Рецепти солодкої випічки

Морквяний пиріг 3 рецепта

Шоколадно-горіховий пиріг з морквою і смородиною приготувати не так вже й складно. Він стане відмінним варіантом для сімейного чаювання. Такий порції вистачить для всієї родини, а якщо вас двоє, то можна насолоджуватися випічкою і кілька днів. На наступний день морквяний пиріг не стає сухим, а залишається таким же, як був після випічки. Тому за це можна не переживати.

В цілому ви витратите приблизно 10 хвилин на приготування тіста і начинки, і близько 50-60 хвилин пиріг буде випікатися в духовці.

Пиріг морквяний шоколадний з ягодами

пиріг морквяний

як приготувати пиріг з морквою рецепт

  • яйця курячі – 4 шт.,
  • цукровий пісок – 1 склянка,
  • какао-порошок – 2 ст. ложки з гіркою,
  • сода – щіпка,
  • морква – 1 шт.,
  • горіхи волоські – 10-20 шт.,
  • сметана 15% – 1 ст. ложка,
  • рослинне масло – 3 ст. ложки,
  • смородина чорна – 5-6 ст. ложок,
  • крохмаль картопляний – 1 ч. ложка,
  • борошно пшеничне – 4 ст. ложки з гіркою.

Яйця вбийте в миску і збийте їх міксером разом з цукром. Починайте з невеликій швидкості, а через хвилину збільште її до максимуму. Коли маса стане пишною і світлою, міксер можна вимкнути і відкласти.

Збиті яйця цукор

Для начинки візьміть очищену і вимиту моркву і наріжте її шматочками. Перекладіть в чашу подрібнювача. Волоські горіхи очистіть від шкаралупи і додайте туди ж. Увімкніть прилад і подрібніть начинку до однорідності. Маса буде невеликими шматочками.

Морква горіхи в блендері

У миску з яєчною масою засипте половину борошна і соду.

Борошно сода яєчна маса

Додайте какао-порошок.

Какао тісто для пирога

Перешкодьте акуратно і залийте рослинне масло.

Тісто рослинне масло

Покладіть сметану.

Сметана морквяний пиріг

Додайте моркву з горіхами.

Морква горіхи для пирога

Смородину очистіть від гілочок і обваляйте в крохмалі. Покладіть в миску.

Смородина в крохмалі

Засипте решту борошна і ще раз добре перемішайте, щоб не залишилося сухий борошна в тісті. Перелийте його в змащену маслом форму і поставте в духовку.

Пиріг в духовці

Випікайте при температурі 180 градусів 50-55 хвилин. Перевірте готовність шпажкою. Якщо вона суха, то можна вимкнути вогонь.

Морквяний пиріг в духовці

Перед подачею до столу посипте пиріг цукровою пудрою і прикрасьте гілочками смородини.

Пиріг з морквою

Приємного чаювання!

Готовий морквяний пиріг

Автор рецепта і фото: Євгенія Хоновец

Рецепт № 2

Для того щоб урізноманітнити домашню випічку, зовсім не потрібно бігти в магазин за дорогими і вишуканими продуктами, досить заглянути в холодильник і наштовхнутися там на моркву, з якої можна спекти ароматний морквяний пиріг або кекс, в залежності від обраної вами форми. Звичайні продукти, звичні для нашого організму, а в результаті у вас вийде незвичайна випічка, навіть можна сказати, шедевр!

морквяний пиріг

Пиріг з морквою в духовці приготувати досить просто. Якщо ви хочете щоб випічка була ще й корисною, то радимо ще додати в неї різні сухофрукти (родзинки, курагу, чорнослив) або горіхи, смак не стане гірше, а тільки покращиться. Так як морква після термічної обробки навряд чи залишиться такою ж корисною, як і в свіжому вигляді, а от сухофрукти не втратять свою корисність і прекрасно доповнять морква. Також випікати кекс можна не в одній великій формі, а в невеликих формочках для кексів.

морквяний пиріг

У випічці морква практично не відчувається, а так як через какао тісто виходить шоколадним, розгледіти там її практично неможливо. Мені і моїм дітям сподобався цей смачний десерт, скажу навіть більше, я використовувала морквяний корж в приготуванні дитячого торта.

Для того щоб приготувати морквяний кекс в духовці вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

Складові:

  • Свіжа морква – 2 штуки або вже терта один стакан,
  • Яйця курячі – 2 штуки,
  • Пшеничне борошно – 1 склянка,
  • Какао порошок – 2-3 столові ложки,
  • Цукровий пісок – 1 склянка,
  • Масло вершкове – 100 грам,
  • Розпушувач для тіста – 10 грам,
  • Кориця мелена – 1 ст. ложка,
  • Сіль одна щіпка.

Процес приготування:

Для початку займемося морквою, яку потрібно ретельно промити, потім очистити і вже після натерти на середній тертці. Важливо: морква використовуємо свіжу !!!

Потім вершкове масло розтоплюємо в мікрохвильовці або звичайним способом на плиті.

В окрему чашку розбиваємо злегка охолоджені яйця і додаємо цукровий пісок. Збиваємо за допомогою міксера або віночка, збиваємо до повного розчинення кристалів цукру, але якщо є бажання збити яйця в піну, то це навіть краще, так пиріг вийде більш повітряним.

Тепер збиті яйця слід змішати з тертою морквою і розтопленим вершковим маслом. Перемішуємо. Потім додаємо какао, мелену корицю і сіль, ще раз перемішуємо.

В окрему чашку просіюємо борошно і потім змішуємо борошно з розпушувачем.

Для чого просівати борошно для випічки? Завдяки тому, що борошно буде просіяна, тісто буде збагачено киснем, що зробить його ще пишніше.

морквяний пиріг рецептДалі борошно з розпушувачем невеликими порціями додаємо в морквяну масу. Все перемішуємо до однорідного стану, щоб не було великих грудочок.

Потім форму, в якій будемо випікати морквяний пиріг, змащуємо рясно вершковим маслом і за бажанням можна ще посипати манною крупою, завдяки якій знизу у вашого кексу з’явиться гарна і хрустка скоринка. Самий безпрограшний варіант, звичайно, роз’ємна форма з антипригарним покриттям або форма, застелена промасленим папером.

пиріг з морквоюГотове тісто з морквою переливаємо в форму для випічки або розливаємо по маленьким кексніцам і відправляємо в попередньо розігріту до 180 ° градусів духовку на 25 – 30 хвилин. Скільки випікати за часом кекси або пиріг багато в чому залежить від діаметра форми, маленькі кекси печуться дуже швидко.

морквяний кексПеревірте готовність вашого морквяного кексу за допомогою дерев’яної палички або зубочистки.

Якщо ваш кекс вийде великим, то його з легкістю можна розрізати на два коржі і перешарувати улюбленим кремом або варенням

Але багато людей не їдять продукти тваринного походження, саме тому ми наведемо ще один рецепт приготування морквяного кексу або пирога, але пісного і з горіхами.

    Пісний морквяний пиріг

Для того щоб приготувати пісний морквяно-горіховий пиріг або кекс, вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • Морква (велика) – 3 штуки,
  • Горіхи (будь-які) – 200 грам,
  • Масло рослинне (без запаху) – 0,5 склянки,
  • Вода – 1 склянка,
  • Цукровий пісок – 0,5 склянки,
  • Сода харчова, гашене оцтом – 1 ч. Ложка,
  • Борошно пшеничне – 1,5 склянки,
  • Сіль за смаком,
  • Кориця або мускатний горіх за смаком і бажанням.

Правильне приготування пісного морквяно-горіхового кексу в духовці

Для приготування цього кексу можна використовувати кілька видів горіхів, які потрібно обсмажити на сухій сковорідці до легкого золотистого кольору, а потім горіхи потрібно порубати ножем або за допомогою блендера в дрібну крихту.

Морква промиваємо і очищаємо, потім натираємо на середній тертці і змішуємо терту моркву з горіховою масою.

В отриману масу додаємо рослинне масло, олія можна використовувати будь-який, важливо щоб воно було без запаху.

В окремій чашці потрібно загасити харчову соду оцтом і після додати її в загальну масу. Все ретельно перемішуємо.

Борошно обов’язково потрібно просіяти і потім змішати з меленою корицею або мускатним горіхом і з сіллю. Отриману суміш додаємо в загальну масу невеликими порціями, при цьому розмішуємо ретельно, щоб не було грудочок.

Форму, в якій будемо випікати пісний морквяний пиріг або кекси, слід змастити олією і злегка присипати панірувальними сухарями або манною крупою. Потім виливаємо тісто в форму і відправляємо в попередньо розігріту до 180-200 ° градусів духовку на 25 – 30 хвилин.

Готовий кекс можна посипати цукровою пудрою попередньо змішаної з меленою корицею. Також для аромату в процесі приготування в кекс можна додати апельсинову цедру.

Така морквяна випічка буде відмінним варіантом для сніданку в вихідний день, коли вся родина збирається за одним столом. Готуйте смачно і корисно.

Приємного вам апетиту і хороших рецептів!