Овочеві гарніри

Кабачки кільцями в духовці

На перший погляд може здатися, що запечені кільця кабачків у духовці – це занадто проста та пересічна страва. Але насправді це не так. Така легка м’ясна закуска не тільки чудово підійде для перекусу і сімейної вечері, а й прикрасить урочисте застілля.

Рецептів фаршированих кабачків існує ціла безліч і кожен з них цікавий по-своєму. Кабачкові кільця можна начиняти м’ясним фаршем, грибами, овочами, готувати їх із помідорами, сиром, часником і зеленню. Запечені овочі виходять просто божественними за смаком і дуже корисними. Харчова цінність такої закуски межує в межах 85 ккал на 100 г готового продукту.

Кабачки кільцями з фаршем у духовці – покроковий рецепт із фото

У літній сезон можна зробити красиву святкову страву всього лише начинивши кабачки фаршем. Готується все дуже просто, а виглядає оригінально. Таке частування оцінять і любителі овочів, і шанувальники м’яса. Тут і фарш, і ніжний, просочений м’ясними соками кабачок, і запечена сирна скоринка.

У рецепті для змащування заготовок використана сметана. Її можна замінити майонезом, несолодким йогуртом і навіть звичайним яйцем.

Інгредієнти

  • Кабачки: 400 г
  • Фарш яловичий: 150 г
  • Помідори: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сир твердий: 50 г
  • Сметана: 2 ст. л.
  • Сіль, перець: за смаком

Інструкція приготування

  1. Збираємо продукти за списком. Кабачок потрібно брати молодий із м’яким насінням і тонкою шкіркою, яку не потрібно очищати.

    Кабачки кільцями в духовці

  2. Плід добре миємо і нарізаємо на товсті шайби висотою 3-4 сантиметри. Чайною ложкою вибираємо частину м’якоті таким чином, щоб вийшла подоба чашечки. Дно залишаємо близько сантиметра.

    Кабачки кільцями в духовці

  3. Складаємо заготовки в миску і присипаємо з усіх боків сіллю та перцем. Залишаємо на 10 хвилин до виділення соку.

    Кабачки кільцями в духовці

  4. Тим часом у миску викладаємо фарш і подрібнену на тертці цибулю, приправляємо за смаком, перемішуємо.

    Кабачки кільцями в духовці

  5. Деко застилаємо папером, ставимо заготовки і заповнюємо їх фаршем, добре його утрамбовуючи.

    Кабачки кільцями в духовці

  6. Змащуємо зверху невеликою кількістю сметани. Помідори ріжемо дрібним кубиком і викладаємо на заготовки гіркою.

    Кабачки кільцями в духовці

  7. Зверху посипаємо подрібненим у стружку сиром. Ставимо в духовку на 30-35 хвилин (або до готовності) при 170 градусах.

    Кабачки кільцями в духовці

Фаршировані кільця кабачків із сиром

Наступний рецепт сподобається всім любителям здорового способу життя. Такі запечені овочі не принесуть шкоди фігурі, оскільки кількість калорій страви мінімальна. Подавати до столу фаршировані кабачкові кільця бажано відразу ж після того, як вони трохи охолонуть.

Інгредієнти:

  • Кабачок – 2 шт.;
  • М’ясний фарш (курячий) – 350 г;
  • Сир твердий – 150 г;
  • Сіль, чорний мелений перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. Кабачки миємо і шаткуємо кружечками завтовшки приблизно 2-3 см. Потім із кожної шайби вирізаємо серцевину.

    Кабачки кільцями в духовці

  2. Приблизно 1/3 частину вирізаної м’якоті рубаємо шматочками невеликого розміру і відправляємо їх у миску до м’ясного фаршу. Солимо і перчимо начинку, а після все ретельно перемішуємо.

    Кабачки кільцями в духовці

  3. Фаршируємо кільця і викладаємо їх на деко, яке заздалегідь застеляємо пергаментним папером. Зверху посипаємо натертим на дрібній тертці сиром. Ставимо закуску запікатися в розігріту до 200 градусів духовку на 30-40 хвилин.

