Сочевиця з кров’яною ковбасою та беконом
Для цієї страви підійде будь-яка сочевиця (але треба враховувати, що різні сорти по-різному готують). Ми використовували французьку сочевицю Пюї, названу на честь міста у Франції. Вона дуже швидко вариться, у неї приємна кремова консистенція і яскравий смак. Тож у поєднанні зі спеціями, обсмаженими беконом і кров’яною ковбасою, сочевиця вийшла ну дуже смачною.
Для приготування вам знадобиться
- ковбаса кров’яна – 200г
- бекон – 150г
- сочевиця французька (сорт пюї) – 1 склянка
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- часник – 1 зубчик
- паприка солодка (мелена, копчена) – 1 ч. л.л.
- сіль – за смаком
- перець чорний мелений – за смаком
- олія рослинна для смаження
- бульйон м’ясний (яловичий або курячий) – 1 склянка.
Рецепт
Сочевицю промити в холодній воді, перекласти в каструлю, залити свіжою холодною водою, довести воду до кипіння, після чого знизити нагрів і варити до напівготовності. Відкинути сочевицю на друшляк, промити і дати воді стекти.
Кров’яну ковбасу почистити та нарізати кружечками завтовшки близько 2 см.
Бекон порізати невеликими кубиками. Якщо він уже нарізаний пластинками, як у мене, то просто порубайте його подрібніше. Ріпчасту цибулю очистити та дрібно нарізати. Очищений зубчик часнику розчавити плоским боком ножа і подрібнити.
У сковороді розігріти 1 ст.л. рослинної олії, додати бекон і обсмажити до рум’яності. Слідом відправити цибулю й обсмажувати її, поки вона не стане золотистою.
Приправити обсмажений рубаним часником, солодкою паприкою та меленим чорним перцем. Все добре перемішати.
В окремій сковороді розігріти 1 ст. л. соковитої.л. рослинної олії та перекласти в неї недоварену сочевицю. Додати в неї бекон із цибулею і трохи прогріти.
У сковороді, що звільнилася, розігріти рослинну олію й обсмажити на ній з двох боків кружечки кров’яної ковбаси до появи рум’яної скоринки.