Густий, насичений, ароматний і дуже ситний гороховий суп з грибами – це те, що точно потрібно Вам в морозний зимовий обід. Гарячий бульйон з розвареного гороху і смачних лісових грибів приємно зігріває, швидко насичує, а ваші смакові рецептори будуть просто у нестямі від радості!
Наш рецепт – вегетаріанський, ця каструлька горохового супу буде без копченостей і без м’ясного бульйону. Весь навар – з суміші сушених лісових грибів: білі, лисички, підберезники, загалом все те, з чим щедро поділився з нами ліс. Хоча, за відсутністю лісових дарів, можна приготувати суп на основі печериць або глив, на ваш вибір.
До слова, на нашому сайті є також веганські рецепт горохового супу з копченим тофу!
Суп можна зварити в каструльці на плиті або в мультиварці, вибравши відповідний режим, але найсмачніший спосіб – приготувати на багатті. Це, звичайно, не дуже просто, але майте на увазі, якщо у планах є пікнік з друзями або похід в ліс або гори, то гороховий суп буде ідеальним варіантом. Пакету сушених бобових досить, щоб кілька разів нагодувати велику компанію туристів, а сушені гриби зовсім невагомі.
Інгредієнти на 8 порцій:
- вода – 2.5 л;
- горох – 1 ст .;
- гриби сухі – 50 гр;
- морквина – 1 шт;
- цибуля – 1 шт;
- картопля – 300 гр;
- сіль;
- лавровий лист;
- рослинна олія
Як приготувати вегетаріанський гороховий суп
Горох замочити в холодній воді на 4 години. Потім воду злити, промитий горох відправити в каструлю з водою (2,5 л.), Варити протягом 1 години, і тільки після цього можна додавати інші інгредієнти.
Гриби замочити в холодній воді. Залишити на 2 години.
Коли грибочки розтопляться, воду злити, гриби трохи віджати і дрібно порізати.
Надіслати на сковорідку з рослинним маслом, обсмажити.
Додати порізану цибулю. Натерту на тертці моркву.
Обсмажити овочі з лісовими грибочками для засмажкою.
Картоплю очистити, порізати вашим улюбленим способом і відправити в каструлю.
Коли морквина з цибулею і грибами буде готова, перекладаємо суміш до горохового бульйону. Тепер можна посолити і додати лавровий лист.
Коли картопля в супі звариться, можна знімати з вогню.
Грибний гороховий суп готовий.
Додавайте зелень і подавайте до столу. Смачного!