Гарнір із кукурудзи в качанах із рисом
Купували готову заморожену суміш із рису з кукурудзою (часто на пакеті пишуть «гавайська суміш»)? Пропоную зробити в домашніх умовах гарнір, за складом схожий на цю рисово-овочеву суміш. Виходить не гірше, але дешевше, і готувати просто та швидко. Пробуємо?
Для приготування вам знадобиться
- рис (круглий або довгозерний) – 1 склянка
- кукурудза в качанах – 2 шт.
- перець солодкий – 2 шт.
- баклажан – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- сіль – за смаком
- перець чорний (мелений) – за смаком
- олія рослинна – 2-3 ст. л.л.
Рецепт
Склянку рису (круглий краснодарський або довгозерний), кілька разів промити в холодній воді, відкинути на сито, щоб вода стекла по максимуму. Пересипати рис у каструлю, додати сіль, залити водою так, щоб вона була на 1.5-2 см вище рівня рису. Закрити каструлю кришкою і поставити на сильний вогонь. Щойно вода закипить, не відкриваючи кришки, зменшити нагрів до мінімального і варити протягом 20 хвилин
Очистити кукурудзяні качани, зрізати або відокремити руками зерна від качана.
Підготувати овочі: вимити, очистити, нарізати невеликими кубиками. Очищений часник дрібно порубати.
У сковороді розігріти 2-3 ст.л. рослинної олії, додати овочеву нарізку – всі овочі та часник одразу. Пасерувати на невеликому вогні, помішуючи лопаткою, поки овочі не стануть м’якими. Злегка посолити, поперчити.
До овочевої пасерування додати кукурудзяні зерна, посолити за смаком, розмішати, влити приблизно 1 склянку води і тушкувати під кришкою на невеликому вогні приблизно 20 хвилин, поки кукурудза не звариться, а вода не випарується.
Тепер залишається додати варений рис і перемішати. Потримайте гарнір ще трохи на плиті, щоб він прогрівся. Гарнір із кукурудзи з рисом готовий. Залишається розкласти його по тарілках і подати на стіл. Смачного!