Гороховий суп з сушеними грибами



Густий, насичений, ароматний і дуже ситний гороховий суп з грибами – це те, що точно потрібно Вам в морозний зимовий обід. Гарячий бульйон з розвареного гороху і смачних лісових грибів приємно зігріває, швидко насичує, а ваші смакові рецептори будуть просто у нестямі від радості!

суп з гороху з сушеними грибами

Наш рецепт – вегетаріанський, ця каструлька горохового супу буде без копченостей і без м’ясного бульйону. Весь навар – з суміші сушених лісових грибів: білі, лисички, підберезники, загалом все те, з чим щедро поділився з нами ліс. Хоча, за відсутністю лісових дарів, можна приготувати суп на основі печериць або глив, на ваш вибір.

До слова, на нашому сайті є також веганські рецепт горохового супу з копченим тофу!

Суп можна зварити в каструльці на плиті або в мультиварці, вибравши відповідний режим, але найсмачніший спосіб – приготувати на багатті. Це, звичайно, не дуже просто, але майте на увазі, якщо у планах є пікнік з друзями або похід в ліс або гори, то гороховий суп буде ідеальним варіантом. Пакету сушених бобових досить, щоб кілька разів нагодувати велику компанію туристів, а сушені гриби зовсім невагомі.

Інгредієнти на 8 порцій:

  • вода – 2.5 л;
  • горох – 1 ст .;
  • гриби сухі – 50 гр;
  • морквина – 1 шт;
  • цибуля – 1 шт;
  • картопля – 300 гр;
  • сіль;
  • лавровий лист;
  • рослинна олія

Як приготувати вегетаріанський гороховий суп

Горох замочити в холодній воді на 4 години. Потім воду злити, промитий горох відправити в каструлю з водою (2,5 л.), Варити протягом 1 години, і тільки після цього можна додавати інші інгредієнти.

Замочені на ніч бобові

Гриби замочити в холодній воді. Залишити на 2 години.

Замочений суміш грибів

Коли грибочки розтопляться, воду злити, гриби трохи віджати і дрібно порізати.

Шинкованной лисички і білі

Надіслати на сковорідку з рослинним маслом, обсмажити.

Додати порізану цибулю. Натерту на тертці моркву.

Цибулю і моркву для засмажкою

Обсмажити овочі з лісовими грибочками для засмажкою.

зажарка

Картоплю очистити, порізати вашим улюбленим способом і відправити в каструлю.

картопля кубиком

Коли морквина з цибулею і грибами буде готова, перекладаємо суміш до горохового бульйону. Тепер можна посолити і додати лавровий лист.

Каструля з супом

Коли картопля в супі звариться, можна знімати з вогню.

Супчик з гороху з грибочками

Грибний гороховий суп готовий.

Додавайте зелень і подавайте до столу. Смачного!