Каша перлова з овочами та субпродуктами
Готувати перловку смачно дуже просто. Треба тільки підібрати до неї відповідні добавки, наприклад, курячі шлунки та смажені овочі. Щоб каша зварилася швидше, промийте і замочіть крупу в холодній воді на ніч. Наступного дня треба буде перловку промити і варити до напівготовності. Далі все за рецептом.
Для приготування каші вам буде потрібно
- перловка – 1 склянка
- перець солодкий (болгарський) – 1 шт.
- моркву – 3 шт. (середніх)
- цибуля ріпчаста – 2 шт. (великі цибулини)
- часник – 4 зубчики
- шлунки курячі – 300г
- спеції – за смаком
- олія рослинна
- сіль – за смаком.
Рецепт каші
Перловку ретельно промити, залити водою і залишити замочуватися на ніч. Наступного дня крупу ще раз промити, залити свіжою холодною водою у співвідношенні 1:2, посолити і варити на середньому вогні до готовності.
Можна підготувати перлову крупу інакше. Промити, замочити, потім відкинути на сито, щоб стекла вода, і трохи обсмажити. Після обсмажування залити водою, посолити і варити до готовності.
Курячі шлунки промити, дрібно нарізати, порізати.
Цибулю очистити та нашаткувати. Моркву вимити, почистити і натерти на крупній тертці. Перець подрібнити кубиками.
У сковороді розігріти олію, додати курячі шлунки, готувати, помішуючи, кілька хвилин. Одночасно в сотейнику, де буде далі варитися перловка, обсмажити цибулю.
До цибулі через 5 хвилин додати моркву, а потім – курячі шлунки і злегка обсмажений перець.
Посолити, приправити спеціями за смаком.
Додати перловку і залити водою. Кількість води вибирайте самі! Хочете розсипчасту кашу, лийте води вдвічі більше, ніж було крупи. Якщо подобається більш в’язка каша, додавайте води в два з половиною рази більше. Накрити посуд із перловкою кришкою, зменшити вогонь і томити 1 годину.
Потім встромити в перлову кашу часник, перемішати верхній шар крупи і залишити сотейник на слабкому вогні ще хвилин 15. Готово! Дуже смачно подавати перловку з курячими шлунками з маринованими огірочками. Спробуйте. Смачного!