Млинці з сочевиці (без яєць)
Для сочевичних млинців або коржів підійде зелена або червона сочевиця. Яйця в тісто не додають! Тому сміливо можете пекти їх у піст. Промиту сочевицю замочують на кілька годин (я залишила зерна у воді на ніч), після пробивають блендером на кашку і смажать на пательні, навіть не додаючи олію. Смак у сочевичних млинців незвичайний, нам сподобалося.
Для приготування млинців вам буде потрібно
- сочевиця (зелена або червона) – 150г
- вода – 300 мл
- сіль – за смаком
- перець чорний (мелений) – за смаком
- паприка солодка (мелена) – 1 ч. л.л.
- часник сушений – 1 ч.л.
Рецепт млинців
Сочевицю червону або зелену промити в холодній воді, засипати в миску і залити 300 мл холодної води. Залишити хоча б на 3 години або на ніч при кімнатній температурі. Робиться це для того, щоб сочевичні зернятка наситилися водою і стали м’якшими.
Злити воду з-під сочевиці в мірну склянку. Її ми використовувати не будемо, а замінимо такою ж кількістю свіжої води. У моєму випадку від 300 мл залишилося 250 мл.
Замочену сочевицю і воду відправити в посуд відповідного об’єму і пробити блендером у кашку.
За необхідності, якщо сочевичне пюре вийде занадто густим, влити ще приблизно 30-50 мл води. Приправити сочевицю сіллю і спеціями, перемішати.
Розігріти сковороду. Можна змастити її невеликою кількістю рослинної олії, але й без неї сочевичні млинці легко відстають від дна сковороди.
Викладати по 2-3 ст.л. сочевичної маси на розпечену пательню, круговим рухом за допомогою ложки розподілити тісто, сформувавши корж діаметром 10-12 см.
Випікати по 1-2 хвилини спочатку з одного боку, потім перевернути лопаткою на інший бік і підрум’янити млинець ще близько 1 хвилини. Готові млинці з сочевиці перекладати зі сковороди на тарілку стопкою. Подавати сочевичні коржі гарячими або холодними. Смачного!