Консервована кукурудза – яскрава заготовка, яка має солодкуватий смак, красивий колір, підходить для гарнірів, салатів, приготування овочевих рагу і багато іншого. Звичайно ж, купити баночку кукурудзи в магазині не складе ніяких труднощів, але все-таки приготована консервація в домашніх умовах, точно не викличе жодних сумнівів. У сезон кукурудзою завалені ринкові ряди, та й коштує вона не дорого, тому не упустимо цей момент! Консервована кукурудза в домашніх умовах готується дуже просто, запасемося на зиму декількома баночками сонячно яскравою заготовки.
Консервована кукурудза в домашніх умовах на зиму
консервована кукурудза на зиму фото рецепт
Цей рецепт домашньої кукурудзи на зиму з оцтом і додаткової стерилізацією, або без стерилізації, як вам зручно.
Отже, список інгредієнтів досить простий, розрахунок солі, цукру та оцту йде на один літр чистої фільтрованої води, кукурудзу беремо з розрахунку 3-4 качана на одну півлітрову банку. Все залежить ще і від розміру самого качана. Для консервування потрібна хороша зріла кукурудза, але не з переспілі зернами.
Складові:
- кукурудза в качанах,
- вода – 1 літр,
- сіль – столова ложка,
- цукор – три столові ложки,
- оцет – столова ложка.
Процес приготування:
Очищаємо качани від листя і волокон, вимиваємо кукурудзу під прохолодною водою. Просушуємо.
Підготовлені качани опускаємо в воду, варимо з моменту закипання приблизно 6-8 хвилин, якщо кукурудза зовсім молоденька, краще її просто пробланшировать кілька хвилин. Потім охолоджуємо качани під струменем холодної води, така нехитра маніпуляція дозволить маринаду згодом бути прозорим, а не каламутним.
Озброюємося гострим ножем, зрізаємо зерна кукурудзи, качани викидаємо. Зрізані зерна акуратно поділяємо руками.
Банки добре вимити з миючим засобом або звичайною содою, стерилізуємо будь-яким зручним способом для себе – стерилізатор, над парою або в духовці / мікрохвильовці. Наповнюємо банки зернами кукурудзи. Далі можна піти двома варіантами, якщо ви не хочете додатково стерилізувати заготовку, зробіть подвійну заливку – перший раз залийте зерна окропом, залиште на десять хвилин під кришкою, воду злийте, зваріть маринад з чистої води – залийте, закатати. Ми будемо використовувати додаткову стерилізацію.
У сотейнику з’єднуємо чисту фільтровану воду, сіль, цукор, кип’ятимо, розчиняємо кристали цукру, в кінці вливаємо оцет, весь процес повинен зайняти не більше трьох хвилин.
Заливаємо зерна кукурудзи вже готовим маринадом.
Дно каструлі або сотейника встеляли відрізком тканини, або кухонним рушником, вливаємо теплу водичку, встановлюємо банку, вода повинна доходити до «плічок» банки. Стерилізуємо кукурудзу протягом 10 хвилин, час починаємо відраховувати з моменту закипання води.
Тепер закочує кукурудзу в банках кришками, кришки перед закачуванням витримуємо в киплячій воді три хвилини. Перевертаємо банки догори дном, перевіряємо герметичність закачування, можна вкрити кукурудзу ковдрою, можна залишити так, до повного охолодження.
Переставляємо баночки з яскравою заготівлею на поличку льоху або комори.
Приємного вам апетиту!