Суп з кабачків
Кабачок зустрічається у багатьох кулінарних рецептах. Страви з нього не тільки смачні, але і корисні. Пропонуємо сьогодні приготувати смачний суп з кабачків з плавленим сиром і картоплею. Кабачки володіють нейтральним смаком, тому поєднуються практично з будь-якими овочами.
Запропонований суп-пюре з кабачком виходить ніжним, але пріснуватим. Освіжаючий смак такої страви надає м’ята. Її подрібнюють разом з овочами, тому суп набуває зеленуватий колір.
У кабачковий суп крім картоплі можна додати зелений горошок, капусту, тобто світлі овочі або ті, які мають зеленуватий відтінок.
Суп з кабачків
цікаво:
Кабачок багатий вітамінами В1, В2, РР, С, А, а також фосфором, залізом і особливо калієм.
Він активізує роботу кишечника, виводить з організму надлишок холестерину, корисний при застої жовчі. Тому цей овоч бажано включати в раціон якомога частіше.
суп з кабачків рецепт з фото
Складові:
- картопля – 200 г;
- кабачок або цукіні – 300 г;
- цибуля – 100 г;
- консервований зелений горошок – 100 г;
- плавлений сир – 1 баночка (180 г);
- сіль;
- часник – 2 зубки;
- свіжа м’ята – 3 гілочки;
- лимон;
- соняшникова олія – 40 г.
Процес приготування:
Цибулю очистіть від лушпиння, промийте, поріжте півкільцями. У чашу мультиварки налийте олію, прогрійте в режимі смаження. Складіть лук. Пасеруйте до м’якості.
У молодих кабачків ще немає насіння, а шкірка тонка і ніжна, тому кабачок Не застосовуйте для очищення, а тільки вимийте і висушіть паперовим рушником. Наріжте його середніми скибочками, покладіть в чашу з цибулею.
Відразу ж додайте і картоплю, порізану такими ж шматочками, як і кабачок.
Перемішайте. Прогрівайте 2-3 хвилини.
Влийте в чашу 1-1,5 літра гарячої води.
Встановіть режим приготування «Суп». Варіть із закритою кришкою 25-30 хвилин до м’якості картоплі і кабачка, посолити воду за смаком.
Викладіть овочі на тарілку, злегка відсудите.
Перекладіть їх в чашу блендера. Дрібно поріжте м’яту, попередньо видаливши занадто тверді стебла, потім з’єднайте її з овочами.
Подрібніть все до стану пюре.
Перекладіть овочеву суміш в чашу мультиварки.
Додайте зелений горошок (без рідини). Його можна покласти в суп цілком або теж подрібнити в блендері. Доведіть суп-пюре до кипіння. Покладіть плавлений сир.
Перемішайте. Щоб сир добре з’єднався з основною масою і не згорнувся, не допускайте бурхливого кипіння супу. Влийте лимонний сік, цілком вистачить 1-2 ст. л.
Додайте подрібнений часник.
Перемішайте, доведіть суп-пюре до кипіння, вимкніть. Подавайте кабачковий суп з сухариками, прикрасивши листочками м’яти або цілим зеленим горошком.
Смачного!
Як приготувати смачний суп з кабачків розповіла Аліна Станіславівна, рецепт і фото автора.