Шоколадний кухен мультиварці
Кухен – це традиційний німецький пиріг, який володіє ніжною і повітряної текстурою. Цей пиріг буває декількох видів. Сьогодні я хочу представити вам рецепт приготування шоколадного кухена. Приготований у мультиварці він виходить набагато смачніша і легше, ніж кухен приготований на пару. Пиріг виходить дуже ніжним, смачним, і солодким. А який же він має приголомшливий аромат! Це просто неможливо передати словами. Випічка з’їдається моментально. Спробувавши її один раз, ви обов’язково приготуєте цей пиріг ще раз!
шоколадний кухен
(Рецепт для мультиварки)
Складові:
- Молоко – 1 мультістакан,
- Яйце куряче – 4 штуки,
- Рослинна олія (без запаху) – 1 мультістакан,
- Борошно – 2 мультісткана,
- Ванілін – 2 щіпки,
- Цукровий пісок – 2 мультістакана,
- Сода гашене оцтом – 1 чайна ложка,
- Какао – 3 столові ложки,
- Маргарин – для змащування форми.
Процес приготування:
За допомогою міксера потрібно збити курячі яйця в білу піну. Додаємо до них цукровий пісок і продовжуємо збивати до тих пір, поки цукор не розчиниться. Потім додаємо молоко і рослинне масло без запаху. Збиваючи, з’єднуємо ці інгредієнти.
Кладемо ванілін і какао-порошок. Збиваємо суміш на повільній швидкості міксера ще 1 хвилину. Відливаємо 1 стакан суміші для шоколадної глазурі.
У масу, що залишилася кладемо гашене оцтом соду і пшеничне борошно. Рідке тісто без грудочок по консистенції нагадує рідку сметану.
Змащуємо чашу маргарином і перекладаємо в неї тісто.
Випікаємо шоколадний кухен в мультиварці на режимі «Випічка» 65 хвилин.
Коли кухен спечеться, дуже акуратно виймаємо його з чаші за допомогою кошики – пароварки. Відразу ж заливаємо його шоколадною глазур’ю. Прибираємо в холодильник на 3-4 години.
Смачний шоколадний кухен готовий! Смачного!
За рецепт і фото дякуємо Юлію Астаф’єву.
Рецепт фінського пісочного пирога з сиром – >>