Горішки зі згущеним молоком
Одна з улюблених солодощів багатьох діточок – горішки зі згущеним молоком. Але не варто відразу поспішати в магазин і купувати продукт сумнівної якості. Таке печиво можна приготувати вдома, адже рецепт ласощів зовсім нескладний. Ми зібрали найкращі варіанти. У середньому калорійність горішків межує в межах 400 ккал.
Горішки зі згущеним молоком в електричній горішниці – фото-рецепт
Щоб спекти горішки за цим рецептом, потрібна спеціальна вафельниця і краще електрична електрична. Сам спосіб приготування максимально простий, випічка виходить шалено смачною.
До речі, наповнювати заготовки можна не тільки згущеним молоком, а й масляним кремом із різними смаками. Ідеально підійде шоколадний, але можна зробити і фруктовий. Вийде незвично і дуже оригінально.
Інгредієнти
- Борошно: 3 ст. з верхом
- Яйця: 2 шт.
- Цукор: 0.5 ст.
- Маргарин (вершкове масло): 200 г
- Сода: 1/4 ч. л.
- Оцет: 1 ч. л.
- Сіль: 1/3 ч. л.
- Ваніль: за бажанням
- Варене згущене молоко: 1 банка
Інструкція приготування
- У великій мисці розтираємо яйця і цукор. Це можна зробити двома методами: вінчиком або міксером. Маса має збільшитися вдвічі після збивання.
- Топимо масло або маргарин у залізній ємності. Трохи остудивши, виливаємо його в яєчну масу.
- Гасимо оцтом соду, виливаємо в тісто. Слідом додаємо сіль і ванілін. Добре перемішуємо все.
- Всипаємо в рідку основу і вимішуємо тісто. Чим довше місимо, тим краще.
- Коли маса почне відлипати від рук, накриваємо рушником або плівкою і відправляємо в холодильник.
- Через півгодини дістаємо тісто. Відщипуємо по шматочку і кладемо у виїмки ліщини.
- Закриваємо горішницю і чекаємо, поки напівфабрикати спечуться. Остуджуємо заготовки повністю.
- Потім чайною ложкою наповнюємо половинки згущеним молоком.
- З’єднаємо половинки так, щоб не пом’яти і зберегти форму. Горішки зі згущеним молоком готові! Смачне печиво можна відразу ж подавати на стіл до чаю.
Горішки зі згущеним молоком на газу
Одним із найбільш популярних і простих способів отримання солодких горішків із начинкою вважається приготування випічки на газу. Для цього вам знадобляться такі інгредієнти:
- Борошно – 3 ст.;
- Курячі яйця – 2 шт.;
- Вершкове масло (розтоплене) – 180 г;
- Цукровий пісок – ½ ст.;
- Сода, гашена оцтом – ½ ч. л. л.;
- Сіль – 1/3 ч. л.;
- Ванілін – на смак.
Що робимо:
- Готуємо продукти: просіюємо через сито борошно, розбиваємо яйця в тарілку, заздалегідь дістаємо вершкове масло з холодильника, щоб воно злегка підтануло.
- Курячі яйця разом із цукром збиваємо виделкою. Додаємо до них розтоплене масло і все перемішуємо. Потім всипаємо сіль, ванілін і гашену в оцті соду. Перемішуємо масу.
- Невеликими частинами вводимо борошно і вимішуємо тісто. Загортаємо його в поліетиленовий пакет і відправляємо в холодильник, щоб тісто добре застигло.
- З готового тіста скачуємо невеликі кульки, сплющуємо їх і надаємо овальної форми. Добре розігріваємо горішницю, поставивши її на газ. Заповнюємо виїмки заготовками з тіста.
- Печиво випікаємо з двох боків на середньому вогні до золотистого кольору. Начиняємо вареним згущеним молоком: накладаємо його в кожну половинку горішка, а потім з’єднуємо їх.
6. Ваші домочадці залишаться в повному захваті від такої випічки. Приємного чаювання!
Рецепт із СРСР – горішки в радянській горішниці
Більшості досвідчених господинь відомий цей рецепт, бо родом він із СРСР. Тоді домашню випічку можна було легко приготувати за допомогою цього просто чавунного приладу і займало це максимум півгодини часу. Давайте ж повернемося в ті часи і згадаємо, як зробити приголомшливі на смак горішки, начинені вареним згущеним молоком.
Згущене молоко обов’язково потрібно брати найякісніше і варити його краще самостійно в банці. У магазині нерідко під виглядом вареника продається вельми сумнівний продукт.
Інгредієнти:
- Цукор – 0,5 ст.;
- Курячі яйця – 3 шт.;
- Маргарин – 250 г;
- Ванілін – 1 щіпка;
- Гашена сода – 0,5 ч. л. л.;
- Борошно.
Для начинки:
- Варене згущене молоко – 1 банка;
- Вершкове масло – 200 г;
- Пісочна крихта.
Як готуємо:
- У глибокий посуд висипаємо півсклянки цукру і розбиваємо яйця. Беремо міксер і збиваємо масу до повного розчинення цукрових кристалів.
- У цю ж тарілку додаємо соду, гашену оцтом, ванілін і розтоплений маргарин. Спочатку вимішуємо все ложкою, а потім збиваємо міксером. Невеликими порціями всипаємо борошно і вимішуємо тісто.
- Нагріваємо горішницю на вогні та ретельно змащуємо її внутрішню поверхню рослинною олією з обох боків. Викладаємо тісто в кожну комірку ліщини (трохи менше 1 ч. л.) і випікаємо по 2-3 хвилини з кожного боку.
- Продовжуємо пекти печиво, поки не закінчиться тісто. Беремо кожну половинку горішка й обрізаємо ножицями непотрібні краї.
- Отриману крихту мнемо руками, щоб подрібнити великі шматочки. У тарілку до крихти викладаємо згущене молоко і вершкове масло, що розтануло. Усе ретельно перемішуємо.
- Начиняємо заготовки отриманим кремом. Потім з’єднуємо разом по дві половинки, щоб отримати горішки. Обов’язково спробуйте приготувати це печиво. Смачна пісочна оболонка і ніжна солодка начинка – кращого десерту до чаю не придумаєш.