Випічка

Кіш із куркою та грибами

Кіш із куркою та грибами – смачний відкритий пиріг, який ідеально впишеться в щоденний раціон і стане чудовою альтернативою сімейного обіду. Ніжне тісто в поєднанні з курячо-грибною начинкою підкорить серце будь-кого, хто скуштує цю незвичайну французьку страву. У середньому його калорійність становить 230 ккал.

Якщо ви ще жодного разу у своєму житті не куштували кіш із куркою та грибами, не проблема. Пропонуємо три простих рецепти з покроковим фото і відео. Не відкладайте надовго і вже сьогодні почастуйте своїх домочадців або гостей цією шаленою несолодкою випічкою.

Кіш із куркою та грибами – покроковий фото рецепт

Вишуканий відкритий пиріг бере початок із французької кухні. Начинка з курки з грибами є вже класикою. Кіш за цим рецептом виходить ніжний, поживний і красивий. Подати його можна хоч на святковий стіл, хоч на сімейний обід.

Інгредієнти

  • Пшеничне борошно: 200 г
  • Вершкове масло: 100 г
  • Жовток яєчний: 1 шт.
  • Сіль: 1/3 ч. л.
  • Розпушувач: 0.5 ч. л.
  • Вода чиста: 3 ст. л.
  • Печериці: 250 г
  • Куряче філе: 250 г
  • Яйця курячі: 3 шт.
  • Сир твордий: 100 г
  • Спеції: за смаком
  • Вершки 20%: 200 мл
  • Сметана: 3 ст. л,
  • Помідори чері: за бажанням

Інструкція приготування

  1. Готувати кіш із куркою та грибами простіше простого. У чашці змішати розпушувач, борошно і сіль. Перемішати добре. Додати нарізане вершкове масло. Руками розтерти в пісочну крихту.

    Кіш із куркою та грибами

  2. У крихту вилити жовток і воду. Замісити швидко тісто. Обернути його харчовою плівкою і покласти в холодильник на півгодини.

    Кіш із куркою та грибами

  3. Дно роз’ємної форми (22-23 см діаметр) застелити папером для випічки. 2/3 тіста розподілити по дну – формуючи основу пирога. Наколоти часто виделкою. Випікати основу в духовці при 200° 12 хвилин. Дати добре охолонути.

    Кіш із куркою та грибами

  4. Куряче філе та печериці порізати невеликими шматочками.

    Кіш із куркою та грибами

  5. На пательню з рослинною олією викласти м’ясо і злегка обсмажити. Через 5 хвилин додати печериці. Смажити разом близько 10 хвилин. Наприкінці смаження приправити за смаком.

    Кіш із куркою та грибами

  6. Для заливки в мисці змішати яйця, сметану та вершки. Трохи збити вінчиком, до однорідності.

    Кіш із куркою та грибами

  7. З решти 1/3 тіста сформувати бортики пирога.

    Кіш із куркою та грибами

  8. Сир подрібнити на дрібній тертці. Помідори розрізати навпіл.

    Кіш із куркою та грибами

  9. Викласти на основу курку з грибами та рівномірно розподілити.

    Кіш із куркою та грибами

  10. Слідом вилити вершкову заливку.

    Кіш із куркою та грибами

  11. Зверху посипати рясно сиром і викласти помідори.

    Кіш із куркою та грибами

  12. Випікати кіш у духовці розігрітій до 200° 40 хвилин.

    Кіш із куркою та грибами

  13. Виходить така апетитна краса. Ніжний смак і текстура просто закохують у себе. Можна подавати кіш у теплому вигляді або в холодному.

    Кіш із куркою та грибами

Класичний пиріг кіш лорен із куркою та грибами

Перш ніж приступати до експериментів, необхідно освоїти класичний рецепт пирога кіш лорен. Сама по собі ця домашня випічка являє собою суміш пирога, суфле і запіканки. Проте, подають кіш у багатьох дорогих ресторанах, настільки він дивовижний. Спробуйте і ви приготувати такий пиріг для своїх рідних.

Інгредієнти для тіста:

  • Борошно – 250 г;
  • Вершкове масло – 150 г;
  • Сіль – 0,5 ч. л.;
  • Куряче яйце – 1 шт.

