Овочевий плов із цвітною капустою та зеленим горошком
Рецепт овочевого плову найкраще готувати із сезонними овочами. Влітку це особливо приємно робити. У цьому рецепті до рису додали соковиті суцвіття цвітної капусти, трохи моркви та зеленого горошку. Зі спецій перевагу віддаємо куркумі, яка не тільки додасть аромат готовому овочевому плову, а й злегка забарвить рис у яскраво-жовтий колір.
Для приготування плову вам знадобиться
- рис (довгозерний) – 300г
- цвітна капуста – 300г
- зелений горошок (заморожений) – 200г
- морква – 1 шт. (середнього розміру)
- ріпчаста цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- рослинна олія для смаження
- куркума – 1/3 ч. л.л.
- кріп, петрушка (зелень) – за смаком
- сіль – за смаком.
Рецепт плову
Для приготування овочевого плову спочатку треба підготувати рис. Його треба добре промити під проточною водою, скласти в миску і замочити в холодній підсоленій воді на 30 хвилин. Після замочування рис відкинути на друшляк.
Поки з рису стікає вода, підготувати овочі для плову. Цвітну капусту розібрати на маленькі суцвіття. У каструлі закип’ятити підсолену воду і бланшувати в ній цвітну капусту приблизно 5 хвилин. Злити воду і відкинути капусту на друшляк.
Моркву вимити, очистити та порізати маленькими кубиками. Цибулю та часник дрібно порубати.
У каструлі з товстим дном розігріти рослинну олію і прогріти на ній куркуму. Додати моркву, цибулю і часник. Обсмажувати, помішуючи, 4-5 хвилин.
Пересипати до пряної овочевої засмажки рис і перемішати
Залити гарячою водою. Рівень води має бути вище рівня рису приблизно на 2 см. Додати приблизно 1 ч.л. солі. Перемішати і накрити кришкою.
Коли вода закипить, перекласти до рису бланшовану цвітну капусту