Помідори – це овочі, які відмінно показали себе при заморожуванні, вони зберігають свій колір, аромат і смак. Саме тому їх обов’язково слід заготовити на зиму, з огляду на високу вартість цього овоча в не сезон. Заморозити помідори можна по-різному. Один з найбільш зручних способів – це заморозка в формочках пюреобразной маси. Якщо ви хочете зробити повноцінну заправку для борщу чи підливи до гарнірів, то можна приготувати томатний соус із солодким перцем. Томатна заправка на зиму готується в мультиварці або на плиті традиційним способом. Час, який ви витратите на варіння соусу, не перевищить 40 хвилин. Потім томатне пюре залишиться тільки заморозити і використовувати заморожений томат коли буде потрібно.
Томатна заправка на зиму
Що приготувати з заморожених томатів вирішувати вам. Це може бути прекрасна заправка для борщу, макаронів, морепродуктів, тефтелей і піци в будь-який час року.
як приготувати томат або томатний соус на зиму
Складові:
- помідори – 2 шт.,
- солодкий перець – 1 шт.,
- кріп – 1 пучок,
- часникові палички 6-8 шт.,
- сіль – 1 ч. ложка,
- спеції «Італійські трави» – 2 ч. ложки,
- вода 0,5-1 стакан.
Процес приготування:
Для томатної заправки, звичайно ж, потрібно вибирати червоні стиглі помідори. Вони і корисніше жовтих, і традиційніше для борщу і підлив. Промийте їх, видаліть хвостики, розріжте на 4 частини.
Солодкий перець промийте, приберіть все насіння і плодоніжки. Розріжте на кілька частин.
Викладіть помідори і перець в чашу мультиварки. Увімкніть режим «Гасіння». Додайте трохи кропу, буквально пару гілочок. Залийте воду.
Засипте сіль і спеції.
Надішліть в чашу часникові палички. Готуйте соус 30 хвилин при закритій кришці.
Готову масу з перцю і помідорів остудіть. Приберіть палички часнику, вони свою «роботу» вже виконали. А решта перекладіть в чашу подрібнювача і перетворите в пюре.
У миску з томатним пюре додайте нарізаний свіжий кріп.
Перемішайте томатну заготовку і розлийте по формах. Можна використовувати силіконові форми для кексів, форму для льоду.
Поставте ємності в морозильну камеру на 4-5 годин. Потім перекладіть томатну заправку в пакети.
Як приготувати і заморозити томатне пюре на зиму, розповіла Євгенія Хоновец, рецепт і фото автора.