Рецепти напоїв

Як зробити лате в домашніх умовах

Ви коли-небудь готували чарівний кавовий напій під таємничою назвою «Латте»? Думаєте це занадто клопітно, потрібні складні інгредієнти та спеціальні апарати? А ось і ні! У домашніх умовах можна приготувати чудову каву і самим регулювати склад, наприклад, зробити каву міцнішою або легшою, додати більше або менше цукру, піни. Пропонуємо відразу кілька рецептів домашнього лате. Вибирайте будь-який. Середня склянка лате містить 135 калорій.

Як зробити лате в домашніх умовах – покроковий фото-рецепт

Щоб налагодитися улюбленим напоєм, зовсім не потрібно ходити в кафе. Пропонуємо покроковий рецепт приготування лате, який подужає навіть бариста-початківець. Здивуйте своїх домашніх і гостей, приготувавши цей чудово ніжний молочний напій.

Кавові зерна бажано перемолоти перед самим приготуванням, лате буде набагато ароматнішим і смачнішим. Молоко краще взяти пожирніше, з ним пінка вийде більш повітряною і стійкою.

Інгредієнти

  • Молоко 3.2%: 150 мл
  • Вода фільтрована: 100 мл
  • Кава свіжозмелена: 1 ст. л.
  • Цукор: за бажанням

Інструкція приготування

  1. Зробити лате в домашніх умовах легко і швидко. У турку наливаємо воду і всипаємо мелену каву, ставимо на плиту і нагріваємо, поки кава не почне підніматися шапочкою. Щойно це станеться, відставляємо і даємо осісти. Потім проробляємо цю процедуру ще раз: ставимо на вогонь, чекаємо, поки підніметься, перемішуємо ложкою і відставляємо.

    Як зробити лате в домашніх умовах

  2. Молоко добре підігріваємо, якщо необхідно додаємо цукор за смаком (але це не обов’язково). Переливаємо в чашу блендера і починаємо збивати насадкою вінчик до утворення повітряної молочної пінки.

    Як зробити лате в домашніх умовах

  3. Збите молоко переливаємо в красиву високу склянку до її половини, а потім акуратно тонкою цівкою вливаємо зварену каву, намагаючись не порушити структуру повітряної пінки. Якщо десь піна трохи прим’ялася, не страшно, пролом можна закрити залишками пінки з чаші блендера. Подаємо відразу ж із соломинкою, десертною ложечкою і з улюбленим десертом.

    Як зробити лате в домашніх умовах

Як приготувати матча лате

У чистому вигляді матча досить специфічний продукт і не кожному подобається через свою гіркоту, але з’єднавши його зі збитим молоком, отримуємо прекрасний напій. Як правильно приготувати смачний матча лате ви дізнаєтеся в нашому наступному фото-рецепті.

Інгредієнти:

  • Порошок матча – 0,5-1 ч. л.;
  • Вода – 70-100 мл;
  • Молоко – 100 мл.

Спосіб приготування:

  1. Обов’язково просіюємо матча перед використанням. Чайну ложку всипаємо в маленьку миску або піалу. Заливаємо зелений порошок 70-100 мл води з температурою приблизно 80 градусів.

    Як зробити лате в домашніх умовах

  2. Використовуючи міксер або капучинатор, добре збиваємо суміш порошку з водою.

    Як зробити лате в домашніх умовах

  3. Після утворення піни відставляємо чашку і займаємося молоком. Його підігріваємо в спеціальній маленькій турці, але не доводимо до кипіння.

    Як зробити лате в домашніх умовах

  4. Підігріте молоко відразу ж починаємо збивати капучинатором до густої та пишної піни – за часом це займе приблизно 7-10 хвилин.

    Як зробити лате в домашніх умовах

  5. Збите молоко вливаємо тонкою цівкою в заварку з матча, не забуваючи постійно помішувати.

    Як зробити лате в домашніх умовах

  6. За бажанням у напій можна додати трохи цукру, але він може зіпсувати смак матча лате. Зауважте, додатково змішувати рідини не варто.

    Як зробити лате в домашніх умовах

Рецепт айс лате

Айс лате, так само відомий як холодний лате, чудово підійде любителям кавових напоїв у спекотну пору. Айс лате допоможе охолодитися і відчути кожну нотку настільки ароматного і прекрасного напою. Насолоджуйтеся моментом сповна.

Інгредієнти:

  • Кубики льоду – повна склянка;
  • Мелена кава – 17-18 г;
  • Капсули під молоко;
  • Вода – 30 мл;
  • Молоко – 150 мл.

Спосіб приготування:

  1. Попередньо охолоджуємо посуд під лате: наповнюємо склянки льодом і залишаємо на 5-7 хвилин. Готуємо еспресо: кавовий порошок прогріваємо в турці, з’єднуємо з підігрітою водою і залишаємо на вогні до закипання. Можна приготувати в кавомашині.

    Як зробити лате в домашніх умовах

  2. Залишаємо еспресо остигати, а тим часом зливаємо воду зі склянок і додаємо ще трохи свіжого льоду.

    Як зробити лате в домашніх умовах

  3. Охолоджене молоко збиваємо до появи піни і заливаємо в склянки з льодом. Слідом тонкою цівкою вливаємо остиглий еспресо.

    Як зробити лате в домашніх умовах

  4. Смак у такого айс лате виходить ніжним і вершковим. За бажанням можна додати цукор, але в такому разі найкраще додавати його на лід перед заливанням збитого молока.

    Як зробити лате в домашніх умовах

Поради для ідеальної кави

Каву всі готують по-різному, але існують загальні секрети, як приготувати ідеальний кавовий напій. Використовуйте наші рекомендації, і ви ніколи не розчаруєтеся від отриманого результату:

  • Для еспресо найкраще підходять зерна із сильним ступенем прожарювання і свіжообсмажені зерна.
  • Для еспресо найкраще брати сорт «Робуста», адже він у рази міцніший за «Арабіку».
  • Перед початком приготування еспресо для лате потрібно прогріти турку гарячою водою без кавового порошку.
  • Молоко для лате можна використовувати кокосове, мигдальне або звичайне коров’яче.
  • Замінити молоко можна рідкими вершками, але їх важливо не «перебити» під час збивання.
  • Завжди потрібно оцінювати колір піни, яка виходить під час варіння кави. Якщо вона має слабенький світлий відтінок – значить, варто додавати більше порошку або використовувати дрібніший помел.
  • Для урізноманітнення смаку можна додати трохи сиропу в молоко під час збивання або перед його заливанням у склянку.
  • Також можна додати в кавовий напій трохи рому або лікеру.

Приготування лате не займає багато часу і сил. Варто лише трохи попрактикуватися, і домашнє лате буде виходити навіть крутішим, ніж у справжнього бариста. І тоді насолоджуватися улюбленим напоєм можна буде в будь-який час дня! На закінчення відео з двома рецептами та порадами від фахівця.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *