Кабачок, як і більшість інших овочів, дуже хороший в супі. І так як його сезон в самому розпалі, давайте скористаємося цим і приготуємо смачненький суп з кабачків з сиром, а також з іншими літніми овочами і додамо квасолі для ситості.
Мабуть, все сирні супи смачні – вони відрізняються насиченим вершковим смаком. А якщо ще додати ароматних спецій і кілька видів овочів, то, мабуть, однією тарілочки супу буде мало, обов’язково захочеться добавки
Сьогоднішнє перша страва я готувала без звичного супн інгредієнта – картоплі. У літніх супах я рідко його використовую, адже на прилавках зараз повно інших овочів, так що їх можна сміливо використовувати як альтернативу картоплі.
Складові:
- Кабачок – 1 шт.
- Патисон – 1 шт.
- Баклажан -1 шт.
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Сир плавлений – 100 г
- Квасоля (за бажанням) – 1/3 склянки
- Бульйон (вода) – 1 літр
- Сіль за смаком
- Мелені перець, куркума і паприка – по щіпці
- Лавровий лист – 1 шт.
- Зелень рубана – 2 ст.л.
- Рослинна олія – 2 ст.л.
Літній суп з кабачками і сиром
Овочевий бульйон (у мене був після варіння цвітної капусти, який я готую так, як описано в цьому рецепті http://klassnie.ru/zharenye-griby-s-cvetnoj-kapustoj/) поставила на плиту, щоб він закипав. А тим часом на сковороду з рослинним маслом виклала овочі: нарізані кубиками цибулю і моркву.
Баклажан (у мене він був малесенький) очистила від шкірки, нарізала. Кинула до цибулі з морквою. Обсмажила на сильному вогні хвилини 3.
Потім кинула патисон, нарізаний кубиками.
Ось така овочева суміш вийшла:
Слідом кабачок – теж рубаний кубиками.
Обсмажила на середньому вогні до м’якості овочів. Потім кинула куркуму, паприку і перець.
Цього разу я використала не просто звичайний мелений перець, а спецію під назвою «часниковий перець».
Плавлений сирок (краще брати вершковий, без сторонніх присмаків і добавок) нарубати кубиками і кинула в сковорідку до овочів.
Коли овочевий бульйон закипів, виклала консервовану квасолю (можна використовувати відварну, а можна і зовсім обійтися без неї).
Потім виклала обсмажені овочі з сиром.
Дала сиру розпуститися в гарячому бульйоні, кинула лаврушку і рубану зелень (кріп і петрушку). Посолити і через 3 хвилини вимкнула вогонь.
Ось і все, сирний супчик з кабачком готовий! До речі, при бажанні можна скористатися блендером і перетворити його в суп-пюре.
Смачного!