Варіантів приготування салату Каприз дуже багато. Так, наприклад, блюдо з яловичиною, шинкою або свининою потурає чоловічим капризам. А більш ніжне з куркою – жіночим (хоча чоловіки теж їдять його з великим задоволенням). Салат виходить дуже ситним і смачним, він хороший для святкового столу і для простого сімейного вечері. Це відмінна альтернатива більш популярним салатів, які встигли набриднути. Інгредієнти салату укладаються пошарово. Вдале поєднання продуктів виправдовує назву «Каприз», тому що він подобається навіть примхливим гурманам.
Салат Каприз з куркою і ананасом
Необхідні інгредієнти для «примхливого» салату:
- філе куряче – 350 гр .;
- ананаси, консервовані в кільцях – 1 банка;
- морквина – 1 шт .;
- твердий сир – 70 гр .;
- часник – 1 зубчик;
- волоські горіхи – 70 гр .;
- майонез – 2 ст. ложки;
- сметана – 2 ст. ложки;
- зелень петрушки або кропу – для прикраси.
Етапи приготування:
Відварюємо куряче філе в невеликій кількості рідини з різними спеціями. Остуджують і нарізаємо невеликими шматочками, дуже гострим ножем, щоб м’ясо не розвалилося на волокн.
Морква обполоснути, очистити Овочечистка і натерти на середній тертці.
Як і морквину, твердий сир натираємо на тертці з такими ж отворами.
Часник пропустити через прес або натерти на дрібній тертці.
Ананаси відкинути на ситечко, що б втік сік. Його можна використовувати для просочення випічки – вона стане тільки смачніше.
Нарізати ананаси невеликими кубиками. Залишити пару кілець ананаса для прикраси салату.
Змішати всі підготовлені інгредієнти в одному посуді.
Волоські горіхи очистити від шкаралупи і дрібно подрібнити.
Половину горіхів залишаємо, а іншу половину відправляємо в миску до салату.
Майонез змішуємо зі сметаною і отримуємо ось такий цікавий соус. Ділимо його на дві частини. Одну частину відправляємо в наш салат, а іншу залишаємо для прикраси.
На плоскій тарілці викладаємо салат Каприз круглим «тортиком». Соусом обмащуємо салат з усіх боків.
Волоські горіхи для посилення смаку можна обсмажити. Посипаємо закуску волоськими горіхами і ставимо в холод на 2 години, як мінімум, щоб він гарненько просочився, і перемішалися всі аромати.
Після закінчення 2 годин виймаємо блюдо з холодильника, прикрашаємо половинками ананаса в кругову, і одну круглу шайбу укладаємо зверху. Прикрашаємо зеленню.
Смачного!
Салат Каприз з огірками
Якщо захочеться експериментів з цією стравою, то майте на увазі, що салат також може включати шари з болгарського перцю, маринованих шампіньйонів і консервованих ананасів. Замість звичайної моркви можна використовувати «корейську», щоб надати салату більш виразний смак.
Сир можна брати будь-який, з метою економії деякі господині додають навіть плавлений. Якщо любите копченості, то додайте копчену курку. З звичайної відвареної пташкою салат теж виходить дуже смачним. Блюдо готується дуже просто.
Отже, якщо хочете, щоб навіть самі примхливі гості наминали ваш смачний салат за обидві щоки, приступайте до його приготування!
Складові:
- Філе курки (відварене або копчене) – 500 г,
- Яйця варені – 4 шт.,
- Цибуля ріпчаста – велика головка,
- Морква 1-2 шт.,
- Мариновані огірки – 4 шт.,
- Капуста – чверть невеликого качана,
- Сир твердий або плавлений – 150 г,
- Майонез і сіль за смаком,
- Рослинна олія для пасерування.
Для прикрас:
- маслини,
- Частина курячого білка.
Процес приготування:
Починати слід з приготування основних компонентів салату Каприз. Відварити яйця, курку. Можна взяти готову копчену курку (філе з грудки або пару невеликих стегенець).
Очистити і крупно натерти на тертці моркву. Обсмажити її з невеликою кількістю масла. Цибулину дуже тонко нарізати півкільцями або дрібно порубати. Обшпарити окропом, або замаринувати в столовому оцті або лимонному соці. Якщо боїтеся цибулевого запаху, спассіруйте цибулю разом з морквою.
Тонко порізати білокачанну капусту, посолити, пом’яти і трохи притомився на сковороді.
Сир, охолоджені і очищені відварені яйця натерти на середній тертці в різні чашки.
Подрібнити ножем солоні або мариновані огірки.
Збирати салат шарами. При цьому шар кожен промащувати легкої майонезній сіткою.
Шари салату Каприз
- Перший шар – копчена або відварна курка.
- Шар другий – варені яйця, натерті дрібно.
- Третій шар – морква і ошпарений цибулю.
- Четвертий шар – огірочки мариновані, порізані соломкою.
- П’ятий шар – капуста.
- Шостий шар – тертий сир (можна взяти простий плавлений).
Дати листкового салату настоятися в холодильнику. Смачного!
Автор рецепта і фото: Туз Тетяна.
Можливо, вам сподобається ще один ситний салат з яловичого мови та моркви: