Випічка

Кекси на молоці

Кекси, мабуть, найпростіший варіант домашньої випічки. Бісквітне тісто в маленьких формочках завжди підходить і виходить особливо ніжним і повітряним. Існують різні варіанти приготування кексів, сьогодні пропонуємо рецепти на молоці. Якщо зовсім немає вільного часу, не біда, ми знайшли для вас супер швидкий рецепт і для мікрохвильовки. Приблизна калорійність на 100 г 285 ккал.

Кекси на молоці – покроковий фото рецепт

Солодка домашня випічка завжди смачніша, а головне, корисніша за магазинні десерти. Пропонуємо побалувати своїх домочадців найніжнішими кексами на молоці з родзинками з простих і доступних продуктів. Замішуються і готуються вони дуже швидко.

Інгредієнти

  • Молоко коров’яче: 180 мл
  • Рослинна олія: 100 мл
  • Яйця курячі: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 250 г
  • Цукор пісок: 2 ст. л.
  • Цукор ванільний: 1 ч. л. л.
  • Розпушувач: 10 г
  • Сіль: щіпка

Інструкція приготування

  1. Беремо продукти, які будуть потрібні в процесі приготування кексів на молоці. Родзинки гарненько промиваємо і заливаємо гарячою водою приблизно на 15 хвилин.

    Кекси на молоці

  2. У просторій чаші змішуємо всі рідкі складові: розбиваємо яйце, додаємо до нього молоко і масло.

    Кекси на молоці

  3. В окремій ємності з’єднуємо цукор, сіль, розпушувач і ванільний цукор.

    Кекси на молоці

  4. У чашу до рідких інгредієнтів додаємо суху суміш, енергійно замішуючи вінчиком або звичайною виделкою.

    Кекси на молоці

  5. Додаємо в підготовлене тісто розпарені, промиті та просушені родзинки.

    Кекси на молоці

  6. Усі складові гарненько перемішуємо між собою.

    Кекси на молоці

  7. Викладаємо тісто за допомогою столової ложки по силіконових формочках (змащувати їх не потрібно) і ставимо в духову шафу, розігріту до 180 градусів, на 25-30 хвилин.

    Кекси на молоці

  8. Готовність кексів перевіряємо зубочисткою, на виході вона має залишитися сухою. Подаємо випічку до чаю або кави. Можна змастити верх кексів сметаною або йогуртом, посипати корицею або кокосовою стружкою.

    Кекси на молоці

Кекси на молоці в мікрохвильовці

Усі необхідні продукти для ніжного, пористого, ванільного кексу, напевно, є у вашому холодильнику. Це ідеальний варіант для швидкого сніданку або солодкого перекусу. Рецепт настільки простий, що з ним впорається навіть дитина. Якщо хочете подвійну порцію, просто збільште кількість інгредієнтів удвічі.

Замішувати тісто можна прямо в широкій чашці або піалі, в якій і буде випікатися майбутній ванільний кекс.

Нам знадобляться:

  • 1 яйце;
  • 4 ст. л. молока;
  • 4 ст. л. борошна;
  • 4 ст. л. цукру;
  • 2 ст. л. оливкової олії;
  • ¼ ч. л. соди;
  • Трохи оцту;
  • Щіпка ваніліну.

Як готуємо:

  1. Відміряємо 4 ст. л. цукрового піску, розбиваємо яйце і все перемішуємо ложкою.

    Кекси на молоці

  2. Вливаємо 2 ст. л. оливкової олії і знову перемішуємо.

    Кекси на молоці

  3. Додаємо борошно, можна ванілін і замішуємо однорідне тісто без грудочок. Далі вливаємо молоко і вмішуємо його в тісто.

    Кекси на молоці

  4. Соду гасимо оцтом або лимонним соком і востаннє все добре вимішуємо.

    Кекси на молоці

  5. Ставимо чашку в мікрохвильовку на 3 хвилини за максимальної потужності. Їсти можна ложкою прямо з чашки, але завдяки маслу кекс відмінно відстає від форми.

    Кекси на молоці

Як приготувати прості кекси на молоці в силіконових формочках

Вершкові з ніжним ароматом ванілі та соковитою начинкою. Саме такими виходять кекси на молоці в силіконових формочках. Готувати їх дуже просто, не потрібно використовувати міксер або блендер. Тісто виходить пористе і вимішується за лічені хвилини. Як начинку можна використовувати свіжі ягоди або фрукти, родзинки, чорнослив, курагу, шоколад. Але і без начинки кексики виходять чудовими і відлітають у мить.

Необхідні продукти:

  • 2 яйця;
  • 100 г цукру;
  • 200 г борошна;
  • 60 мл молока;
  • 80 г вершкового масла;
  • 10 г ванільного цукру;
  • Щіпка солі;
  • 1 ч. л. розпушувача.

Приготування:

  1. У миску кладемо розм’якшене вершкове масло, всипаємо цукор. Перетираємо виделкою до з’єднання компонентів.

    Кекси на молоці

  2. По одному вводимо яйця, щоразу добре перемішуючи. Борошно просіваємо, додаємо розпушувач, ванільний цукор і сіль, перемішуємо і всипаємо половину до яєчної суміші. Добре вимішуємо, а потім додаємо решту борошна.

    Кекси на молоці

  3. Виходить досить густа маса. Тепер вливаємо молоко і знову перемішуємо. У підсумку має вийти тягуче тісто, трохи густіше, ніж на оладки.

    Кекси на молоці

  4. На дно кожної силіконової формочки кладемо по 1 ст. л. соусу. л. тіста. Потім начинку за бажанням, зверху ще трохи тіста. Або ж просто посипаємо заготовки родзинками, шоколадом. Духовку розігріваємо до 180 градусів.

    Кекси на молоці

  5. Випікаємо 20-25 хвилин (перевіряємо готовність дерев’яною зубочисткою). Кекси відмінно відходять від форми. Подавати їх можна навіть гарячими, присипавши цукровою пудрою.

    Кекси на молоці

Поради та рекомендації

Кекси – дуже смачні ласощі, від яких не відмовляться ні дорослі, ні діти. Готуються вони дуже просто. Тут просто неможливо помилитися і зробити щось не так. Головне, дотримуватися співвідношення продуктів і все вийде з першого разу. Процес приготування майже завжди ідентичний:

У більшості випадків насамперед потрібно збити яйця з цукром. Кекси починають готувати саме з цього етапу не просто так. Це дозволяє замісити максимально пористе тісто, цукор встигає розчинитися, і випічка не осідає.

  • Обов’язково кидайте в тісто дрібку солі, так смак випічки буде більш яскравим.
  • Щоб тісто піднялося, можна використовувати як готовий розпушувач тіста, так і звичайну соду. Різниця лише в тому, що соду обов’язково потрібно погасити оцтом або лимонним соком.
  • Для додання аромату, крім ванілі, можна брати цедру апельсина або лимона. Цитрусові чудово поєднуються із заливним тістом.
  • В останню чергу вводимо борошно в кілька прийомів, орієнтуючись на консистенцію тіста. Воно має бути в’язким і досить густим.
  • Тісто закладають у формочки на 2/3 об’єму. Під час випікання вироби обов’язково збільшуються в об’ємі.
  • Стандартна температура випікання – 180 градусів. Для маленьких кексів буде достатньо 20-25 хвилин.

Маленькі домашні кексики напрочуд довго зберігають свою свіжість. Навіть через кілька днів вони залишаються такими ж м’якими і пористими. Але зберігати випічку краще в закритому посуді або пакеті. Наостанок ще один відео-рецепт смачних кексів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *