Випічка

Горішки зі згущеним молоком

Одна з улюблених солодощів багатьох діточок – горішки зі згущеним молоком. Але не варто відразу поспішати в магазин і купувати продукт сумнівної якості. Таке печиво можна приготувати вдома, адже рецепт ласощів зовсім нескладний. Ми зібрали найкращі варіанти. У середньому калорійність горішків межує в межах 400 ккал.

Горішки зі згущеним молоком в електричній горішниці – фото-рецепт

Щоб спекти горішки за цим рецептом, потрібна спеціальна вафельниця і краще електрична електрична. Сам спосіб приготування максимально простий, випічка виходить шалено смачною.

До речі, наповнювати заготовки можна не тільки згущеним молоком, а й масляним кремом із різними смаками. Ідеально підійде шоколадний, але можна зробити і фруктовий. Вийде незвично і дуже оригінально.

Інгредієнти

  • Борошно: 3 ст. з верхом
  • Яйця: 2 шт.
  • Цукор: 0.5 ст.
  • Маргарин (вершкове масло): 200 г
  • Сода: 1/4 ч. л.
  • Оцет: 1 ч. л.
  • Сіль: 1/3 ч. л.
  • Ваніль: за бажанням
  • Варене згущене молоко: 1 банка

Інструкція приготування

  1. У великій мисці розтираємо яйця і цукор. Це можна зробити двома методами: вінчиком або міксером. Маса має збільшитися вдвічі після збивання.

    Горішки зі згущеним молоком

  2. Топимо масло або маргарин у залізній ємності. Трохи остудивши, виливаємо його в яєчну масу.

    Горішки зі згущеним молоком

  3. Гасимо оцтом соду, виливаємо в тісто. Слідом додаємо сіль і ванілін. Добре перемішуємо все.

    Горішки зі згущеним молоком

  4. Всипаємо в рідку основу і вимішуємо тісто. Чим довше місимо, тим краще.

    Горішки зі згущеним молоком

  5. Коли маса почне відлипати від рук, накриваємо рушником або плівкою і відправляємо в холодильник.

    Горішки зі згущеним молоком

  6. Через півгодини дістаємо тісто. Відщипуємо по шматочку і кладемо у виїмки ліщини.

    Горішки зі згущеним молоком

  7. Закриваємо горішницю і чекаємо, поки напівфабрикати спечуться. Остуджуємо заготовки повністю.

    Горішки зі згущеним молоком

  8. Потім чайною ложкою наповнюємо половинки згущеним молоком.

    Горішки зі згущеним молоком

  9. З’єднаємо половинки так, щоб не пом’яти і зберегти форму. Горішки зі згущеним молоком готові! Смачне печиво можна відразу ж подавати на стіл до чаю.

    Горішки зі згущеним молоком

Горішки зі згущеним молоком на газу

Одним із найбільш популярних і простих способів отримання солодких горішків із начинкою вважається приготування випічки на газу. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:

  • Борошно – 3 ст.;
  • Курячі яйця – 2 шт.;
  • Вершкове масло (розтоплене) – 180 г;
  • Цукровий пісок – ½ ст.;
  • Сода, гашена оцтом – ½ ч. л. л.;
  • Сіль – 1/3 ч. л.;
  • Ванілін – на смак.

Що робимо:

  1. Готуємо продукти: просіюємо через сито борошно, розбиваємо яйця в тарілку, заздалегідь дістаємо вершкове масло з холодильника, щоб воно злегка підтануло.

    Горішки зі згущеним молоком

  2. Курячі яйця разом із цукром збиваємо виделкою. Додаємо до них розтоплене масло і все перемішуємо. Потім всипаємо сіль, ванілін і гашену в оцті соду. Перемішуємо масу.

    Горішки зі згущеним молоком

  3. Невеликими частинами вводимо борошно і вимішуємо тісто. Загортаємо його в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник, щоб тісто добре застигло.

    Горішки зі згущеним молоком

  4. З готового тіста скачуємо невеликі кульки, сплющуємо їх і надаємо овальної форми. Добре розігріваємо горішницю, поставивши її на газ. Заповнюємо виїмки заготовками з тіста.

    Горішки зі згущеним молоком

  5. Печиво випікаємо з двох боків на середньому вогні до золотистого кольору. Начиняємо вареним згущеним молоком: накладаємо його в кожну половинку горішка, а потім з’єднуємо їх.

    Горішки зі згущеним молоком

    6. Ваші домочадці залишаться в повному захваті від такої випічки. Приємного чаювання!

    Горішки зі згущеним молоком

Рецепт із СРСР – горішки в радянській горішниці

Більшості досвідчених господинь відомий цей рецепт, бо родом він із СРСР. Тоді домашню випічку можна було легко приготувати за допомогою цього просто чавунного приладу і займало це максимум півгодини часу. Давайте ж повернемося в ті часи і згадаємо, як зробити приголомшливі на смак горішки, начинені вареним згущеним молоком.

Згущене молоко обов’язково потрібно брати найякісніше і варити його краще самостійно в банці. У магазині нерідко під виглядом вареника продається вельми сумнівний продукт.

Інгредієнти:

  • Цукор – 0,5 ст.;
  • Курячі яйця – 3 шт.;
  • Маргарин – 250 г;
  • Ванілін – 1 щіпка;
  • Гашена сода – 0,5 ч. л. л.;
  • Борошно.

Для начинки:

  • Варене згущене молоко – 1 банка;
  • Вершкове масло – 200 г;
  • Пісочна крихта.

Як готуємо:

  1. У глибокий посуд висипаємо півсклянки цукру і розбиваємо яйця. Беремо міксер і збиваємо масу до повного розчинення цукрових кристалів.

    Горішки зі згущеним молоком

  2. У цю ж тарілку додаємо соду, гашену оцтом, ванілін і розтоплений маргарин. Спочатку вимішуємо все ложкою, а потім збиваємо міксером. Невеликими порціями всипаємо борошно і вимішуємо тісто.

    Горішки зі згущеним молоком

  3. Нагріваємо горішницю на вогні та ретельно змащуємо її внутрішню поверхню рослинною олією з обох боків. Викладаємо тісто в кожну комірку ліщини (трохи менше 1 ч. л.) і випікаємо по 2-3 хвилини з кожного боку.

    Горішки зі згущеним молоком

  4. Продовжуємо пекти печиво, поки не закінчиться тісто. Беремо кожну половинку горішка й обрізаємо ножицями непотрібні краї.

    Горішки зі згущеним молоком

  5. Отриману крихту мнемо руками, щоб подрібнити великі шматочки. У тарілку до крихти викладаємо згущене молоко і вершкове масло, що розтануло. Усе ретельно перемішуємо.

    Горішки зі згущеним молоком

  6. Начиняємо заготовки отриманим кремом. Потім з’єднуємо разом по дві половинки, щоб отримати горішки. Обов’язково спробуйте приготувати це печиво. Смачна пісочна оболонка і ніжна солодка начинка – кращого десерту до чаю не придумаєш.

    Горішки зі згущеним молоком