Незважаючи на мінімальну кількість інгредієнтів в салаті, він виходить дуже ситним і смачним. Баклажани в поєднанні з вареним яйцем виходять злегка пріснуватими, але варто додати в салат маринована цибуля, закуска відразу перетворюється і починає грати новими смаками.
Для салату баклажани можна обсмажити, що ми і зробимо в представленому покроковому фото рецепті, а ще можна запекти їх в духовці, так страва вийде менш жирним, адже при смаженні пориста м’якоть вбирає в себе багато масла.
Щоб брусочки "синенькі" ввібрали в себе якомога менше масла при смаженні, ми заздалегідь їх замочимо в солоній воді. М’якоть насититься вологою і не візьме зайве масло.
Салат зі смажених баклажанів з яйцями і маринованою цибулею
Салат дуже простий на перший погляд, але варто вам його спробувати, ви закохаєтесь в нього з першої ложки (або вилки).
Для приготування потрібно
Складові:
- Баклажани – 3 штуки (середнього розміру),
- Варені яйця – 4 штуки,
- Ріпчасту цибулю – 2 головки (великі),
- Оцет столовий (9-%) – 2 ст. ложки,
- Рослинна олія для смаження без запаху,
- Сіль і чорний мелений перець за смаком,
- Майонез для заправки.
Процес приготування:
Для початку займіться баклажанами. Промийте і потім наріжте їх довгим пластинами. Після кожен пластик наріжте довгими брусочками.
Потім баклажанну соломку залийте солоною водою і залиште на деякий час (в ідеалі на кілька годин). Після злийте воду, баклажанчики злегка відіжміть і викладіть на паперовий кухонний рушник для того щоб вони просохли (інакше при смаженні буде багато бризок).
У сковорідку або чашу мультиварки налийте трохи олії, розігрійте. Опускайте частина баклажан в розпечене рослинна олія і обсмажуйте порціями. Обсмажуємо «синенькі» до красивої золотистої скоринки.
Після смаження баклажани знову потрібно перекласти на паперовий рушник, щоб воно ввібрало в себе надлишки масла.
Поки остигають баклажани, займіться цибулею. Його слід очистити і нарізати тонкими півкільцями. Швидко ошпарити окропом і злити воду. Потім додати оцет і залишити хвилин на 15 для того щоб цибуля промаринуватися.
Відварити курячі яйця, остудити і очистити. Наріжте яйце тонкими скибочками, потім смужками або кубиками.
Залишається скласти всі підготовлені інгредієнти в одну миску. Відіжміть лук від надлишків рідини, додайте його до баклажанів і відварною яйцям.
Заправте закуску майонезом, посоліть і поперчіть за смаком. Перемішайте.
При першому знятті проби кожен відзначить смак, що нагадує смажені гриби. Так воно і є, адже поєднання смажених баклажанів з цибулею і яйцем дадуть саме такий смаковий ефект. Дайте настоятися готовому салату в холодильнику і можна подавати до столу.
Приємного вам апетиту!
Поділіться рецептом, як приготувати ситний салат з баклажанами і маринованою цибулею, зі своїми друзями, лайкнув по значку улюбленої соцмережі!
І не забудьте прочитати ще один цікавий рецепт смачного хрусткого салату з синенькі з помідорами. Ну, дуже смачно: