Кабачки – це, мабуть, найдоступніший овоч в літню пору. Ще й дуже навіть універсальний, адже з нього можна стільки всього придумати! Тому я завжди з нетерпінням чекаю початку кабачкової сезону.
Сьогодні пропоную приготувати смачну і просту закуску з смажених кабачків з корейською морквою.
Взагалі, смажені кільцями кабачки – це найпростіше і швидке блюдо, яке тільки можна придумати. Але щоб якось урізноманітнити звичні рецепти, давайте додамо гострої моркви – вона трохи змінить смак і додасть яскравих ноток і пікантності. До речі, можна замінити моркву на мариновану гарбуз по-корейськи, вона дасть солодощі і неймовірний аромат.
Кабачки з корейською морквою виходять соковитими, з невеликою гостротою і яскравим смаком. Проста річна закуска, яка готується за 20 хвилин, не більше!
Складові:
- Кабачки – 1 шт .;
- Морква по-корейськи – 100 г;
- Сіль за смаком;
- Борошно – для панірування;
- Олія – для смаження.
Як приготувати кабачкову закуску:
Помила кабачок, обрізала хвостик.
Нарізала не надто тонкими кільцями – приблизно по півсантиметра.
Кожен кружечок посолила.
Потім запанірувати в борошні.
Я використовувала кукурудзяну муку – мені подобається її використовувати в стравах, вона і смачніше пшеничного, і корисніше.
З двох боків:
Розігріла рослинне масло в сковороді. Його потрібно наливати стільки, щоб колечко кабачка було завантажено в нього наполовину або трохи більше.
Виклала запаніровані кабачки в гаряче масло. Обсмажила на середньому вогні першу сторону.
Потім перевернула, і обсмажити другу.
Коли все кабачки були смажене, виклала їх на плоске блюдо.
Потім на кожен гурток виклала корейську моркву.
Все, закуска з кабачків з морквою по-корейськи готова, можна подавати до столу!
Смачного!