А ви знали, що можна заготовити борщ на зиму в банках?
Я знала, що з буряка роблять заправки для борщу на зиму, щось типу засмажкою, схожою на лечо. Але недавно мені попався рецепт борщу на зиму, поспішаю поділитися!
Борщ на зиму в банках
Борщ в банках – відмінний вибір для тих, хто не любить обтяжувати себе приготуванням або не має достатнього часу для цього. Варто витратити лише кілька годин влітку, щоб потім весь рік варити справжній борщ, докладаючи мінімум зусиль.
Взимку потрібно буде лише розкрити банку і додати вміст в бульйон або киплячу воду. Прокип’ятити 7-10 хвилин, заправити сметаною, часником і подавати до столу готовий смачний борщ.
Отже, для приготування напівфабрикату знадобляться:
Складові:
- 3 кілограми буряків,
- 1 кілограм моркви,
- 1 кілограм ріпчастої цибулі,
- 1 кілограм помідорів,
- 1 кілограм капусти,
- 2 кілограми картоплі,
- 300 грам рослинного масла,
- 100 грам оцту,
- 2 столових ложки цукру,
- 2 столових ложки солі.
Процес приготування:
Буряк для зимового борщу потрібно очистити, вимити і натерти на крупній тертці.
Цибулю порізати дрібними кубиками, а капусту – нашаткувати.
Картопля і помідори нарізати дрібними кубиками.
З’єднати всі овочі для борщу, додати сіль, цукор, скласти все у велику каструлю з металевими ручками, влити олію і ретельно перемішати. Гасити борщ в духовій шафі після закипання 1 годину.
Тим часом підготувати півлітрові банки: ретельно вимити їх з содою, наполовину залити окропом, накрити кришками і залишити стерилизоваться на 5-7 хвилин. Воду злити, розкласти в банки борщ і закатати. Банки з борщем перевернути вниз кришками.
Банки укрити щільним покривалом і залишити остигати. Потім прибрати борщ в банках в льох або комору до настання холодів або зими.
Автор рецепта Stella.
Можливо, вам буде цікавий рецепт лечо з перцю та помідорів без оцту і без стерилізації:
Як приготувати лечо на зиму – >>
Смачних вам заготовок і хороших рецептів!