Рецепти з крупи

Рис із фаршем у каструлі

Якщо для плову треба підібрати відповідне м’ясо і сорт рису, то для рисової каші з фаршем такої проблеми немає. Для її приготування підійде будь-який фарш (свинячий, яловичий, курячий, змішаний тощо).д.) і будь-який рис (тільки не січка!). У цьому рецепті покажу, як приготувати розсипчастий рис, просочений м’ясним соком, який утворився під час обсмажування фаршу зі свинини з яловичиною.

Для приготування рису вам знадобиться

  • фарш м’ясний (змішаний, свинина з яловичиною) – 500г
  • рис (краснодарський круглозерний) – 1 склянка
  • цибуля ріпчаста – 1 шт. (великий)
  • моркву – 1 шт.
  • вода (або м’ясний бульйон) – 300 мл
  • сіль – за смаком
  • перець чорний (мелений) – за смаком
  • хмелі сунелі – 1 ч.л.
  • чилі (сушений, у пластівцях) – на кінчику чайної ложки
  • олію рослинну для смаження.

Рецепт рису

Рис із фаршем у каструлі, Крок 01

Добре промити рис у кількох водах, поки не побачите, що при збовтуванні злита з рису вода залишається прозорою. Відкинути промитий рис на друшляк/сито, щоб з нього по максимуму стекла вода.

Рис із фаршем у каструлі, Крок 02

Цибулю і моркву очистити. Очищену цибулину дрібно порубати. Моркву натерти на крупній тертці.

Рис із фаршем у каструлі, Крок 03

У каструлі (глибокій пательні або казані) розігріти рослинну олію. Додати цибулю і моркву, зменшити нагрів до середнього і пасерувати до м’якості моркви і прозорості цибулі.

Рис із фаршем у каструлі, Крок 04

До пасерованих овочів додати м’ясний фарш.

Рис із фаршем у каструлі, Крок 05

Продовжувати обсмажувати, додавши вогонь і розбиваючи лопаткою м’ясні грудочки, що утворюються. Посолити, поперчити, додати хмелі сунелі та добре розмішати. Обсмажувати фарш до готовності.

Рис із фаршем у каструлі, Крок 06

Потім залити гарячою водою з чайника або м’ясним бульйоном. Можна приготувати його із супового кубика. Розмішати, зменшити вогонь під каструлею і прикрити кришкою. Тушкувати на слабкому вогні близько 15 хвилин.

Рис із фаршем у каструлі, Крок 07

Засипати рис прямо в каструлю з фаршем. Бульйон повинен доходити до шару рису. Якщо його мало, то можна трохи підлити додатково. Прикрити не до кінця каструлю кришкою і варити на слабкому вогні близько 10-13 хвилин. За цей час уся рідина вбереться в рис. Потім зніміть каструлю з плити і залиште томитися під кришкою ще на 5-10 хвилин.