Рецепти з крупи

Фалафель із сирої квасолі

Фалафель готують не тільки з нуту, а й із квасолі. Причому, квасолю варити не треба. Досить замочити її на ніч у холодній воді, щоб вона стала придатною для квасолевого фаршу. Замочену квасолю пропускають через м’ясорубку або подрібнюють у блендері разом із цибулею та часником, і з цієї маси ліплять маленькі котлетки на один укус, які обсмажують у фритюрі. Фалафель із квасолі виходить із хрусткою скоринкою і з м’якою серединкою.

Для приготування вам знадобиться

    • квасоля (суха) – 250г
    • цибуля ріпчаста – 1 шт.
    • петрушка свіжа (або кінза) – 3-4 гілочки
    • часник – 2 зубчики
    • кунжут білий (насіння) – 1/2 ч. л.л.
    • паприка солодка (мелена) – 1/2 ч. л.л.
    • куркума (мелена) – 1/2 ч.л.
    • зіра (насіння) – 1/2 ч. л.л.
    • розпушувач – 1/2 ч.л.
    • сіль – 1/4 ч.л.
    • перець чорний (мелений) – за смаком

для фритюру:

  • олія рослинна – близько 300 мл.

Рецепт

Фалафель із сирої квасолі, Крок 01

Суху квасолю добре промити під холодною проточною водою, пересипати в миску, знову залити холодною водою і залишити на ніч (8-12 годин). Замочена квасоля за цей час набубнявіє, вбере частину води і помітно збільшиться в розмірі. Наступного дня квасолю добре промити.

Фалафель із сирої квасолі, Крок 02

Часник і цибулю очистити, цибулю розрізати на кілька частин. У петрушки листя відокремити від стебел і дрібно нарізати.

Фалафель із сирої квасолі, Крок 03

Замочену квасолю, цибулю, часник, зелень пробити в блендері в кашку або пропустити через м’ясорубку із середньою решіткою.

Фалафель із сирої квасолі, Крок 04

У першому випадку подрібнювати квасолю в блендері треба невеликими порціями, щоб кашка вийшла однорідною.

Фалафель із сирої квасолі, Крок 05

У ступку засипати спеції та сіль, перетерти все товкачем.

Фалафель із сирої квасолі, Крок 06

Додати пряну суміш до квасолевої маси разом із кунжутом, добре перемішати.

Фалафель із сирої квасолі, Крок 07

Слідом відправити туди ж розпушувач, знову добре розмішати.