Жовта сочевиця по-індійськи з овочами та прянощами
Те, що ми називаємо сочевицею, в індусів буде дал (або дхал). Дал – одна з найпопулярніших страв у всіх регіонах Індії. Без нього неможливо уявити традиційну індійську кухню, так само як і російську – без гречки. По суті, цей рецепт каші з жовтої сочевиці – спрощений варіант індійського дала. Важливо вибрати сорт крупи, що швидко розварюється, і у вас на столі буквально через 30-40 хвилин смачна і корисна страва.
Для приготування вам знадобиться
- сочевиця жовта – 200г
- вода (або бульйон) – 400 мл
- часник – 2 зубчики
- імбир (свіжий корінь) – 2 см. (середньої товщини)
- солодкий перець – 1 шт.
- кабачок – 1 шт.
- цибуля ріпчаста – 1 шт.
- куркума (мелена) – 1/2 ч. л.л.
- паприка солодка – 1 ч.л.
- перець каєнський – 1/4 ч.л.
- кмин (мелений) – 1/4 ч. л.л.
- сіль – за смаком
- олія рослинна для смаження.
Рецепт
Жовту сочевицю добре промити, відкинути на друшляк, щоб стекла вода.
Залити сочевицю водою або бульйоном, дати закипіти і зняти піну шумівкою. Посолити, зменшити вогонь і варити на слабкому вогні під кришкою до готовності сочевиці. На це піде приблизно 20 хвилин.
Підготувати всі спеції для страви. Часник і свіжий імбир очистити, порізати пелюстками.
Ріпчасту цибулю дрібно порубати. Солодкий перець і кабачок вимити, обтерти паперовими серветками та порізати кубиками.
У каструлі з товстим дном розігріти 2-3 ст. л. олії.л. рослинної олії, додати часник та імбир. Прогріти олію, і як тільки часник почне темніти, викинути його разом з імбиром з олії.
В ароматну олію додати цибулю і злегка пасерувати її. Посипати солодкою паприкою, швидко розмішати, не даючи паприці пригоріти.
Додати кабачки з перцем і готувати, помішуючи, 1-2 хвилини. Додати решту спецій, посолити.