Овочеві гарніри

Кабачки з овочами на сковороді

Свіжі овочі необхідно вживати в їжу щодня. А щоб зробити меню різноманітним, до столу можна подавати не тільки салати, а й овочеве рагу. Пропонуємо добірку рецептів, у яких основним інгредієнтом виступає кабачок. З рештою можна імпровізувати залежно від того, що є в наявності. Калорійність на 100 грамів кабачків з овочами на сковороді в середньому 207 ккал.

Кабачки з овочами на сковороді – фото рецепт покроково

Дуже смачними виходять кабачки з патисонами. У них багато вітамінів і мінералів. Страва виходить абсолютно нежирна і низькокалорійна. Прекрасний варіант для всіх, хто дотримується дієти або просто втомився від важкої їжі.

Молоді овочі готуються швидко, тому важливо не перетримати їх на вогні.

Інгредієнти

  • Кабачки: 2 шт.
  • Патисони: 2 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля: 1 шт.
  • Перець солодкий: 1 шт
  • Помідор: 1 шт.
  • Часник: 3 зубчики
  • Зелень: пучок
  • Сіль, приправи: за смаком

Інструкція приготування

  1. Овочі помити й обсушити. За необхідності зрізати шкірку, очистити від насіння.

    Кабачки з овочами на сковороді

  2. Цибулю дрібно порізати, моркву натерти на крупній тертці. Викласти на сковороду.

    Кабачки з овочами на сковороді

  3. Перець порізати кубиками і відправити туди ж.

    Кабачки з овочами на сковороді

  4. Кабачки і патисони нарізати аналогічно, викласти зверху.

    Кабачки з овочами на сковороді

  5. Посолити, поперчити, додати універсальну приправу, паприку.

    Кабачки з овочами на сковороді

  6. Помідор порізати дрібно і додати до інших овочів.

    Кабачки з овочами на сковороді

  7. Тушкувати під кришкою близько 15 хвилин на середньому вогні.

    Кабачки з овочами на сковороді

  8. Дрібно нарізати кріп, петрушку, часник і додати в сковороду.

    Кабачки з овочами на сковороді

  9. Ще потушкувати 10 хвилин і можна подавати до столу. Ця овочева страва стане ідеальним доповненням до картоплі, рису чи макаронів.

    Кабачки з овочами на сковороді

Як тушкувати кабачки з овочами та м’ясом на сковороді

За таким рецептом виходить повноцінна основна страва, до якої входить і м’ясо, і гарнір, і корисні овочі. Якщо виключити з рецептури картоплю, подавати його можна з гречаною кашею, макаронами або картопляним пюре.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 кабачок;
  • 1 морквина;
  • 1 цибулина;
  • 1 великий помідор;
  • 1 солодкий болгарський перець;
  • 300 г молодої картоплі;
  • 300 г свинини;
  • Пучок будь-якої зелені;
  • Сіль і спеції за смаком;
  • Соняшникова олія.

Що робимо:

  1. М’ясо миємо та просушуємо. Розрізаємо на порційні шматки. На сковороду наливаємо 2 ст. л. рослинної олії, викладаємо свинину і смажимо до рум’яної скоринки.

    Кабачки з овочами на сковороді

  2. Нарізаємо цибулю і моркву невеликими кубиками або соломкою, додаємо до м’яса і тушкуємо кілька хвилин. Болгарський перець чистимо від насіння і ріжемо тонкою соломкою. Перекладаємо в сковорідку і готуємо ще 5 хвилин.

    Кабачки з овочами на сковороді

  3. Кабачок ріжемо кубиками, картоплю – невеликими часточками. Кладемо нарізку в сковорідку, перемішуємо і тушкуємо на повільному вогні до готовності. У самому кінці солимо, додаємо перець, паприку, сушений часник або суміш улюблених спецій і трав.

    Кабачки з овочами на сковороді

  4. Ось так досить швидко і без особливого клопоту можна приготувати повноцінну вечерю для сім’ї. При подачі за бажанням прикрашаємо свіжою зеленню.

    Кабачки з овочами на сковороді

Рецепт кабачків з овочами та рисом на сковороді

У піст або під час дієти кабачок – просто незамінний продукт. Швидко готується, доступний, низькокалорійний, багатий на вітаміни та клітковину. Самі по собі кабачкові плоди нейтральні за смаком, тому до нього обов’язково потрібно додати інші овочі.

Необхідні інгредієнти:

  • 1 великий кабачок;
  • 1 цибулина;
  • 1 морква;
  • 2 помідори;
  • ½ ст. сухого рису.

Приготування:

  1. Рис ретельно промиваємо під проточною водою, поки вона не стане прозорою. Заливаємо 0,5 л води і варимо до готовності приблизно 20-30 хвилин. Проціджуємо, якщо залишилася зайва рідина. Тим часом овочі чистимо та миємо. На сковороду наливаємо олію. Цибулю дрібно подрібнюємо і смажимо на середньому вогні 5 хвилин.

    Кабачки з овочами на сковороді

  2. Моркву нарізаємо кубиками, соломкою або тремо на крупній тертці. Додаємо до цибулі і все разом пасеруємо ще 10 хвилин. Кабачок ріжемо аналогічно кубиками, додаємо на сковороду, перемішуємо і готуємо ще кілька хвилин.

    Кабачки з овочами на сковороді

  3. Помідори обдаємо окропом, знімаємо шкірку і нарізаємо довільними шматочками. Додаємо до овочів разом із відвареним рисом. Солимо і додаємо улюблені спеції, перемішуємо і протушкуємо буквально 5 хвилин.

    Кабачки з овочами на сковороді

  4. Накриваємо сковорідку кришкою і залишаємо мінімум на 10 хвилин. Подаємо, присипавши подрібненою зеленню. По суті, вийшов імпровізований плов, але не з м’ясом, а з корисними овочами.

    Кабачки з овочами на сковороді

Поради та рекомендації

Кабачки – універсальний овоч. Його можна вживати в їжу в сирому, тушкованому, запеченому, смаженому вигляді. Калорійність усього 30 ккал на 100 грамів. Крім цього, кабачок у своєму складі має багато вітамінів, мінералів, мікроелементів, завдяки чому покращує процеси травлення та подовжує молодість.

Кабачки чудово поєднуються зі свининою, яловичиною, куркою, піччю, крупами та овочами. Як приправу можна використовувати сушений часник. Він додасть більш вираженого аромату та насиченого смаку. Для красивого кольору можна додавати паприку або куркуму.

Якщо хочете, щоб у готовій страві відчувалися шматочки кабачка, додавайте нарізку за 10 хвилин до готовності. В іншому разі вона швидко перетвориться на пюре.

Якщо в наявності перестиглі кабачки зі сформованим насінням, не біда. Розріжте їх уздовж навпіл і за допомогою ложки позбудьтеся насіння. Шкірку теж краще зрізати, а м’якоть, що залишилася, можна сміливо використовувати. Вона нітрохи не гірша, ніж у молодих плодів.

Відмінно зберігається кабачок у замороженому вигляді. Навіть не обов’язково морозити самостійно, адже заморозка продається цілий рік у супермаркетах. Навіть узимку не доведеться відмовлятися від смачного овочевого рагу.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *