Рецепти з крупи

Каша перлова з овочами та субпродуктами

Готувати перловку смачно дуже просто. Треба тільки підібрати до неї відповідні добавки, наприклад, курячі шлунки та смажені овочі. Щоб каша зварилася швидше, промийте і замочіть крупу в холодній воді на ніч. Наступного дня треба буде перловку промити і варити до напівготовності. Далі все за рецептом.

Для приготування каші вам буде потрібно

  • перловка – 1 склянка
  • перець солодкий (болгарський) – 1 шт.
  • моркву – 3 шт. (середніх)
  • цибуля ріпчаста – 2 шт. (великі цибулини)
  • часник – 4 зубчики
  • шлунки курячі – 300г
  • спеції – за смаком
  • олія рослинна
  • сіль – за смаком.

Рецепт каші

Каша перлова з овочами та субпродуктами, Крок 01

Перловку ретельно промити, залити водою і залишити замочуватися на ніч. Наступного дня крупу ще раз промити, залити свіжою холодною водою у співвідношенні 1:2, посолити і варити на середньому вогні до готовності.

Можна підготувати перлову крупу інакше. Промити, замочити, потім відкинути на сито, щоб стекла вода, і трохи обсмажити. Після обсмажування залити водою, посолити і варити до готовності.

Каша перлова з овочами та субпродуктами, Крок 02

Курячі шлунки промити, дрібно нарізати, порізати.

Цибулю очистити та нашаткувати. Моркву вимити, почистити і натерти на крупній тертці. Перець подрібнити кубиками.

Каша перлова з овочами та субпродуктами, Крок 03

У сковороді розігріти олію, додати курячі шлунки, готувати, помішуючи, кілька хвилин. Одночасно в сотейнику, де буде далі варитися перловка, обсмажити цибулю.

До цибулі через 5 хвилин додати моркву, а потім – курячі шлунки і злегка обсмажений перець.

Каша перлова з овочами та субпродуктами, Крок 04

Посолити, приправити спеціями за смаком.

Каша перлова з овочами та субпродуктами, Крок 05

Додати перловку і залити водою. Кількість води вибирайте самі! Хочете розсипчасту кашу, лийте води вдвічі більше, ніж було крупи. Якщо подобається більш в’язка каша, додавайте води в два з половиною рази більше. Накрити посуд із перловкою кришкою, зменшити вогонь і томити 1 годину.

Каша перлова з овочами та субпродуктами, Крок 06

Потім встромити в перлову кашу часник, перемішати верхній шар крупи і залишити сотейник на слабкому вогні ще хвилин 15. Готово! Дуже смачно подавати перловку з курячими шлунками з маринованими огірочками. Спробуйте. Смачного!