Рецепти закусок

Камамбер у духовці – 10 рецептів, смачніше яких ви нічого не їли

Запечений камамбер – це страва, яка легко підкорює серця своєю ніжною текстурою, багатим ароматом і універсальністю. Ми зібрали для вас 10 приголомшливих рецептів, які здивують вас і ваших гостей. Кожен із них унікальний і простий у приготуванні. Готові відкрити для себе новий рівень смаку?

Камамбер із багетом у духовці

Інгредієнти:

  • Камамбер – 1 коло
  • Чері помідори – 200 г
  • Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
  • Часник – 2 зубчики (подрібнити)
  • Оливкова олія – 3 ст. л.
  • Розмарин – 1 гілочка
  • Сіль – за смаком
  • Італійські трави – 1 ч. л. л.

Приготування: Розігрійте духовку до 180°C. На деко викладіть камамбер, чері та скибочки багета. Полийте оливковою олією, посипте часником, сіллю і травами. Зверху покладіть розмарин. Запікайте 15-20 хвилин до золотистої скоринки. Подавайте гарячим.

Запечені груші з камамбером, горіхами та медом

Камамбер у духовці

Інгредієнти:

  • Груші (сорт Конференція) – 2 шт.
  • Сир Камамбер – 70 г (можна замінити на Брі або Горгонзолу)
  • Волоські горіхи – 3 ст. л. (або інші горіхи: кедрові, фундук, пекан)
  • Мед – 3 ст. л. (рідкий)

Приготування: Груші помийте, обсушіть і розріжте на половинки, видаливши серединки. У поглиблення викладіть шматочки сиру, посипте горіхами (за потреби подрібніть). Запікайте 20 хвилин до м’якості груш і розплавлення сиру. Перед подачею полийте медом. Подавайте теплим, поєднуючи з білим сухим вином.

Камамбер із часником і багетом у духовці

Камамбер у духовці

Інгредієнти:

  • Сир Камамбер – 1 коло
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Часник – 3 зубчики (подрібнити)
  • Орегано – 0.5 ч. л.
  • Базилік – 0.5 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Чебрець – 2-3 гілочки
  • Багет – 1 шт. (нарізати тонкими скибочками)
  • Хамон – 100 г (для подачі, за бажанням)

Приготування: На сирі зробіть неглибокі надрізи. Змішайте олію, часник, орегано, базилік і сіль. Нарізаний багет викладіть навколо сиру, скибочки злегка накладаючи одна на одну. Полийте часниковою сумішшю спочатку сир, потім багет. Додайте гілочки чебрецю. Запікайте 10 хвилин до рум’яної скоринки. Подавайте з хамоном і насолоджуйтеся закускою в іспанському стилі.

Простий рецепт камамбера з часником і травами в духовці

Камамбер у духовці

Інгредієнти:

  • Сир Камамбер – 1 коло
  • Часник – 2 зубчики (нарізати часточками)
  • Багет або батон – 1 шт. (бажано часниковий або сирний)
  • Олія виноградних кісточок (або інша ароматна) – 2 ст. л.
  • Італійські трави – 1 ч. л.
  • Помідори чері або в’ялені томати – 100 г (за бажанням)
  • Сіль – дрібка

Приготування: Зробіть на сирі надрізи і вставте в них часточки часнику. Викладіть камамбер, скибочки багета і помідори чері на деко. Полийте олією, посипте травами та сіллю. Запікайте 15 хвилин до золотистої скоринки. Подавайте гарячим як закуску.

Камамбер у духовці з виноградом і багетом

Камамбер у духовці

Інгредієнти:

  • Сир Камамбер – 1 коло
  • Виноград (зелений) – 150 г
  • Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Італійські трави – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком

Приготування: Камамбер викладіть у центр форми для запікання, оточіть виноградом і скибочками багета. Полийте все оливковою олією, посипте травами та сіллю. Запікайте 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться, а багет не стане хрустким. Подавайте гарячим як закуску.

