Котлети з крабових паличок



Створюється враження, що котлети можна приготувати з будь-якого продукту. Дійсно, фарш може бути м’ясних і рибних, овочевих, бобових, грибних і навіть з круп. Якщо віднести крабові палички до морепродуктів, то виходить і з дарів моря теж можна приготувати чудові котлети. А якщо ще при цьому в фарш підмішати ще якийсь цікавий інгредієнт, наприклад, сир, то виходить і зовсім незвичайне, але оригінальне блюдо.

В якості основного інгредієнта можна взяти крабове м’ясо чи крабові палички. Але, з огляду на, що це імітація краба, а саме м’ясо зроблено з риби, то все ж вийдуть рибні котлети. Фарш виходить дуже легким і ніжним. Смак у котлет незвичайний, незвичний, але саме в цьому і полягає їх особливість, родзинка. Можливо, ця особливість і підкорить серця дегустаторів. Візьміть цей рецепт на замітку, якщо іноді вам доводиться дуже швидко щось готувати на вечерю. Крабові котлетки – ідеальний варіант, швидко і просто.

Котлети з крабових паличок з сиром

Котлети з крабових паличок
Як приготувати цю страву, традиційним способом на сковорідці або не зовсім класичним – в мультиварці, вирішувати вам. Мені останній спосіб подобається більше. Чаша висока, а значить приготування практично без бризок.

Складові:

  • 300 г крабових паличок,
  • 2-3 ст.л. манної крупи,
  • 2 курячих яйця,
  • 100-200 г сиру,
  • ріпчаста цибуля (можна не класти),
  • 5 ст. л. панірувальних сухарів,
  • рослинне масло для смаження,
  • сіль,
  • спеції за смаком.

Процес приготування:

Крабові палички для фаршу потрібно подрібнити, натер їх на тертці. Але та як палички м’які і будуть ламатися у вас в руках, спробуйте їх злегка приморозив. Процес піде легше і швидше.

Твердий сир також натріть на крупній тертці. Якщо сир солоний, то солити фарш не потрібно. Зупинивши вибір на прісному сирі, підсолити все ж фарш. За бажанням можна додати пасеровану ріпчасту цибулю (обов’язково відцідити з нього масло!), Роздавлений часник.

Вбийте в миску курячі яйця і додайте манну крупу, перемішайте фарш і дайте йому «відпочити» 15-20 хвилин. У блюдце насипте панірувальні сухарі або манку. Змочіть руки водою і приступайте до формування невеликих котлеток, обвалюють їх в сухарях. Панірувати можна і в звичайній пшеничній муці.

Котлети з крабових паличок рецепт

На сковороді розігрійте олію, краще взяти рафінована. Акуратно викладайте по одному биточки, зробивши спочатку сильний вогонь. Важливо викладати котлети саме в розігріте масло, тоді вони відразу почнуть смажитися, а не будуть вбирати масло. Смажте котлети на середньому вогні, перевертаючи їх у міру того, як вони будуть присмажуватися. Ідеальний колір скоринки – світло-коричневий або золотистий, це залежить ще і від кольору панірування.

В мультиварці крабові котлети слід готувати на програмі «жарка» (якщо такої немає, то на «випічку»).

Котлети з крабових паличок як приготувати

У міру рум’янцю перевернути на іншу сторону.

Котлети з крабових паличок в мультиварці

Готові котлети з крабових паличок з сиром викладіть на паперовий рушник, щоб вбралося зайве масло.

Крабові котлети з сиром

Потім викладіть їх на блюдо і подавайте до столу, поки котлетки ще теплі. Котлети можуть бути основною стравою або закускою. Відмінно гармонують з соусом – томатним, сметанним, часниковим. Також можна подати до них салат зі свіжих овочів, мариновані овочі.

Смачного!

З повагою, Анюта.