Рецепти з крупи

Овочевий плов із цвітною капустою та зеленим горошком

Рецепт овочевого плову найкраще готувати із сезонними овочами. Влітку це особливо приємно робити. У цьому рецепті до рису додали соковиті суцвіття цвітної капусти, трохи моркви та зеленого горошку. Зі спецій перевагу віддаємо куркумі, яка не тільки додасть аромат готовому овочевому плову, а й злегка забарвить рис у яскраво-жовтий колір.

Для приготування плову вам знадобиться

  • рис (довгозерний) – 300г
  • цвітна капуста – 300г
  • зелений горошок (заморожений) – 200г
  • морква – 1 шт. (середнього розміру)
  • ріпчаста цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • рослинна олія для смаження
  • куркума – 1/3 ч. л.л.
  • кріп, петрушка (зелень) – за смаком
  • сіль – за смаком.

Рецепт плову

Овочевий плов із цвітною капустою та зеленим горошком, Крок 01

Для приготування овочевого плову спочатку треба підготувати рис. Його треба добре промити під проточною водою, скласти в миску і замочити в холодній підсоленій воді на 30 хвилин. Після замочування рис відкинути на друшляк.

Овочевий плов із цвітною капустою та зеленим горошком, Крок 02

Поки з рису стікає вода, підготувати овочі для плову. Цвітну капусту розібрати на маленькі суцвіття. У каструлі закип’ятити підсолену воду і бланшувати в ній цвітну капусту приблизно 5 хвилин. Злити воду і відкинути капусту на друшляк.

Овочевий плов із цвітною капустою та зеленим горошком, Крок 03

Моркву вимити, очистити та порізати маленькими кубиками. Цибулю та часник дрібно порубати.

Овочевий плов із цвітною капустою та зеленим горошком, Крок 04

У каструлі з товстим дном розігріти рослинну олію і прогріти на ній куркуму. Додати моркву, цибулю і часник. Обсмажувати, помішуючи, 4-5 хвилин.

Овочевий плов із цвітною капустою та зеленим горошком, Крок 05

Пересипати до пряної овочевої засмажки рис і перемішати

Овочевий плов із цвітною капустою та зеленим горошком, Крок 06

Залити гарячою водою. Рівень води має бути вище рівня рису приблизно на 2 см. Додати приблизно 1 ч.л. солі. Перемішати і накрити кришкою.

Овочевий плов із цвітною капустою та зеленим горошком, Крок 07

Коли вода закипить, перекласти до рису бланшовану цвітну капусту