Рулетики з баклажанів і кабачків



Коли влітку прилавки ломляться від достатку овочів, не скористатися цим – злочин, але якщо до дозрівання нового врожаю ще далеко, а порадувати своїх близьких хочеться вже сьогодні, можна купити необхідні продукти в магазині, благо, що зараз великих проблем з цим немає. З простих і недорогих продуктів ми приготуємо пікантну закуску, яку можна запропонувати на обід або вечерю або подавати на святковий стіл. Будемо використовувати усіма відомі і загальнодоступні кабачки і баклажани (у простолюдді сині). Начинка з плавленого сирка з часником, спеціями і зеленню готується просто і швидко, та й в цілому рулетики з баклажанів і кабачків готуються досить легко, що є великим плюсом, якщо часу не надто багато.

Рулетики з баклажанів і кабачків з начинкою

Рулетики з баклажанів

Навіть якщо ви не любитель цих овочів, спробуйте приготувати цю апетитну закуску, можливо, ваша думка кардинально зміниться, а повсякденне меню стане різноманітним, так як начинкою для рулетів можуть бути ті продукти, яким ви віддаєте перевагу, а основні етапи приготування описані і показані в цьому фото рецепті. На приготування страви у вас піде 20-30 хв, із зазначених інгредієнтів вийде приблизно 17 рулетиков.

як приготувати рулетики з сиром і часником покроково

Складові:

  • 3 великих баклажана;
  • 3 великих кабачка;
  • 2 помідори;
  • рафінована соняшникова олія для обсмажування.

Для начинки:

  • 1 плавлений сирок;
  • 2 ст.л. майонезу або сметани;
  • 2-3 зубчики часнику, якщо любите гостре – якомога більше;
  • петрушка;
  • чорний мелений перець,
  • сіль.

Процес приготування:

Спочатку приготуємо начинку. Трьом на тертці плавлений сир, в нього додаємо дрібно нарізану петрушку, сіль перець за смаком, сметану (майонез), видавлюємо часник.

Сир на тертці петрушка сіль перець

Все це ретельно перемішуємо.

Рулетики з сиром і часником

Далі знімаємо шкірку з баклажанів.

Баклажани без шкірки

Кабачки нарізаємо вздовж тонкими пластинками, чим тонше, тим краще.

Кабачки тонкими пластинками

Також чинимо з синенькими.

баклажани пластинками

Кожну таку пластинку обсмажуємо на середньому вогні на сковороді по кілька хвилин з кожного боку.

Овочеві пластинки на сковороді

Овочі повинні стати золотистими, але не пригоріти.

обсмажені овочі

Все, можна приступати до складання нашого страви. На тарілку або дощечку кладемо баклажан, трохи змащуємо начинкою.

баклажан начинка

Зверху кабачок і знову начинка.

Кабачки з начинкою

Завершать композицію часточки помідорів. Покладіть їх так, щоб з одного боку вони трохи виступали за кабачки з баклажанами.

Рулети з кабачків баклажанів з помідорами

Акуратно згортаємо наші овочі в рулетик.

Рулетики з баклажанів рецепт

Подавати рулетики з баклажанів і кабачків краще охолодженими.

Рулетики з начинкою

Автор рецепта і фото: Курман Анастасія.