Побачивши на сторінках інтернету салат Капелюшок, я всерйоз зацікавилася рецептом і протягом декількох днів вивчала кулінарні сайти, тому що варіантів приготування цієї страви знайшла безліч. Хтось писав, що потрібно класти в блюдо одні інгредієнти, хтось говорив про інших в складі.
салат Капелюшок
покроковий рецепт з фото
Загалом, вивчивши всю інформацію, я зупинилася на наступному списку продуктів:
Складові:
- куряче філе – 400 грамів;
- печериці – 200 грамів;
- картопля – 3 штуки;
- яйця – 4 штуки;
- твердий сир – 150 грамів;
- зелень, оливки – для прикраси;
- майонез – для заправки.
Процес приготування:
Куряче філе відварити в підсоленій воді, охолодила і нарізала невеликими шматочками. Змішала м’ясо з майонезом, щоб грудка було соковитіше, і виклала на кругле плоске блюдо рівним шаром.
Картопля відварити, очистила, натерла на крупній тертці і виклала зверху м’яса. Можна присмачити цей шар майонезом.
Печериці нарізала соломкою, обсмажити в невеликій кількості рослинного масла на сковорідці. А потім виклала на блюдо, поверх інших інгредієнтів.
Яйця натерла на тертці.
До них додала ложку майонезу, ретельно перемішала і виклала на гриби, при цьому формуючи щось на кшталт капелюхи.
Сир натерла на крупній тертці і посипала салат зверху.
Для прикраси салату «Солом’яний капелюшок» нарізала оливки кільцями. Виклала їх по колу. І прикрасила салат гілочкою зелені.
Красивим яскравим доповненням буде скибочку помідора.
Як приготувати салат Дамська капелюшок розповіла Рита, рецепт і фото автора.