Пиріг зі смородиною на пісочному тісті



Навіть в зимовий період можна готувати пироги з ягодами, незважаючи на те, що до літа і сезонного збору ще далеко. Якщо ви подбали про це заздалегідь і заготовили свіжі ягоди, то приготувати пиріг зі смородиною на пісочному тісті вам не складе труднощів. Але і тим, у кого не було можливості зробити такі заготовки – засмучуватися рано. Пиріг зі смородиною можна спекти, використавши свіжозаморожені ягоди, які зараз можна придбати в магазині цілий рік.

У цьому пирозі ідеально поєднується солодке пісочне тісто і повітряна ягідна начинка з легкою кислинкою. Пиріг виходить неймовірно ніжним, яскравим і апетитним.

У запропонованому рецепті ви знайдете докладну покрокову фото-інструкцію приготування ароматного пирога зі смородиною на пісочному тісті.

Пиріг зі смородиною

Пиріг зі смородиною

рецепт пирога з ягідної начинкою і безе на пісочному тісті

Складові:

Для тесту:

  • масло вершкове – 180 г,
  • борошно – 270 г,
  • цукор – 100 г,
  • сіль – щіпка,
  • яєчний жовток – 3 шт.,
  • розпушувач – 5 м

Для начинки:

  • смородина (свіжа або заморожена) – 500 г,
  • білок яєчний – 3 шт.,
  • цукор – 120 г,
  • крохмаль картопляний – 10 г,
  • борошно – 1,5 ст. ложки.

Процес приготування:

Просіяти борошно на рівну поверхню, наприклад, на стіл.

Як зробити пісочне тісто

Додати сіль, цукор і розпушувач.

Цукор, сіль розпушувач для тіста

Потім викласти масло і широким ножем порубати його з борошном в дрібну крихту.

Після цього додати жовтки і вимісити м’яке податливе тісто.

Масло жовтки в тісто

Прибрати тісто в холодильник орієнтовно на 1 годину.

охолоджене тісто

Тим часом промити ягоду і обсушити, переклавши на суху серветку. Якщо використовуєте заморожену смородину, то попередньо потрібно її розморозити.

Ягоди смородини в пиріг

Яєчні ялинки збити з цукром до піків, т. Е. В міцну піну, щоб вони тримали форму.

Збити білки з цукром

Ягоди смородини перекласти в миску і змішати з борошном і крохмалем.

Смородина борошно крохмаль

Потім на шар з ягід викласти збиті білки і акуратно розмішати лопаткою або ложкою.

Смородина яєчні білки

Готове тісто руками розподілити по формі для пирога, зробити бортики.

По дну наколоти тісто виделкою.

Тісто для пирога

На тісто викласти начинку і розрівняти. Випікати в духовці, прогрітій до 180 градусів, близько 30 хвилин.

смородиновий пиріг

Смородиновий пиріг готовий. Приємного чаювання!

Пиріг зі смородиною рецепт

Смачний пиріг зі смородиною: автор рецепта і фото Юлія Фатькін