Коли влітку прилавки ломляться від достатку овочів, не скористатися цим – злочин, але якщо до дозрівання нового врожаю ще далеко, а порадувати своїх близьких хочеться вже сьогодні, можна купити необхідні продукти в магазині, благо, що зараз великих проблем з цим немає. З простих і недорогих продуктів ми приготуємо пікантну закуску, яку можна запропонувати на обід або вечерю або подавати на святковий стіл. Будемо використовувати усіма відомі і загальнодоступні кабачки і баклажани (у простолюдді сині). Начинка з плавленого сирка з часником, спеціями і зеленню готується просто і швидко, та й в цілому рулетики з баклажанів і кабачків готуються досить легко, що є великим плюсом, якщо часу не надто багато.
Рулетики з баклажанів і кабачків з начинкою
Навіть якщо ви не любитель цих овочів, спробуйте приготувати цю апетитну закуску, можливо, ваша думка кардинально зміниться, а повсякденне меню стане різноманітним, так як начинкою для рулетів можуть бути ті продукти, яким ви віддаєте перевагу, а основні етапи приготування описані і показані в цьому фото рецепті. На приготування страви у вас піде 20-30 хв, із зазначених інгредієнтів вийде приблизно 17 рулетиков.
як приготувати рулетики з сиром і часником покроково
Складові:
- 3 великих баклажана;
- 3 великих кабачка;
- 2 помідори;
- рафінована соняшникова олія для обсмажування.
Для начинки:
- 1 плавлений сирок;
- 2 ст.л. майонезу або сметани;
- 2-3 зубчики часнику, якщо любите гостре – якомога більше;
- петрушка;
- чорний мелений перець,
- сіль.
Процес приготування:
Спочатку приготуємо начинку. Трьом на тертці плавлений сир, в нього додаємо дрібно нарізану петрушку, сіль перець за смаком, сметану (майонез), видавлюємо часник.
Все це ретельно перемішуємо.
Далі знімаємо шкірку з баклажанів.
Кабачки нарізаємо вздовж тонкими пластинками, чим тонше, тим краще.
Також чинимо з синенькими.
Кожну таку пластинку обсмажуємо на середньому вогні на сковороді по кілька хвилин з кожного боку.
Овочі повинні стати золотистими, але не пригоріти.
Все, можна приступати до складання нашого страви. На тарілку або дощечку кладемо баклажан, трохи змащуємо начинкою.
Зверху кабачок і знову начинка.
Завершать композицію часточки помідорів. Покладіть їх так, щоб з одного боку вони трохи виступали за кабачки з баклажанами.
Акуратно згортаємо наші овочі в рулетик.
Подавати рулетики з баклажанів і кабачків краще охолодженими.
Автор рецепта і фото: Курман Анастасія.