М'ясо і птиця

Гармошка зі свинини в духовці

Зі звичайнісіньких продуктів можна приготувати дуже незвичайну і шалено смачну страву. Наприклад, гармошку зі свинини в духовці за нашими рецептами. Продукти, дійсно, використовуються найпростіші, вся справа – в особливій технології їх підготовки. Така цікава страва чудово підійде навіть для святкового столу, а її калорійність не перевищує 250 ккал на 100 грамів.

Гармошка зі свинини в духовці з сиром і помідорами

Якщо не знаєте, чим здивувати своїх гостей, рекомендуємо вам приготувати свинячу «гармошку». Напрочуд соковита, смачна та ніжна м’ясна страва, яка просто тане в роті. Можете бути впевнені, що таке м’ясо нікого не залишить байдужим.

Інгредієнти

  • Свиняча шийка: 1.5 кг
  • Помідори великі: 3 шт.
  • Твердий сир: 150 г
  • Майонез: 150 г
  • Зерниста гірчиця: 2 ст. л.
  • Сіль, спеції: за смаком

Інструкція приготування

  1. Як приготувати гармошку зі свинини в духовці? Беремо цілий м’ясний шматок, промиваємо гарненько й обсушуємо його паперовим рушником.

    Гармошка зі свинини в духовці

  2. Робимо розрізи шириною 1 см, як на фото, але не до кінця. Має залишитися основа заввишки 1 см.

    Гармошка зі свинини в духовці

  3. Викладаємо в глибоку миску майонез. Додаємо в нього спеції для свинини і сіль. Все ретельно промішуємо і змащуємо отриманим маринадом м’ясо зверху і всередині розрізів.

    Гармошка зі свинини в духовці

  4. Накриваємо харчовою плівкою, щоб поверхня не завітрилася, і ставимо в холодильник на дві години. (можна і більше, наприклад, на ніч).

    Гармошка зі свинини в духовці

  5. Тонкими пластинами нарізаємо сир.

    Гармошка зі свинини в духовці

  6. Помідори ріжемо тонкими кружечками.

    Гармошка зі свинини в духовці

  7. У кожен надріз вставляємо акуратно скибочки помідора і сиру.

    Гармошка зі свинини в духовці

  8. Перекладаємо фаршировану свинину на фольгу.

    Гармошка зі свинини в духовці

  9. Загортаємо в щільний згорток, ставимо в духовку і за температури 200 градусів запікаємо до напівготовності.

    Гармошка зі свинини в духовці

  10. Через 30-40 хвилин витягуємо м’ясо. Розгортаємо верхню частину фольги, знову відправляємо в духовку і доводимо до готовності (ще 30-40 хвилин). Подавати гармошку зі свинини можна як у гарячому, так і холодному вигляді.

    Гармошка зі свинини в духовці

Гармошка зі свинини в духовці з грибами

Для приготування гармошки зі свинини в духовці можна використовувати не тільки сир і помідори, а й гриби. У цьому варіанті виходить розкішна м’ясна страва, яка точно стане «родзинкою» святкового столу.

Для приготування ідеально підходить корейка. Товщина і ширина мають бути приблизно однаковими по всій довжині шматка.

Інгредієнти

  • Свинина (корейка) – 1.5 кг;
  • Печериці великі – 4-5 шт.;
  • Сир твердий – 150-180 г;
  • Помідори середні – 4-5 шт.;
  • Часник – 3-4 зубчики;
  • Гірчиця – 2 ч. л.;
  • Олія рослинна – 2 ст. л. л.;
  • Соєвий соус – 2 ст. л.;
  • Сіль, перець, спеції – за смаком

Спосіб приготування:

  1. Насамперед готуємо м’ясо, а саме промиваємо і робимо надрізи. Далі готуємо маринад. У миску продавлюємо часник або дуже дрібно нарізаємо його.

    Гармошка зі свинини в духовці

  2. Додаємо рослинну олію, соєвий соус, гірчицю, сіль, спеції та перець. Усе ретельно перемішуємо і змащуємо вже підготовлену свинину зверху та в розрізах. Накриваємо плівкою і залишаємо мінімум на 4 години в холодильнику, а краще на ніч.

    Гармошка зі свинини в духовці

  3. Готуємо начинку. Помідори та гриби промиваємо і нарізаємо невеликими кільцями. Сир шаткуємо слайсами.

    Гармошка зі свинини в духовці

  4. М’ясний шматок викладаємо на фольгу. У розрізи кладемо помідори, гриби та сир. Загортаємо, перекладаємо на деко і запікаємо за 190-200 градусів годину. Через зазначений час знімаємо верхній шар фольги.

    Гармошка зі свинини в духовці

  5. Відправляємо м’ясо в духовку ще на 20 хвилин, свинина дійде до готовності й покриється рум’яною скоринкою. Щойно страва трохи охолоне, можна подавати. Завдяки нарізці, відокремлювати шматочки дуже зручно.

    Гармошка зі свинини в духовці

Поради для соковитого та смачного м’яса

Скориставшись нашими порадами, можна приготувати соковиту, ніжну і головне смачну м’ясну страву для особливого випадку:

  • Щоб м’ясо вийшло м’яким, замаринуйте його і тримайте в холодильнику якомога довше.
  • Щоб заморожене м’ясо не було жорстким – розморожуйте його тільки за кімнатної температури.
  • Нарізати м’ясний шматок необхідно поперек волокон, тоді він залишиться соковитим.
  • Для запікання найкраще підходить шийка, спинна або задня частина свинини.
  • У маринад можна додати подрібнений імбир або кружечки свіжого кореня імбиру, це додасть страві трохи гостроти.
  • Для поліпшення смаку, в маринад можна додати кілька часточок лимона або лимонного соку.
  • Для свинини чудово підходить маринад із гірчиці або меду. А зі спецій краще хмелі-сунелі, базилік або часник.

Використовуючи наші базові рецепти і поради, а також експериментуючи зі спеціями, начинкою і маринадом, можна щоразу отримувати абсолютно нову, але завжди смачну страву. На закінчення ще один варіант приготування гармошки зі свинини.