Навіть в зимовий період можна готувати пироги з ягодами, незважаючи на те, що до літа і сезонного збору ще далеко. Якщо ви подбали про це заздалегідь і заготовили свіжі ягоди, то приготувати пиріг зі смородиною на пісочному тісті вам не складе труднощів. Але і тим, у кого не було можливості зробити такі заготовки – засмучуватися рано. Пиріг зі смородиною можна спекти, використавши свіжозаморожені ягоди, які зараз можна придбати в магазині цілий рік.
У цьому пирозі ідеально поєднується солодке пісочне тісто і повітряна ягідна начинка з легкою кислинкою. Пиріг виходить неймовірно ніжним, яскравим і апетитним.
У запропонованому рецепті ви знайдете докладну покрокову фото-інструкцію приготування ароматного пирога зі смородиною на пісочному тісті.
Пиріг зі смородиною
рецепт пирога з ягідної начинкою і безе на пісочному тісті
Складові:
Для тесту:
- масло вершкове – 180 г,
- борошно – 270 г,
- цукор – 100 г,
- сіль – щіпка,
- яєчний жовток – 3 шт.,
- розпушувач – 5 м
Для начинки:
- смородина (свіжа або заморожена) – 500 г,
- білок яєчний – 3 шт.,
- цукор – 120 г,
- крохмаль картопляний – 10 г,
- борошно – 1,5 ст. ложки.
Процес приготування:
Просіяти борошно на рівну поверхню, наприклад, на стіл.
Додати сіль, цукор і розпушувач.
Потім викласти масло і широким ножем порубати його з борошном в дрібну крихту.
Після цього додати жовтки і вимісити м’яке податливе тісто.
Прибрати тісто в холодильник орієнтовно на 1 годину.
Тим часом промити ягоду і обсушити, переклавши на суху серветку. Якщо використовуєте заморожену смородину, то попередньо потрібно її розморозити.
Яєчні ялинки збити з цукром до піків, т. Е. В міцну піну, щоб вони тримали форму.
Ягоди смородини перекласти в миску і змішати з борошном і крохмалем.
Потім на шар з ягід викласти збиті білки і акуратно розмішати лопаткою або ложкою.
Готове тісто руками розподілити по формі для пирога, зробити бортики.
По дну наколоти тісто виделкою.
На тісто викласти начинку і розрівняти. Випікати в духовці, прогрітій до 180 градусів, близько 30 хвилин.
Смородиновий пиріг готовий. Приємного чаювання!
Смачний пиріг зі смородиною: автор рецепта і фото Юлія Фатькін