Рецепти супів

Суп з кабачків

Кабачок зустрічається у багатьох кулінарних рецептах. Страви з нього не тільки смачні, але і корисні. Пропонуємо сьогодні приготувати смачний суп з кабачків з плавленим сиром і картоплею. Кабачки володіють нейтральним смаком, тому поєднуються практично з будь-якими овочами.

Запропонований суп-пюре з кабачком виходить ніжним, але пріснуватим. Освіжаючий смак такої страви надає м’ята. Її подрібнюють разом з овочами, тому суп набуває зеленуватий колір.
У кабачковий суп крім картоплі можна додати зелений горошок, капусту, тобто світлі овочі або ті, які мають зеленуватий відтінок.

Суп з кабачків

Суп з кабачків

цікаво:

Кабачок багатий вітамінами В1, В2, РР, С, А, а також фосфором, залізом і особливо калієм.

Він активізує роботу кишечника, виводить з організму надлишок холестерину, корисний при застої жовчі. Тому цей овоч бажано включати в раціон якомога частіше.

суп з кабачків рецепт з фото

Складові:

Суп з кабачків інгредієнти

  • картопля – 200 г;
  • кабачок або цукіні – 300 г;
  • цибуля – 100 г;
  • консервований зелений горошок – 100 г;
  • плавлений сир – 1 баночка (180 г);
  • сіль;
  • часник – 2 зубки;
  • свіжа м’ята – 3 гілочки;
  • лимон;
  • соняшникова олія – ​​40 г.

Процес приготування:

Цибулю очистіть від лушпиння, промийте, поріжте півкільцями. У чашу мультиварки налийте олію, прогрійте в режимі смаження. Складіть лук. Пасеруйте до м’якості.

Пасеровану ріпчасту цибулю

У молодих кабачків ще немає насіння, а шкірка тонка і ніжна, тому кабачок Не застосовуйте для очищення, а тільки вимийте і висушіть паперовим рушником. Наріжте його середніми скибочками, покладіть в чашу з цибулею.

Свіжі кабачки скибочками

Відразу ж додайте і картоплю, порізану такими ж шматочками, як і кабачок.

Картопля скибочками

Перемішайте. Прогрівайте 2-3 хвилини.

Прогріти овочеву суміш в мультиварці

Влийте в чашу 1-1,5 літра гарячої води.

Вода в мультиварці

Встановіть режим приготування «Суп». Варіть із закритою кришкою 25-30 хвилин до м’якості картоплі і кабачка, посолити воду за смаком.

Викладіть овочі на тарілку, злегка відсудите.

відварені овочі

Перекладіть їх в чашу блендера. Дрібно поріжте м’яту, попередньо видаливши занадто тверді стебла, потім з’єднайте її з овочами.

Овочі з м'ятою в блендері

Подрібніть все до стану пюре.

Овочеве пюре в блендері

Перекладіть овочеву суміш в чашу мультиварки.

Овочева суміш в мультиварці

Додайте зелений горошок (без рідини). Його можна покласти в суп цілком або теж подрібнити в блендері. Доведіть суп-пюре до кипіння. Покладіть плавлений сир.

Суп-пюре з кабачків сир

Перемішайте. Щоб сир добре з’єднався з основною масою і не згорнувся, не допускайте бурхливого кипіння супу. Влийте лимонний сік, цілком вистачить 1-2 ст. л.

Лимонний сік

Додайте подрібнений часник.

Подрібнений часник в суп

Перемішайте, доведіть суп-пюре до кипіння, вимкніть. Подавайте кабачковий суп з сухариками, прикрасивши листочками м’яти або цілим зеленим горошком.

Суп пюре з кабачків

Смачного!

Як приготувати смачний суп з кабачків розповіла Аліна Станіславівна, рецепт і фото автора.