Камамбер із багетом
Камамбер з багетом – це ідеальна закуска, яка поєднує в собі ніжний тягучий сир і хрустку текстуру хліба. Такий дует стане прикрасою будь-якого столу – від романтичної вечері до галасливого святкового застілля. Ми зібрали для вас 10 найкращих рецептів, які допоможуть урізноманітнити меню і приємно здивувати гостей.
Закуска з камамбера з багетом
Інгредієнти
- Сир камамбер – 1 коло
- Багет – 1 шт. (нарізати тонкими слайсами)
- Часник – 1 зубчик (нарізати тонкими пластинами)
- Прованські трави – за смаком
- Оливкова олія – для збризкування
Приготування
Розріжте багет на тонкі скибочки, часник – на пластинки. Камамбер помістіть у форму з пергаментом, зробіть на сирі надрізи і вставте в них часник (за бажанням). Навколо сиру розкладіть багет, посипте все прованськими травами і збризніть оливковою олією. Випікайте в розігрітій до 200°C духовці 10 хвилин. Насолоджуйтеся смачною закускою!
Сир камамбер у духовці з виноградом і багетом
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 коло
- Багет – 1 шт. (нарізати слайсами)
- Виноград (зелений) – 150-200 г
- Волоські горіхи – 2-3 шт. (подрібнити)
- Прованські трави – за смаком
- Оливкова олія – для збризкування
Приготування: Викладіть сир камамбер у форму з пергаментом, зробіть невеликі надрізи. Навколо розкладіть слайси багета та виноград. Посипте сир і багет горіхами та прованськими травами, збризніть оливковою олією. Випікайте в духовці, розігрітій до 200°C, близько 10 хвилин. Подавайте гарячим – вмочуйте багет у розплавлений сир!
Камамбер, запечений із багетом і часником
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 коло
- Багет – 1 шт. (нарізати шматочками)
- Оливкова олія – для збризкування
- Сіль – за смаком
- Часник – 1 зубчик (нарізати)
- Прованські трави – за смаком
- Перець чорний – за смаком
- Розмарин – за смаком
Приготування: Застеліть форму для запікання пергаментом. У центр покладіть сир, навколо розкладіть шматочки багета. Все збризніть оливковою олією, додайте сіль, спеції та нарізаний часник. Запікайте в духовці за 180°C протягом 17-20 хвилин.
Запечений камамбер із часниковими грінками
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 коло
- Часник – 2-3 зубчики
- Багет – 1 шт. (нарізати брусочками)
- Рослинна олія – для змащування
- Сіль – за смаком
Приготування: Зробіть надрізи на сирі камамбер. Часник почистіть, частину поріжте смужками і вставте в прорізи в сирі, потім змастіть його олією. Багет наріжте брусочками, посоліть, додайте посічений часник і олію, перемішайте. Викладіть сир і багет у застелену пергаментом форму. Запікайте в духовці за 180°C протягом 15 хвилин.
Камамбер із багетом і розмарином у духовці
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 коло
- Багет або хліб (чіабатта) – 1 шт. (нарізати скибочками 1-1,5 см)
- Часник – 2-3 зубчики (нарізати кружечками)
- Оливкова олія – для збризкування
- Прованські трави – за смаком
- Розмарин – 2-3 гілочки
Приготування: Викладіть у форму пергамент, покладіть сир камамбер у центр, зробіть надрізи на поверхні у вигляді сіточки, не прорізаючи до кінця. Навколо розкладіть скибочки багета. У надрізи сиру вставте кружечки часнику. Сир і хліб збризніть оливковою олією, посипте прованськими травами, прикрасьте гілочками розмарину. Випікайте в духовці при 200°C (режим вгору-вниз, без конвекції) близько 15 хвилин. Подавайте прямо у формі – це красиво і зручно.
Запечений камамбер із черрі та багетом
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 125 г
- Помідори чері – 250 г
- Багет – ½ шт. (нарізати скибочками)
- Часник – 5 зубчиків (нарізати)
- Прованські трави – 1 ч. л. л.
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Розмарин – 2-3 гілочки
Приготування: Розігрійте духовку до 180°C. Покладіть камамбер у центр форми, зробіть на ньому неглибокі надрізи. Навколо викладіть скибочки багета і помідори чері. Додайте нарізаний часник, посипте прованськими травами і прикрасьте гілочками розмарину. Все збризніть оливковою олією. Запікайте 15 хвилин.
Камамбер із в’яленими томатами та багетом
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 коло
- Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
- В’ялені томати – 5-6 шт.
- Часник – 2-3 зубчики (нарізати пластинками)
- Оливкова олія – 1 ст. л.
- Прованські трави – за смаком
Приготування: Покладіть камамбер у центр форми і зробіть неглибокі надрізи сіткою. Скибочки багета і в’ялені томати розкладіть навколо сиру. Додайте нарізаний часник, посипте прованськими травами і збризніть усе оливковою олією. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилин.
Найсмачніший камамбер із часником, базиліком і багетом
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 коло
- Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
- Часник – 2-3 зубчики (дрібно нарізати)
- Оливкова олія – 1-2 ст. л.
- Базилік – кілька листочків
- Улюблені приправи – за смаком
- Чорний перець – за смаком
- В’ялені томати – для подачі
Приготування: Покладіть камамбер у центр форми для запікання, зробіть неглибокі надрізи. Навколо розкладіть скибочки багета. На сир викладіть дрібно нарізаний часник, посипте улюбленими приправами і чорним перцем. Усе полийте оливковою олією. Запікайте в духовці за 180°C 15-20 хвилин, стежте, щоб багет не підгорів. Подавайте з в’яленими томатами та листочками базиліку.
Камамбер у духовці з багетом і грушею
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 125 г
- Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
- Базилік – кілька листочків
- Оливкова олія – 10 мл
- Груша конференція – 1 шт. (нарізати шматочками)
- Волоські горіхи – 15 г (подрібнити)
- Мед – 1 ст. л.
Приготування: На сирі зробіть неглибокі надрізи і помістіть його в центр форми. Навколо розкладіть скибочки багета і шматочки груші. Посипте базиліком, горіхами і збризніть оливковою олією. Запікайте в розігрітій до 180°C духовці 15 хвилин. Перед подачею полийте сир і грушу медом.
Камамбер із багетом та італійськими травами
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 коло
- Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
- Італійські трави – 1 ч. л.
- Оливкова олія – 1-2 ст. л.
Приготування: Покладіть камамбер у центр форми, зробіть на ньому неглибокі надрізи. Навколо сиру розкладіть скибочки багета. Посипте все італійськими травами та збризніть оливковою олією. Випікайте в духовці за 180°C близько 15 хвилин, поки сир не стане тягучим, а багет хрустким.