Рецепт запіканки з цвітної капусти і кабачків

Запіканка з кольорової капусти і кабачків в духовці – це дієтичне, малокалорійне, корисне блюдо, яке підійде і для сніданку, і для легкої вечері. Таке блюдо часто готують дітям (виключаючи гострі спеції), популярний рецепт запіканки з цвітної капусти і кабачків і у людей, які дотримуються дієти з Дюканов або інших програм харчування, мета яких схуднення і міцне здоров’я.

Овочі в духовці

Овочева запіканка готується досить просто і швидко, а виходить дуже смачною. Особливо її оцінять любителі цвітної капусти – тут вона незвичайна на смак виходить, в поєднанні зі спеціями і великою кількістю обсмаженого лука – просто смакота. А кабачок, не маючи свого ярковираженного смаку, тільки підсилює смак капусти.

Також можна зробити запіканку з картоплі, баклажанів, солодкого перцю, броколі додавши їх до основних інгредієнтів. А якщо хочеться блюдо поситнее, то можна зробити запіканку з кольорової капусти з сиром в духовці, додавши сметани – тоді овоч набуває дуже приємний вершковий смак, розплавлений сир при цьому дуже апетитно тягнеться, що завжди подобається маленьким діткам.

Складові:

  • Цвітна капуста – 1 невелика головка
  • Лук – 2 шт.
  • Кабачок – 1 невеликий
  • Рослинна олія – ​​2 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Спеції: мелений перець, паприка шматочками, кайенский перець пластівцями – до смаку

Як смачно запекти кольорову капусту з кабачками

Цвітну капусту розібрала на суцвіття. Відварила в підсоленій воді хвилин 5.

Лук нарізала півкільцями і обсмажити на олії до золотистого на вогні, трохи більше мінімального. Лук повинен придбати солодощі, тому на сильному вогні його не варто тримати – він згорить просто.

Кабачок очистила, нарізала кубиками і обсмажити теж злегка – до легкої рум’яності. Кабачок посолила і кинула до нього кайенскийперець і трохи меленого перцю.

Форму змастила олією. Виклала відварену капусту.

Посипала меленим перцем і додала паприку пластівцями. Перемішала.

паприка

Зверху накрила обсмаженою цибулею.

І потім виклала кабачки.

Поставила в духовку на 15 хвилин при температурі 170.

А через цей час смачна запечена кольорова капуста з кабачком була готова.

Смачного!