Рис з баклажанами і помідорами



Баклажан – відмінний овоч, адже з нього можна стільки всього приготувати! Перші і другі страви, закуски і салати … Фантазувати тут можна до нескінченності  А ще безсумнівний плюс цього овоча в тому, що його сезон триває з середини літа до глибокої осені, та й коштує він недорого, так що використовувати його в своєму меню можна хоч кожен день. А поєднання баклажана і томата – це взагалі класика! Наприклад, рататуй (овочі запечені кружечками) або котлети з баклажанів і помідорів – ці два інгредієнти ідеально доповнюють один одного у всіх блюдах, будь то салати, супи або гаряче.

Гаряче блюдо з баклажанами

Сьогодні я пропоную приготувати рис з баклажанами і помідорами. Виходить такий собі літній варіант вегетаріанського плову – смачний і, незважаючи на відсутність м’яса, ситний.

Складові:

  • Рис – 1 склянка
  • Баклажани – 2 середніх
  • Цибуля – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Рослинна олія – ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Мелені коріандр, суміш перців, паприка і куркума – по щіпці

Як приготувати рис з баклажанами і помідорами:

Рис промила кілька разів, залила двома склянками води і відварити до повної готовності. Посолити його.

відварений рис

Лук нарізала. Виклала на сковороду з рослинним маслом.

Слідом за цибулею відправила нарізані кубиками баклажани.

обсмажені овочі

Обсмажила на сильному вогні хвилин 5, постійно помішуючи.

Потім вкинули нарізані помідори.

Перемішала і залишила на середньому вогні хвилини на 3 – до того моменту, як помідор почне втрачати форму і стане м’яким.

Кинула все спеції.

І потім відварений до цього моменту рис.

Перемішала, накрила кришкою і на мінімальному вогні залишила ще хвилини на 3.

Вегетаріанський плов з баклажанами

Ось і все, смачний рис з баклажанами і помідорами готовий! Як бачите, щоб приготувати ситне і смачне блюдо, не потрібно витрачати багато сил і часу – навіть за 20 хвилин можна приготувати повноцінний обід або вечерю.

Смачного!