Щавель на зиму



Коли приходить час збирати урожай щавлю, пора подумати про заготівлю його на зиму. Адже що може бути смачніше тарілки зеленого радує око, ароматного борщу взимку!

Відомі кілька способів, як зберегти на зиму щавель: засушити, заморозити і замаринувати. Вашій увазі пропонується рецепт консервованого щавеля.Свежіе листочки краще закупорювати в маленькі банки, як раз на невелику каструльку зелених щей.

Щавель на зиму

Щавель на зиму

Отже, для приготування вам знадобиться купити на ринку або в супермаркеті основний інгредієнт і півсправи вже зроблено.

Заготовки з щавлю

Вихід – 2 л.

Для консервації вам необхідно:

Складові:

  • 5 пучків щавлю вагою по 150 г;
  • вода;
  • сіль.

Процес приготування:

Спосіб підготовки дуже простий.

Промити щавель під проточною водою, видалити бур’ян і пошкоджені листя. Нарізати невеликими смужками по сантиметру в ширину.

щавель рецепт

Підготувати підлогу літрові банки. Простерилізувати тару і обдати окропом кришки.

щавель консервований

У банки розкласти рівну кількість щавлю, додати по чайній ложці солі з гіркою і залити окропом.

Щавель в банках

Банки зі щавлем закатати ключем і вкрити ковдрою. Після чого прибрати в темне, прохолодне місце, наприклад, підвал або комору.

Щавель на зиму рецепт

Автор рецепта і фото: Коваленко Костянтин.