Пюре з нуту – це смачне і незвичайне блюдо, яке легко приготувати замість звичного гарніру. Нут, або турецький горох, потрібно сказати, – відмінна річ. По-перше, він корисний і багатий рослинним білком. По-друге, з нього можна приготувати безліч різних і смачних страв, чого варті тільки хумус і фалафель! Ну а по-третє, всі страви з його участю будуть ситними.
До речі, з турецького гороху можна навіть зробити солоний «попкорн» або Нутовая горішки в карамелі!
Сьогоднішній рецепт, пюре з нуту, дуже простий, так що з ним впорається навіть той, хто далекий від кулінарії Правда, незважаючи на всю простоту, готується таке пюре не дуже швидко, потрібен час на те, щоб нут замочити. Але це теж не проблема, адже його можна залити водою з вечора, а вранці приступити до приготування.
Складові:
- нут – 1,5 склянки;
- лавровий лист – 1 шт .;
- цибуля – 1 шт .;
- вершкове масло або рослинна – 30 г;
- молоко – ½ склянки (за бажанням соєва або кокосове);
- сіль за смаком
Як приготувати пюре з нуту
Нут перебрала, промила і замочила на ніч. Ось такий у сухому вигляді.
У деяких рецептах, які я зустрічала, було зазначено, що нут можна замочити і на меншу кількість часу – на 2-3 години. Але в такому випадку варити його доведеться набагато довше.
Вже вранці злила воду, промила 2 рази, залила водою і поставила варитися. Води я взяла в 2 рази більше, ніж було нуту.
Відразу додала в воду головку ріпчастої цибулі, лавровий лист, а коли вода закипіла, посолила все. І залишила на 1,5 години варитися на повільному вогні – до того моменту, поки нут не стане зовсім м’яким.
Коли бобові були готові, викинула цибулю і лавровий лист, злила воду.
Додала вершкове масло.
Влила молоко, і розім’яти звичайної толкушкой для пюре. Як варіант, можна скористатися блендером, щоб зробити текстуру пюре більш однорідну, але мені подобається саме таке, трохи «кошлате» пюре.
Ось і все, незвичайне, ситне і смачне пюре з нуту готово!
Подавати його можна зі свіжими або солоними овочами або салатами.
Смачного!