Плов із куркою та айвою
Плов із куркою виходить смачнішим, якщо до м’яса додати сухофрукти або айву. Але є один важливий момент – айва має бути запашною. Не бійтеся, якщо вона здається вам твердою і недостиглою. У плові айва легко дійде до потрібної консистенції, і її аромат разом зі спеціями додасть готовій страві особливу родзинку.
Для приготування плову вам буде потрібно
- курка – 1/2 шт. (близько 600г)
- рис довгозерновий – 400г
- морква – 400г
- цибуля ріпчаста – 2 шт.
- олія рослинна для смаження
- вода – приблизно 1 л
- айва – 500 г
- часник – 1 головка
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- зіра мелена – за смаком
- куркума – за смаком
- лавровий лист – 2 шт.
Рецепт плову
Рис для плову з куркою та айвою кілька разів у холодній воді. Добре промитий рис не перетвориться на кашу, і готовий плов буде рисинка до рисинки. Залити рис водою і залишити на 40 хвилин.
Курячу напівтушку вимити під проточною холодною водою, обсушити на паперовому рушнику і порізати на шматочки прийнятного для вас розміру.
Через 40 хвилин злити з рису воду, відкинути на сито.
Цибулю почистити, порізати навпіл, а потім кожну половинку – на четвертинки і далі просто порубати. Моркву очистити, порізати соломкою або натерти її на крупній тертці. Айву розрізати навпіл, видалити серцевину, після чого кожну половинку порізати уздовж на 3 частини, а потім скибочки айви, що вийшли, порізати кубиками зі стороною близько 1 см.
У казані або іншому відповідному товстостінному посуді розігріти рослинну олію. Засипати нарізану цибулю і пасерувати до м’якості. За бажанням злегка посолити. Слідом покласти шматочки курки. Готувати, помішуючи пару хвилин.
Засипати нарізану моркву. Продовжувати обсмажувати овочі з куркою, час від часу помішуючи, щоб не пригорали.
Додати в казан айву, розмішати і готувати ще кілька хвилин.
Додати всі спеції та перемішати.