    Кабачки кільцями в духовці

  4. Подаємо в гарячому вигляді, тоді сир буде тягнутися. У холодному вигляді таку закуску можна брати з собою на перекус. До речі, страва виходить не тільки смачною, а й дуже корисною.

    Кабачки кільцями в духовці

Як запекти кабачки кільцями з помідорами

Дуже смачними виходять кабачки кільцями з помідорами. Крім томатів у цьому рецепті використовується твердий сир, курячий фарш і зелень, які відмінно поєднуються один з одним. Готується закуска дуже просто і швидко, а виходить неймовірно смачною і соковитою.

Інгредієнти:

  • Куряча грудка – 235 г;
  • Кабачок – 1 шт.;
  • Помідор (великий) – 1 шт.;
  • Ріпчаста цибуля – 1 шт.;
  • Твердий сир – 100 г;
  • Куряче яйце – 1 шт.;
  • Зелень, приправи – на смак;
  • Кетчуп і майонез.

Інструкція до приготування:

  1. Кабачок нарізаємо кільцями шириною близько 1-1,5 см. Із кружечків вирізаємо м’якоть, яку потім подрібнюємо за допомогою великої терки і віджимаємо. Куряче філе та ріпчасту цибулю подрібнюємо в блендері. Додаємо до м’яса та цибулі кабачкову м’якоть.

    Кабачки кільцями в духовці

  2. У начинку вбиваємо одне яйце, кладемо столову ложку майонезу і приправи. Ретельно перемішуємо. Деко змащуємо соняшниковою олією і викладаємо на нього кабачкові кільця. Посипаємо їх сіллю і спеціями.

    Кабачки кільцями в духовці

  3. Начиняємо заготовки фаршем. На кожен кружечок кладемо по краплі майонезу і кетчупу, нарізаний кубиками помідор. Зверху посипаємо дрібно натертим твердим сиром.

    Кабачки кільцями в духовці

  4. Відправляємо в розпечену до 200 градусів духовку на півгодини. Перед подачею посипаємо дрібно рубаною свіжою зеленню. Така страва хоч і належить до класу бюджетних, але на вигляд нагадує справжній кулінарний шедевр.

    Кабачки кільцями в духовці

Поради та рекомендації

Найчастіше фаршировані кабачки готують влітку і на початку осені, коли овочі ще ростуть на городі або продаються на ринку. Але готувати його можна і взимку, купивши молоді овочі в магазині. Наші поради та рекомендації допоможуть у приготуванні цієї оригінальної страви:

  • Кабачки бажано брати молоді – вони найбільше підходять за смаковими якостями та зовнішнім виглядом. Шкірку з них знімати не треба. За розміром бажано брати середні плоди.
  • Якщо для приготування страви використовуються старі овочі, їх обов’язково потрібно очистити від товстої шкірки.
  • Оскільки кабачки на 90% складаються з рідини, зайву вологу потрібно видалити. Для цього кружечки необхідно посолити та залишити на 20 хвилин. Потім злити сік, що виділився.
  • Для наповнення підійде будь-який фарш (свинячий, яловичий, курячий, змішаний). Його можна доповнити кабачковою м’якоттю, рисом, тертою морквою, грибами.
  • Твердий сир додасть закусці особливої пікантності. Його можна натерти на дрібній тертці або просто нарізати пластинками і викласти поверх кожного кружечка.
  • Підкреслити смак закуски можна такими спеціями: орегано, базилік і чебрець.
  • Готову страву бажано відразу ж подавати до столу, поки сирна скоринка не встигла затвердіти.

Дотримуючись цих нескладних рекомендацій, ви запросто зможете приготувати фаршировані кільця кабачків у себе на кухні та подати їх до сімейної трапези. На завершення відео-рецепт кабачків у духовці з овочевою начинкою.