Гармошка зі свинини в духовці
Зі звичайнісіньких продуктів можна приготувати дуже незвичайну і шалено смачну страву. Наприклад, гармошку зі свинини в духовці за нашими рецептами. Продукти, дійсно, використовуються найпростіші, вся справа – в особливій технології їх підготовки. Така цікава страва чудово підійде навіть для святкового столу, а її калорійність не перевищує 250 ккал на 100 грамів.
Гармошка зі свинини в духовці з сиром і помідорами
Якщо не знаєте, чим здивувати своїх гостей, рекомендуємо вам приготувати свинячу «гармошку». Напрочуд соковита, смачна та ніжна м’ясна страва, яка просто тане в роті. Можете бути впевнені, що таке м’ясо нікого не залишить байдужим.
Інгредієнти
- Свиняча шийка: 1.5 кг
- Помідори великі: 3 шт.
- Твердий сир: 150 г
- Майонез: 150 г
- Зерниста гірчиця: 2 ст. л.
- Сіль, спеції: за смаком
Інструкція приготування
- Як приготувати гармошку зі свинини в духовці? Беремо цілий м’ясний шматок, промиваємо гарненько й обсушуємо його паперовим рушником.
- Робимо розрізи шириною 1 см, як на фото, але не до кінця. Має залишитися основа заввишки 1 см.
- Викладаємо в глибоку миску майонез. Додаємо в нього спеції для свинини і сіль. Все ретельно промішуємо і змащуємо отриманим маринадом м’ясо зверху і всередині розрізів.
- Накриваємо харчовою плівкою, щоб поверхня не завітрилася, і ставимо в холодильник на дві години. (можна і більше, наприклад, на ніч).
- Тонкими пластинами нарізаємо сир.
- Помідори ріжемо тонкими кружечками.
- У кожен надріз вставляємо акуратно скибочки помідора і сиру.
- Перекладаємо фаршировану свинину на фольгу.
- Загортаємо в щільний згорток, ставимо в духовку і за температури 200 градусів запікаємо до напівготовності.
- Через 30-40 хвилин витягуємо м’ясо. Розгортаємо верхню частину фольги, знову відправляємо в духовку і доводимо до готовності (ще 30-40 хвилин). Подавати гармошку зі свинини можна як у гарячому, так і холодному вигляді.
Гармошка зі свинини в духовці з грибами
Для приготування гармошки зі свинини в духовці можна використовувати не тільки сир і помідори, а й гриби. У цьому варіанті виходить розкішна м’ясна страва, яка точно стане «родзинкою» святкового столу.
Для приготування ідеально підходить корейка. Товщина і ширина мають бути приблизно однаковими по всій довжині шматка.
Інгредієнти
- Свинина (корейка) – 1.5 кг;
- Печериці великі – 4-5 шт.;
- Сир твердий – 150-180 г;
- Помідори середні – 4-5 шт.;
- Часник – 3-4 зубчики;
- Гірчиця – 2 ч. л.;
- Олія рослинна – 2 ст. л. л.;
- Соєвий соус – 2 ст. л.;
- Сіль, перець, спеції – за смаком
Спосіб приготування:
- Насамперед готуємо м’ясо, а саме промиваємо і робимо надрізи. Далі готуємо маринад. У миску продавлюємо часник або дуже дрібно нарізаємо його.
- Додаємо рослинну олію, соєвий соус, гірчицю, сіль, спеції та перець. Усе ретельно перемішуємо і змащуємо вже підготовлену свинину зверху та в розрізах. Накриваємо плівкою і залишаємо мінімум на 4 години в холодильнику, а краще на ніч.
- Готуємо начинку. Помідори та гриби промиваємо і нарізаємо невеликими кільцями. Сир шаткуємо слайсами.
- М’ясний шматок викладаємо на фольгу. У розрізи кладемо помідори, гриби та сир. Загортаємо, перекладаємо на деко і запікаємо за 190-200 градусів годину. Через зазначений час знімаємо верхній шар фольги.
- Відправляємо м’ясо в духовку ще на 20 хвилин, свинина дійде до готовності й покриється рум’яною скоринкою. Щойно страва трохи охолоне, можна подавати. Завдяки нарізці, відокремлювати шматочки дуже зручно.
Поради для соковитого та смачного м’яса
Скориставшись нашими порадами, можна приготувати соковиту, ніжну і головне смачну м’ясну страву для особливого випадку:
- Щоб м’ясо вийшло м’яким, замаринуйте його і тримайте в холодильнику якомога довше.
- Щоб заморожене м’ясо не було жорстким – розморожуйте його тільки за кімнатної температури.
- Нарізати м’ясний шматок необхідно поперек волокон, тоді він залишиться соковитим.
- Для запікання найкраще підходить шийка, спинна або задня частина свинини.
- У маринад можна додати подрібнений імбир або кружечки свіжого кореня імбиру, це додасть страві трохи гостроти.
- Для поліпшення смаку, в маринад можна додати кілька часточок лимона або лимонного соку.
- Для свинини чудово підходить маринад із гірчиці або меду. А зі спецій краще хмелі-сунелі, базилік або часник.
Використовуючи наші базові рецепти і поради, а також експериментуючи зі спеціями, начинкою і маринадом, можна щоразу отримувати абсолютно нову, але завжди смачну страву. На закінчення ще один варіант приготування гармошки зі свинини.