Запечена качка – це особливе блюдо, яке віщує якесь свято. Адже погодьтеся, ми не так часто готуємо запечену качку в будні. А раз це святкове блюдо, то і готувати його слід за особливим рецептом, щоб гості просто прийшли в захват від ваших кулінарних талантів. Пропонуємо простий рецепт приготування птиці в медово – часниковому соусі. Маринувати качку не потрібно, соус наноситься безпосередньо перед найжаркішій. Приготована за таким рецептом птах набуває приголомшливо красивий і апетитний золотистий відтінок. Запікати качку будемо в рукаві, так вона залишиться більш соковитою.
Качка запечена в рукаві з медом і часником
Продукти для приготування качки в медово-часниковому соусі досить прості, підсумок – приголомшливий!
Складові:
- свіжа качка середнього розміру (1 шт.);
- мед (1,5 ст. ложки);
- часник (4-5 зубців);
- сіль;
- чорний перець;
- кип’ячена вода (1/3 склянки).
Процес приготування:
Як правило, селезень в розмірах більших качки. Також краще уникати замороженого продукту, ідеальним варіантом для запікання послужить свіжа птах.
Ретельно вимиємо тушку. Натремо її сіллю і чорним меленим перцем. Приготуємо соус, в якому будемо запікати птицю. Подрібнимо кілька зубчиків часнику і змішаємо їх з медом.
Цю суміш заллємо третиною склянки кип’яченої води. Ретельно перемішати і покриваємо отриманим соусом качину шкурку і натираємо тушку всередині. Розтираємо соус рівномірно по всій поверхні птиці. Як ви звернули увагу, майонез ми в рецепті не використовуємо.
Розміщуємо качку в відрізок рукава для запікання або спеціальний пакет для духовки. Зав’язуємо рукав з обох сторін.
Підготовлений для запікання продукт кладемо на деко і поміщаємо качку в медовому маринаді в духовку. Тушку вагою 1,2 – 1,5 кг випікаємо рівно одну годину за температури в 180 градусів. Можна кожні 15 хвилин перевертати рукав з птахом. За 5-10 хвилин до закінчення приготування розрізаємо пакет, щоб шкірка стала злегка рум’яної. Робимо це обережно, щоб уникнути отримання опіку від скупчився пара.
Качка запечена з медом готова! Перекладаємо її на дошку або блюдо сервіровки і прикрашаємо зеленню.
Поради:
Яблука дуже добре поєднуються з птицею, їх можна використовувати в якості начинки. Для цього плоди потрібно розрізати на часточки, витягти серцевину і заповнити ними внутрішню порожнину качки перед відправкою в духовку. Автор рецепта і фото: Kozyаrgg.
Як приготувати індоуткі в духовці – >>