Запечений камамбер у духовці з грушею та горіхами

Камамбер у духовці

Інгредієнти:

  • Сир Камамбер – 1 коло
  • Груша – 1 шт. (нарізати скибочками)
  • Горіхи (волоські, кеш’ю) – 3 ст. л. л.
  • Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
  • Мед – 2 ст. л. л.
  • Розмарин – 1 гілочка (за бажанням)

Приготування: Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть камамбер у центр форми, оточіть скибочками груші та багета. Посипте горіхами, полийте медом і додайте гілочку розмарину. Запікайте 10-15 хвилин до розплавлення сиру. Подавайте гарячим, вмочуючи багет у розтоплений сир із горіхами та медом.

Запечений камамбер у духовці як у ресторані

Камамбер у духовці

Інгредієнти:

  • Сир Камамбер – 1 коло
  • Багет або інший хліб – 1 шт. (нарізати скибочками)
  • Часник – 2 зубчики (нарізати пластинками)
  • Прованські трави – 1 ч. л. л.
  • Оливкова олія – 2 ст. л.

Приготування: Розігрійте духовку до 200°C. Камамбер викладіть у центр форми, навколо розмістіть скибочки багета. На сирі зробіть неглибокі надрізи вздовж і впоперек, вставте пластинки часнику. Посипте сир і хліб прованськими травами, полийте оливковою олією. Запікайте 10-15 хвилин до розплавлення сиру і золотистої скоринки на багеті. Подавайте гарячим, вмочуючи багет у тягучий сир. Чудово поєднується з келихом білого вина.

Картопля по-селянськи із сиром Камамбер у духовці

Камамбер у духовці

Інгредієнти:

  • Картопля – 500 г (нарізати часточками)
  • Сир Камамбер – 1 коло
  • Оливкова олія – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики (подрібнити)
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Сіль – за смаком
  • Чорний мелений перець – за смаком

Приготування: Картоплю викладіть на деко, полийте оливковою олією, посипте часником, травами, сіллю і перцем, добре перемішайте. Поставте в духовку і запікайте 20-25 хвилин, періодично помішуючи. Потім додайте камамбер у центр форми, зробіть на сирі неглибокі надрізи. Запікайте ще 10-15 хвилин до золотистої скоринки картоплі та розплавлення сиру. Подавайте гарячим, вмочуючи картоплю в тягучий сир.

Паста із запеченим сиром Камамбер

Камамбер у духовці

Інгредієнти:

  • Сир Камамбер – 1 коло
  • Паста – 200 г
  • Помідори чері – 200 г
  • Оливкова олія – 2 ст. л. л.
  • Печериці – 150 г (нарізати скибочками)
  • Часник – 2 зубчики (подрібнити)
  • Орегано – 1 ч. л.
  • Базилік – 1 ч. л.
  • Кінза – за смаком

Приготування: Викладіть у форму для запікання сир, помідори чері та гриби. Посипте травами, додайте часник, полийте оливковою олією і запікайте 15 хвилин. Окремо відваріть пасту до готовності. Перекладіть гарячу пасту у форму з сиром і перемішайте до рівномірного розподілу. Подавайте гарячою.

Закуска з Камамбером, хлібом і помідорами

Камамбер у духовці

Інгредієнти:

  • Сир Камамбер або Брі – 1 коло
  • Хліб (будь-який) – 6-8 скибочок
  • Помідори – 2 шт. (нарізати кружечками)
  • Вершкове масло – 2 ст. л.
  • Часник – 2 зубчики (подрібнити)
  • Прованські трави – 1 ч. л.
  • Сіль – щіпка

Приготування: Зробіть неглибокі надрізи на сирі. Вершкове масло змішайте з часником і сіллю, намажте цією сумішшю скибочки хліба. Викладіть хліб і сир на деко з пергаментом. На хліб покладіть кружечки помідорів, посипте прованськими травами. Запікайте 10 хвилин, поки сир розплавиться, а хліб стане хрустким. Подавайте гарячим.