Баклажан – відмінний овоч, адже з нього можна стільки всього приготувати! Перші і другі страви, закуски і салати … Фантазувати тут можна до нескінченності А ще безсумнівний плюс цього овоча в тому, що його сезон триває з середини літа до глибокої осені, та й коштує він недорого, так що використовувати його в своєму меню можна хоч кожен день. А поєднання баклажана і томата – це взагалі класика! Наприклад, рататуй (овочі запечені кружечками) або котлети з баклажанів і помідорів – ці два інгредієнти ідеально доповнюють один одного у всіх блюдах, будь то салати, супи або гаряче.
Сьогодні я пропоную приготувати рис з баклажанами і помідорами. Виходить такий собі літній варіант вегетаріанського плову – смачний і, незважаючи на відсутність м’яса, ситний.
Складові:
- Рис – 1 склянка
- Баклажани – 2 середніх
- Цибуля – 1 шт.
- Помідори – 2 шт.
- Рослинна олія – 3 ст.л.
- Сіль за смаком
- Мелені коріандр, суміш перців, паприка і куркума – по щіпці
Як приготувати рис з баклажанами і помідорами:
Рис промила кілька разів, залила двома склянками води і відварити до повної готовності. Посолити його.
Лук нарізала. Виклала на сковороду з рослинним маслом.
Слідом за цибулею відправила нарізані кубиками баклажани.
Обсмажила на сильному вогні хвилин 5, постійно помішуючи.
Потім вкинули нарізані помідори.
Перемішала і залишила на середньому вогні хвилини на 3 – до того моменту, як помідор почне втрачати форму і стане м’яким.
Кинула все спеції.
І потім відварений до цього моменту рис.
Перемішала, накрила кришкою і на мінімальному вогні залишила ще хвилини на 3.
Ось і все, смачний рис з баклажанами і помідорами готовий! Як бачите, щоб приготувати ситне і смачне блюдо, не потрібно витрачати багато сил і часу – навіть за 20 хвилин можна приготувати повноцінний обід або вечерю.
Смачного!