Крім всіляких варений і компотів ягоди придатні для заморожування, в такому вигляді вони можуть зберігатися до півроку, не втрачаючи свої смакових якостей, а також зберігаючи всі вітаміни. Сьогоднішній випуск буде про те, як заморозити червону смородину на зиму.
Як заморозити червону смородину
Насправді способів зберегти ягоди за допомогою морозильної камери не так багато:
- Суха заморозка;
- Ягідне пюре;
- Ягоди з цукром.
Червону, чорну і інші види смородини можна заморозити будь-яким методом, до того ж на початковому етапі вони всі однакові. Необхідно перебрати і помити ягоди. Для ягідного пюре і заморожування з цукром цілісність ягід не потрібно, так що пом’яту смородину не потрібно відкладати як «шлюб», а ось для сухої заморозки використовуються тільки зрілі і міцні ягоди. Слід відокремити ягоди від гілочок і листочків, після чого опустити їх в цебер з водою і легко перетрусити руками, тоді спливе все сміття, і можна буде приступати до другої фази, яка також однакова для всіх способів заморозки: сушка. Залиште смородину на паперовому рушнику, щоб вбралася вся волога. Вода в замороженому стані тільки додасть непотрібного ваги і обсягу.
Суха заморозка смородини
Чисті ягоди смородини викладаються на рівну поверхню, наприклад, картонку або дощечку, і ставляться в морозилку на кілька годин. Коли ягоди замерзнуть, їх можна буде скласти в один контейнер без страху, що вони злипнуться. Головне, що в першу заморозку ягоди були розташовані не дуже близько один до одного. Такий спосіб заморозки дозволить зберегти смородину для прикраси тортів, так як навіть при розморожуванні ягоди зберігають свій акуратний зовнішній вигляд.
Заморожена смородина у вигляді пюре
Якщо ви хочете зберегти більшу частину вітамінів, але в морозилці мало місця, то можна перетерти ягоди в блендері або через м’ясорубку. Таке пюре не вимагає додаткової консервації або стерилізації, його зручно зберігати в пластикових харчових контейнерах з кришкою. Але, на жаль, у ягідного пюре набагато менше можливостей для використання: морс, прошарок і начинка.
Детальніше розглянемо рецепт, як заморозити смородину з цукром:
Ягоди смородини заморожені з цукром
Рецепт заморожування смородини з цукром схожий на попередній метод, і він дуже простий. Точно також можна заморозити чорну або білу смородину.
як заморозити смородину на зиму рецепт
Складові:
- 2 кг ягід смородини,
- цукор 5 столових ложок.
Процес приготування:
Ягоди миються, складаються в ємність для зберігання. Головною відмінністю є додавання цукру, який збільшить термін зберігання замороженої смородини. При цьому цукру потрібно небагато: на 2 кілограми стиглих ягід буде потрібно не більше 5 столових ложок цукру.
Посипте цукровим піском смородину, після чого злегка руками пам’ятаєте ягоди. Таким чином, ви отримаєте консистенцію чимось нагадує пюре, однак не таку однорідну. Не потрібно тиснути кожну ягоду, ціла смородина в масі з пюре буде приємним бонусом, який можна буде використовувати для прикраси десертів.
Існує ще один тип заморожування ягід, при якому сухі ягоди складаються в контейнер і відправляються в морозильну камеру. Хтось експериментує і заморожує ягоди у воді, проте такі способи часто не виправдовують себе. Так в першому випадку при розморожуванні ягоди втрачають форму, а в другому для зберігання потрібно занадто багато місця і є ризик, що ємність трісне під напором льоду.
Зберігати заморожені ягоди можна в будь-якому посуді, крім скляної. Ідеальним варіантом стануть харчові контейнери з кришкою, але при їх відсутності підійдуть пластикові банки з-під йогурту, сметани та інших продуктів харчування. Ягідне пюре можна зберігати навіть у пакетах з защепка, так як форма пюре при заморожуванні не має ніякого значення. Якщо загубилася кришка від контейнера, його можна просто закрутити в пакет. Або використовувати харчову плівку.
Смачних вам заготовок!
Смородину заготовлювала Ксюша.