Фалафель із сирої квасолі
Фалафель готують не тільки з нуту, а й із квасолі. Причому, квасолю варити не треба. Досить замочити її на ніч у холодній воді, щоб вона стала придатною для квасолевого фаршу. Замочену квасолю пропускають через м’ясорубку або подрібнюють у блендері разом із цибулею та часником, і з цієї маси ліплять маленькі котлетки на один укус, які обсмажують у фритюрі. Фалафель із квасолі виходить із хрусткою скоринкою і з м’якою серединкою.
Для приготування вам знадобиться
-
- квасоля (суха) – 250г
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- петрушка свіжа (або кінза) – 3-4 гілочки
- часник – 2 зубчики
- кунжут білий (насіння) – 1/2 ч. л.л.
- паприка солодка (мелена) – 1/2 ч. л.л.
- куркума (мелена) – 1/2 ч.л.
- зіра (насіння) – 1/2 ч. л.л.
- розпушувач – 1/2 ч.л.
- сіль – 1/4 ч.л.
- перець чорний (мелений) – за смаком
для фритюру:
- олія рослинна – близько 300 мл.
Рецепт
Суху квасолю добре промити під холодною проточною водою, пересипати в миску, знову залити холодною водою і залишити на ніч (8-12 годин). Замочена квасоля за цей час набубнявіє, вбере частину води і помітно збільшиться в розмірі. Наступного дня квасолю добре промити.
Часник і цибулю очистити, цибулю розрізати на кілька частин. У петрушки листя відокремити від стебел і дрібно нарізати.
Замочену квасолю, цибулю, часник, зелень пробити в блендері в кашку або пропустити через м’ясорубку із середньою решіткою.
У першому випадку подрібнювати квасолю в блендері треба невеликими порціями, щоб кашка вийшла однорідною.
У ступку засипати спеції та сіль, перетерти все товкачем.
Додати пряну суміш до квасолевої маси разом із кунжутом, добре перемішати.
Слідом відправити туди ж розпушувач, знову добре розмішати.