Для начинки:

  • Печериці – 250 г;
  • Куряче філе – 400 г;
  • Цибуля – 140 г;
  • Сир моцарела – 140 г;
  • Помідори чері – 100 г;
  • Оливкова олія – 2 ст. л.;
  • Сіль, перець – за смаком.

Для заливки:

  • Вершки 20% – 220 мл;
  • Курячі яйця – 3 шт.;
  • Сіль, перець – за смаком.

Спосіб приготування:

  1. У глибоку миску відправляємо просіяне борошно і сіль. Усе перемішуємо і додаємо охолоджене масло, подрібнене невеликими кубиками. Перетираємо руками в дрібну крихту. Розбиваємо куряче яйце і вимішуємо тісто руками. Викладаємо заготовку на робочу поверхню, присипану борошном.

    Кіш із куркою та грибами

  2. Розкачуємо тісто тонким пластом завтовшки близько 3-4 мм і акуратно викладаємо у форму (діаметр 24 см). Проколюємо заготовку виделкою і відправляємо в холодильник на годину. Потім основу застеляємо пергаментом і викладаємо поверх нього вантаж (горох, рис). Відправляємо випікатися в духовку за температури 180 градусів на 15 хвилин. Після чого прибираємо вантаж і випікаємо ще 10 хвилин.

    Кіш із куркою та грибами

  3. Печериці шампіньйони шаткуємо тонкими пластинами, ріпчасту цибулю – дрібними кубиками, а куряче філе – невеликими шматочками. На розпечену сковорідку наливаємо оливкову олію та обсмажуємо на ній куряче філе протягом 2 хвилин. Додаємо цибулю, просмажуємо все і відправляємо на сковороду печериці. Перемішуємо, солимо та перчимо за смаком. Смажимо на середньому вогні до повного випаровування рідини.

    Кіш із куркою та грибами

  4. Моцарелу натираємо на крупній тертці. На основу викладаємо половину натертого сиру. Потім рівним шаром кладемо начинку і посипаємо її залишками моцарели. Викладаємо зверху половинки помідорів чері та кілька скибочок грибів. У мисці збиваємо три яйця, сіль, чорний перець і вершки до однорідності. Заливаємо пиріг кіш цією сумішшю і відправляємо його випікатися в духовку за температури 180 градусів близько 30-35 хвилин.

    Кіш із куркою та грибами

  5. Даємо трохи охолонути і розрізаємо на порційні шматочки. Завдяки заливці начинка перетворюється на щільне, але соковите суфле, яке лежить на шарі пісочного тіста. Такий незвичайний пиріг точно сподобається вашій родині.

    Кіш із куркою та грибами

Поради та рекомендації

Варіацій приготування лоранського кіша існує ціла безліч. За яким рецептом готувати пиріг – обирати вам, усе залежить тільки від смакових уподобань. Тісто для пирога, так само як начинка і заливка, готується досить просто. Головне дотримуватися наступних рекомендацій і порад:

  • Перед змішуванням вершкового масла з борошном, продукт обов’язково потрібно охолодити.
  • Охолоджене вершкове масло можна порізати дрібними шматочками, натерти на тертці або порубати ножем уже безпосередньо в борошні. У будь-якому варіанті перетерти масло з борошном у крихту потрібно руками.
  • Готовому тісту обов’язково необхідно дати годину часу відпочити в холодильнику.
  • Виклавши тісто у форму, його потрібно проколоти виделкою. Зверху можна насипати горох або крупу. Це врятує пиріг від підняття основи під час випікання.
  • Готовність пирога дуже легко визначити. Досить поглянути на бортики пирога – якщо вони злегка підрум’янилися, значить кіш готовий.
  • У заливку за бажанням можна додати зелень. Відмінно підійде кріп, петрушка або кінза.
  • Готовий пиріг бажано подавати в охолодженому вигляді, коли начинка добре триматиме форму і заливка точно не розпливеться.

Вище згадані кулінарні поради допоможуть вам приготувати до сімейної вечері неймовірно смачну та оригінальну страву. Якщо в наявності немає курки та грибів, можна замінити їх іншим м’ясом, рибою або овочами. На завершення ще один варіант оригінальної випічки у відео-рецепті.