Консервована кукурудза в домашніх умовах



Консервована кукурудза – яскрава заготовка, яка має солодкуватий смак, красивий колір, підходить для гарнірів, салатів, приготування овочевих рагу і багато іншого. Звичайно ж, купити баночку кукурудзи в магазині не складе ніяких труднощів, але все-таки приготована консервація в домашніх умовах, точно не викличе жодних сумнівів. У сезон кукурудзою завалені ринкові ряди, та й коштує вона не дорого, тому не упустимо цей момент! Консервована кукурудза в домашніх умовах готується дуже просто, запасемося на зиму декількома баночками сонячно яскравою заготовки.

Консервована кукурудза в домашніх умовах на зиму

Консервована кукурудза

консервована кукурудза на зиму фото рецепт

Цей рецепт домашньої кукурудзи на зиму з оцтом і додаткової стерилізацією, або без стерилізації, як вам зручно.

Отже, список інгредієнтів досить простий, розрахунок солі, цукру та оцту йде на один літр чистої фільтрованої води, кукурудзу беремо з розрахунку 3-4 качана на одну півлітрову банку. Все залежить ще і від розміру самого качана. Для консервування потрібна хороша зріла кукурудза, але не з переспілі зернами.

Складові:

  • кукурудза в качанах,
  • вода – 1 літр,
  • сіль – столова ложка,
  • цукор – три столові ложки,
  • оцет – столова ложка.

Процес приготування:

Очищаємо качани від листя і волокон, вимиваємо кукурудзу під прохолодною водою. Просушуємо.

Очистити вимити кукурудзу

Підготовлені качани опускаємо в воду, варимо з моменту закипання приблизно 6-8 хвилин, якщо кукурудза зовсім молоденька, краще її просто пробланшировать кілька хвилин. Потім охолоджуємо качани під струменем холодної води, така нехитра маніпуляція дозволить маринаду згодом бути прозорим, а не каламутним.

відварити кукурудзу

Озброюємося гострим ножем, зрізаємо зерна кукурудзи, качани викидаємо. Зрізані зерна акуратно поділяємо руками.

Підготувати кукурудзу для консервування

Банки добре вимити з миючим засобом або звичайною содою, стерилізуємо будь-яким зручним способом для себе – стерилізатор, над парою або в духовці / мікрохвильовці. Наповнюємо банки зернами кукурудзи. Далі можна піти двома варіантами, якщо ви не хочете додатково стерилізувати заготовку, зробіть подвійну заливку – перший раз залийте зерна окропом, залиште на десять хвилин під кришкою, воду злийте, зваріть маринад з чистої води – залийте, закатати. Ми будемо використовувати додаткову стерилізацію.

У сотейнику з’єднуємо чисту фільтровану воду, сіль, цукор, кип’ятимо, розчиняємо кристали цукру, в кінці вливаємо оцет, весь процес повинен зайняти не більше трьох хвилин.

Маринад для консервованої кукурудзи

Заливаємо зерна кукурудзи вже готовим маринадом.

Кукурудза в маринаді

Дно каструлі або сотейника встеляли відрізком тканини, або кухонним рушником, вливаємо теплу водичку, встановлюємо банку, вода повинна доходити до «плічок» банки. Стерилізуємо кукурудзу протягом 10 хвилин, час починаємо відраховувати з моменту закипання води.

Консервована кукурудза на зиму

Тепер закочує кукурудзу в банках кришками, кришки перед закачуванням витримуємо в киплячій воді три хвилини. Перевертаємо банки догори дном, перевіряємо герметичність закачування, можна вкрити кукурудзу ковдрою, можна залишити так, до повного охолодження.

Як консервувати кукурудзу

Переставляємо баночки з яскравою заготівлею на поличку льоху або комори.

Домашня консервована кукурудза

Приємного вам апетиту!