Суп пюре з кабачків з сиром

Рецепт від Ірини У.

Кабачок – один з перших весняних овочів. Попит на нього приголомшливий. Його смажать, використовують для приготування оладок і ароматного рагу, додають в супи, маринують, солять, консервують і заморожують на зиму … рецептів багато і всі вони прості і доступні. Однак є люди, які не переносять смак овоча і найчастіше це стосується діток. Нагодувати маленького «нехочуху» просто. Потрібно тільки приготувати суп по цьому рецепту. Завдяки консистенції розпізнати присутні в ньому продукти не просто, та й смаку кабачків не чути, він зливається з іншими нотками. І до речі, ні блендер, ні м’ясорубка для перемолу нам не знадобляться, так що ще й час економиться.

Овочевий суп з кабачками

Для супу пюре з кабачків знадобляться такі інгредієнти:

  • молоді кабачки – 2-3 штуки;
  • картопля – 500 гр;
  • одна морквина;
  • плавлений сирок;
  • пара зубчиків часнику.

Зараз почався сезон кабачків, раджу познайомитися з нашою добіркою смачних кабачковий рецептів на будь-який смак!

Суп з кабачків з картоплею

Для супу краще купувати молоді плоди. Вибрати їх просто. Кожен повинен бути не більше 20-25 см в довжину, мати тонку шкірку однорідного кольору і характерний приємний аромат. Варто відзначити, що найбільшу користь несуть плоди, які були зірвані не більше 12 годин тому, після закінчення цього часу вони починають пропадати.

Свіжість визначити можна по хвостику. Він повинен бути зелений, мати невеликі крапельки власного виділяється соку.

Овочі почистити, помити.

очищені овочі

Картопля і кабачки нарізати кубиками, моркву натерти на дрібній тертці.

кабачки:

кубики

Картопля:

очищену картоплю

Викласти в каструлю, залити водою, так щоб вона на 2-3 см покривала овочі. Варити до готовності.

Зверніть увагу! Можна використовувати для супу не воду, а попередньо приготований овочевий бульйон.

Дрібно посікти часник.

ароматна спеція

Натерти плавлений сир.

Молочний продукт на тертці

Додати в каструлю до решти інгредієнтів і проварити ще хвилин п’ять.

Суп перед подачею придушити толкушкой. Інгредієнти так добре розварюються, що праці це особливого не зажадає.

Подавайте суп пюре з кабачків з сухариками або шматочком вершкового масла.

Смачного!