Рисова запіканка з цвітною капустою в духовці
Дуже ніжна і смачна запіканка з білого рису з цвітною капустою, морквою і цибулею в духовці – ситна і поживна страва для всієї родини і дорогих гостей. Завдяки сметані та яйцям вона відмінно тримає форму в готовому вигляді. Інгредієнти можна викладати шарами або просто змішати їх і посипати зверху сиром, смак страви від цього не зміниться.
Для приготування запіканки вам буде потрібно
- капуста цвітна – 150г
- рис білий – 150г
- морква – 1 шт. (невеликого розміру)
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- сир – 80г
- часник – 2-3 зубчики
- сметана – 40г
- яйце – 2 шт.
- олія рослинна – 35г
- сіль – за смаком
- перець чорний (мелений) – за смаком
для подачі:
- зелень свіжа (будь-яка).
Рецепт запіканки
Нарізаний тонкими пластинками часник додаємо в сковороду з розігрітою олією. Як тільки часник почне темніти, виловити його шумівкою і викинути. Перекладаємо в часникову олію нарізану півкільцями цибулю і моркву, нашатковану тоненькою соломкою. Обсмажуємо моркву і цибулю в часниковій олії 2-3 хвилини.
Рис промиваємо, кілька разів змінюючи воду, і відварюємо в підсоленій воді 6-8 хвилин. Напівготовий рис відкидаємо на сито або друшляк, щоб стекла зайва рідина.
Вогнетривку форму змащуємо злегка олією і викладаємо на дно відварений до напівготовності рис товстим шаром.
На рис розподіляємо овочеву піджарку.
Цвітну капусту промиваємо під холодною проточною водою, потім розбираємо на середні суцвіття Свіжу цвітну капусту злегка (достатньо 5 хвилин) відварюємо в підсоленій воді. Заморожену капусту розморожуємо при кімнатній температурі, а потім викладаємо у форму наступним шаром.
Для заливки вбиваємо в невелику миску яйця, додаємо сметану і спеції. Ретельно збиваємо вінчиком усі компоненти до утворення однорідної суміші.
Розподіляємо отриману суміш на цвітну капусту рівним шаром.