Відомо, що плов вважається східним шиком з безліччю таємниць і кулінарних тонкощів. Ця страва використовували як почесне частування на великих і багатих урочистостях, його рекомендували доктора від виснаження і в суворі зими, а після важкого робочого дня це ситне блюдо ще й повертало витрачену енергію.
Практично всі види плову названі по територіальну приналежність рецепта. Як правило, вони відрізняються по техніці приготування, але зустрічаються і деякі відмінності в інгредієнтах. У чому ж особливості плову? Для одного рис готується і подається на стіл окремо від інших продуктів, і навіть вже на тарілці такий плов змішувати не прийнято, потрібно їсти вприкуску. В іншому плові вся суть саме в м’ясному соку, в якому просочується рис. У такому випадку потрібно покласти в рот і рис, і м’ясо, і шматочки овочів і фруктів.
Рис – це основа і глава плову. Необхідно вивчити всі тонкощі його приготування. Наприклад, потрібно вибирати тільки якісну крупу, варити потрібно так, щоб рисові крупинки не прилипали один одному і не були занадто розварені. Найкраще готувати рис на пару, а не варити у воді, тоді він не зможе увібрати в себе зайву рідину і перетворитися в кашу. Існують навіть спеціальні пристосування, але хороший господар або господиня впорається і без них. Якщо дотримати всі норми і правила, вже сам по собі приготований рис стане прекрасним блюдом. Мультиварка дозволить вам приготувати відмінний плов, головне дотримати правильні пропорції. У покроковому фото рецепті сьогодні покажемо, як приготувати смачний плов з куркою в мультиварці.
Плов з куркою в мультиварці
Для приготування плову можна використовувати куряче філе з грудки, а також можна взяти шматочки курки з кісточками. Особисто я вважаю за краще використовувати тільки біле м’ясо, так як з ним плов виходить менш жирним і більш корисним.
Складові:
- Курка – 400 грам,
- Рис пропарений (довгозерний) – ¾ мультістакана,
- Рис круглий – ¾ мультістакана,
- Вода холодна – 4 мультістакана,
- Цибуля ріпчаста (великий) – 1 штука,
- Морква (велика) – 1 штука,
- Каррі, перець і інші приправи для плову,
- сіль,
- Рослинна олія.
Процес приготування:
Курку нарізаємо невеликими шматочками. Кришимо цибулю. Моркву натираємо на крупній тертці або нарізаємо її тонкою соломкою.
У каструлю мульти варіння наливаємо рослинне масло, включаємо програму «випічка» або «жарка». Завантажуємо порізану курку, цибулю і моркву. Все добре перемішуємо. Обсмажуємо курку з овочами, періодично перемішуючи до красивого золотистого кольору.
У глибокій тарілці змішуємо два види рису, який потім промиваємо проточною холодною водою. Бажано рис для плову замочити в холодній воді з сіллю на півгодини.
Всипаємо рис до курки з овочами і додаємо улюблені спеції для плову.
Потім наливаємо воду і додаємо в неї сіль. На панелі управління вибираємо режим «Плов». На цьому наша участь в приготуванні закінчується.
Приблизно через годину смачний плов з курки з двома видами рису готовий! Ось так апетитно він виглядає.
Плов з курячими грудками був приготований Юлією Астаф’євої в мультиварці Panasonic SR-TMH181HTW (потужність 670 Вт).
Не варто забувати і про інші інгредієнти. Так, наприклад, м’ясо для кожного виду плову може бути різним і в різному вигляді, але воно неодмінно в страві є. Звичніше і відоміший за все плов з бараниною, але дуже часто її замінюють кінської ковбасою, м’ясом курей, перепелів, фазанів і індичок.
У різних рецептах можуть використовуватися різні овочі, такі як морква, часник, селера, цибуля, перець, томати. Нерідко в плов додають фрукти і сухофрукти. А скільки різних сумішей спецій: перець, зіра, куркума, орегано, хмелі-сунелі, коріандр та інші.
Як і в будь-якому іншому блюді, в плові всі продукти повинні бути свіжими і якісними. Спробуйте різні рецепти і запишіть сподобався в свою книгу улюблених рецептів. Винаходьте і не бійтеся експериментувати. Наприклад, приготувати плов з яблуками.
Приємного апетиту і хороших рецептів!