Нутовая пюре на молоці

Пюре з нуту – це смачне і незвичайне блюдо, яке легко приготувати замість звичного гарніру. Нут, або турецький горох, потрібно сказати, – відмінна річ. По-перше, він корисний і багатий рослинним білком. По-друге, з нього можна приготувати безліч різних і смачних страв, чого варті тільки хумус і фалафель! Ну а по-третє, всі страви з його участю будуть ситними.

До речі, з турецького гороху можна навіть зробити солоний «попкорн» або Нутовая горішки в карамелі!

Сьогоднішній рецепт, пюре з нуту, дуже простий, так що з ним впорається навіть той, хто далекий від кулінарії  Правда, незважаючи на всю простоту, готується таке пюре не дуже швидко, потрібен час на те, щоб нут замочити. Але це теж не проблема, адже його можна залити водою з вечора, а вранці приступити до приготування.

Складові:

  • нут – 1,5 склянки;
  • лавровий лист – 1 шт .;
  • цибуля – 1 шт .;
  • вершкове масло або рослинна – 30 г;
  • молоко – ½ склянки (за бажанням соєва або кокосове);
  • сіль за смаком

Як приготувати пюре з нуту

Нут перебрала, промила і замочила на ніч. Ось такий у сухому вигляді.

У деяких рецептах, які я зустрічала, було зазначено, що нут можна замочити і на меншу кількість часу – на 2-3 години. Але в такому випадку варити його доведеться набагато довше.

Вже вранці злила воду, промила 2 рази, залила водою і поставила варитися. Води я взяла в 2 рази більше, ніж було нуту.

Відразу додала в воду головку ріпчастої цибулі, лавровий лист, а коли вода закипіла, посолила все. І залишила на 1,5 години варитися на повільному вогні – до того моменту, поки нут не стане зовсім м’яким.

Коли бобові були готові, викинула цибулю і лавровий лист, злила воду.

Додала вершкове масло.

Влила молоко, і розім’яти звичайної толкушкой для пюре. Як варіант, можна скористатися блендером, щоб зробити текстуру пюре більш однорідну, але мені подобається саме таке, трохи «кошлате» пюре.

Ось і все, незвичайне, ситне і смачне пюре з нуту готово!

Подавати його можна зі свіжими або солоними овочами або салатами.

Смачного!