Рецепти з крупи

Жовта сочевиця по-індійськи з овочами та прянощами

Те, що ми називаємо сочевицею, в індусів буде дал (або дхал). Дал – одна з найпопулярніших страв у всіх регіонах Індії. Без нього неможливо уявити традиційну індійську кухню, так само як і російську – без гречки. По суті, цей рецепт каші з жовтої сочевиці – спрощений варіант індійського дала. Важливо вибрати сорт крупи, що швидко розварюється, і у вас на столі буквально через 30-40 хвилин смачна і корисна страва.

Для приготування вам знадобиться

  • сочевиця жовта – 200г
  • вода (або бульйон) – 400 мл
  • часник – 2 зубчики
  • імбир (свіжий корінь) – 2 см. (середньої товщини)
  • солодкий перець – 1 шт.
  • кабачок – 1 шт.
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • куркума (мелена) – 1/2 ч. л.л.
  • паприка солодка – 1 ч.л.
  • перець каєнський – 1/4 ч.л.
  • кмин (мелений) – 1/4 ч. л.л.
  • сіль – за смаком
  • олія рослинна для смаження.

Рецепт

Жовта сочевиця по-індійськи з овочами та прянощами, Крок 01

Жовту сочевицю добре промити, відкинути на друшляк, щоб стекла вода.

Жовта сочевиця по-індійськи з овочами та прянощами, Крок 02

Залити сочевицю водою або бульйоном, дати закипіти і зняти піну шумівкою. Посолити, зменшити вогонь і варити на слабкому вогні під кришкою до готовності сочевиці. На це піде приблизно 20 хвилин.

Жовта сочевиця по-індійськи з овочами та прянощами, Крок 03

Підготувати всі спеції для страви. Часник і свіжий імбир очистити, порізати пелюстками.

Жовта сочевиця по-індійськи з овочами та прянощами, Крок 04

Ріпчасту цибулю дрібно порубати. Солодкий перець і кабачок вимити, обтерти паперовими серветками та порізати кубиками.

Жовта сочевиця по-індійськи з овочами та прянощами, Крок 05

У каструлі з товстим дном розігріти 2-3 ст. л. олії.л. рослинної олії, додати часник та імбир. Прогріти олію, і як тільки часник почне темніти, викинути його разом з імбиром з олії.

Жовта сочевиця по-індійськи з овочами та прянощами, Крок 06

В ароматну олію додати цибулю і злегка пасерувати її. Посипати солодкою паприкою, швидко розмішати, не даючи паприці пригоріти.

Жовта сочевиця по-індійськи з овочами та прянощами, Крок 07

Додати кабачки з перцем і готувати, помішуючи, 1-2 хвилини. Додати решту спецій, посолити.