Плов із бараниною
Рецепт розсипчастого плову зі шматочками соковитої баранини буде танути в роті миттєво. Звичайно, в ідеалі готувати такий плов на багатті. Але, що ж робити, якщо можливості приготувати плов на природі немає? Вихід є! Можна приготувати смачний домашній плов у казані на плиті. У сучасних умовах, із застосуванням деякої фантазії, російські господині можуть зробити приголомшливий плов, який не поступиться за смаком узбецькому.
Для приготування плову вам знадобиться
- рис – 500г
- баранина – 500г
- морква – 200г
- ріпчаста цибуля – 150г
- вода – 1 л
- приправа для плову (готова) – за смаком
- часник – 1 головка
- імбир (свіжий) – 10г
- сіль – за смаком.
Рецепт плову
Насамперед, потрібно зробити ароматну підкладку для плову – обсмажений часник і корінь імбиру. Попередньо поділити головку часнику навпіл. Частину головки розламати на зубчики і не очищати. Другу частину часнику порізати дрібними шматочками. Очищений імбир нашаткувати смужками. Обсмажувати шматочки часнику та імбиру в киплячій олії до рум’яності.
Баранину нарізати невеликими шматочками. Викласти м’ясо в жаровню з ароматною засмажкою і готувати все під кришкою на середньому вогні. М’ясо виділить сік і стане кипіти в ньому. Після цього, шматочки почнуть зарум’янюватися.
Коли м’ясо стане золотистим, додати цибулю і моркву. Овочі треба нарізати довільними шматочками, головне – не надто дрібно.
Добре перемішати овочі з бараниною, посолити та заправити готовою сумішшю спецій для плову.
Зверху викласти рівним шаром вимочений заздалегідь рис. Залити все водою.
У середину плову, що готується, встромити неочищені зубчики часнику. Нічого не перемішувати! Середній час готування 25 хвилин. Орієнтуватися потрібно на стан рису. Він повинен зберегти форму кожної рисинки. Смачний, ароматний плов з бараниною подати на стіл. Смачного!