Домашня пастила
Прекрасним десертом до чаю стане домашня пастила. Як приготувати її ми розповімо нижче.
Домашня заварна яблучна пастила – покроковий фото рецепт
Заварна пастила – шикарний, смачний і корисний десерт, який сподобається всій родині.
Інгредієнти
- Яблука: 1 кг
- Цукор: 750 г
- Агар – агар: 16 г
- Вода: 150 мл
- Яєчний білок: 1 шт.
Інструкція приготування
- Як приготувати пастилу в домашніх умовах? Яблука розрізаємо навпіл, випікаємо при 180 градусах 20 хвилин і робимо пюре.
- Агар-агар розводимо в теплій воді.
- У яблучне пюре всипаємо 500 грамів цукру і перемішуємо.
- Додаємо агар-агар і знову мішаємо.
- Збиваємо білок із дрібкою солі та цукром до твердих піків.
- Яблучне пюре кип’ятимо 30 хвилин, а потім додаємо в білок.
- Викладаємо на деко, вирівнюємо і ставимо в холодильник на ніч.
- Вранці розрізаємо.
- Домашня пастила готова. Це смачно, корисно і, погодьтеся, зовсім не складно.
Белевська пастила в домашніх умовах
Красива пастила готується буквально з кількох інгредієнтів, а зберігається дуже довго.
Інгредієнти:
- Яблучне пюре – 500 г
- Цукор – 180 г
- Яєчний білок – 1 шт.
Спосіб приготування:
- Яблучне пюре добре збиваємо з цукром. Додаємо яєчний білок.
- Викладаємо дві третини пюре на деко. Випікаємо 20 хвилин при 180 градусах і ділимо на три частини.
- Кладемо частину випічки, змащуємо пюре, повторюємо ще два рази.
- Така пастила виходить ніжною і дуже повітряною.
Натуральна домашня пастила з яблук і груш
Можливо, звичні яблука і груші вже нікому не цікаві, але точно не в цьому десерті.
Інгредієнти:
- Яблука – 600 г
- Груші – 600 г
- Цукор – 150 г
- Вода – 500 мл
- Цукрова пудра – 2 ч. л.
Спосіб приготування:
- Яблука і груші тремо на тертці. Посипаємо цукром і перемішуємо.
- Варимо 20 хвилин і перебиваємо блендером. Перетираємо через сито і зціджуємо рідину.
- Розкладаємо тонким шаром на пергаменті. Ставимо в духовку з відкритими дверцятами на 5 годин.
- Швидше наливайте чай і кличте рідних до столу!
Швидка домашня пастила з яблук
Усі люблять десерти, на які не потрібно витрачати багато часу і цей саме такий.
Інгредієнти:
- Яблучне пюре – 400 г
- Цукор – 550 г
- Агар-агар – 16 г
- Яєчний білок – 2 шт.
- Ванільний цукор – 8 г
Спосіб приготування:
- Розчиняємо агар-агар у краплі води. Змішуємо яблучне пюре з 400 грамами цукру.
- Додаємо агар-агар і перемішуємо. Ставимо на вогонь і варимо 30 хвилин.
- Збиваємо білки з цукром і ванільним цукром. Тонкою цівкою вливаємо пюре.
- Готуємо пастилу з яблук швидко саме за цим рецептом. Виливаємо на деко і розрівнюємо. Залишаємо в кімнаті на 1 годину, а потім розрізаємо.
5. Пастила готова!
Корисна пастила в домашніх умовах без цукру
Багато хто любить пастилу за її особливий фруктовий смак, а виходить він саме через відсутність цукру.
Інгредієнти:
- Яблука – 2 кг
Спосіб приготування:
- Яблука чистимо і ріжемо дрібними шматочками. Варимо 20 хвилин, а потім перебиваємо блендером.
- Викладаємо на деко тонким шаром. Ставимо в духовку на 6 годин приблизно на 70 градусах.
- Готово! Насолоджуйтеся!
Як зробити домашню пастилу з яблук з ягодами
Ягоди дадуть яблучній пастилі і красивий рожевий колір, і приємну ягідну кислинку.
Інгредієнти:
- Яблука – 1 кг
- Ягоди – 50 г
- Цукор – 50 г
Спосіб приготування:
- Яблука чистимо і додаємо до них ягоди. Варимо приблизно 20 хвилин і перебиваємо блендером.
- Кладемо рівним шаром на пергамент. Ставимо в духовку з відкритими дверцятами на 5-6 годин.
- Як вам такий варіант приготування пастили?
Яблучна пастила в сушарці в домашніх умовах
Сушарка дуже спрощує не тільки приготування джерок або бастурми, а й відмінно справляється з приготуванням пастили.
Інгредієнти:
- Яблука – 500 г
- Кориця – 2 ч. л. л.
- Цукрова пудра – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
- Яблука пропускаємо через м’ясорубку і змішуємо з корицею. Варимо 30 хвилин і перебиваємо блендером.
- Тонким шаром викладаємо в сушарку. Сушимо годин шість на 60 градусах.
- Приготований у домашніх умовах десерт кращий за покупний. Переконайтеся в цьому самі.
Простий рецепт домашньої пастили з яблук у духовці
Ще один варіант приготування домашньої пастили з яблук у вашу скарбничку.
Інгредієнти:
- Яблука – 1,1 кг
- Цукор – 60 г
- Вода – 50 мл
Спосіб приготування:
- У яблука вливаємо воду і ставимо на вогонь. Варимо 20 хвилин.
- Додаємо цукор і перемішуємо. Перебиваємо все блендером.
- Акуратно виливаємо пастилу на деко. Сушимо 6 годин при 70 градусах.
- Дуже простий і легкий рецепт пастили, яка вийде в будь-якому випадку.
Тонка пастила в домашніх умовах – всього два інгредієнти
Що тонша пастила, то смачнішою вона вийде, а якщо в ній тільки яблука і цукор, то і смак буде шикарним.
Інгредієнти:
- Яблука – 4 кг
- Цукор – 150 г
- Вода – 100 мл
Спосіб приготування:
- Дрібним кубиком ріжемо яблука, заливаємо водою і ставимо на вогонь. Додаємо цукор і варимо 20 хвилин.
- Перебиваємо все блендером. Виливаємо тонким шаром і сушимо 6 годин при 70 градусах.
- Тонка пастила порадує своїм зовнішнім виглядом і смаком.
Яблучна пастила домашнього приготування
Дуже смачна і проста пастила, яка з легкістю пролежить всю зиму.
Інгредієнти:
- Яблука – 500 г
- Вода – 100 мл
- Цукор – 4 ст. л. л.
Спосіб приготування:
- Яблука з водою і цукром варимо 30 хвилин. Перебиваємо блендером
- Тонко розрівнюємо і сушимо 6 годин при 70 градусах.
- Смачно і ситно, чи не так?