Камамбер з помідорами
Камамбер із помідорами – це завжди смачно, швидко та неймовірно просто! Цей ніжний сир, що поєднується з соковитими помідорами чері, здатний перетворити будь-яку страву на справжній кулінарний шедевр. Ми зібрали для вас 10 унікальних рецептів: від закусок із хрустким багетом до насиченої пасти та гарячих страв. Ці страви підійдуть для вечері, вечірки або затишного сімейного обіду. Переконайтеся самі, що готувати смачно – легко!
Запечений камамбер із помідорами
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 головка
- Помідори чері – 200-250 г
- Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
- Оливкова олія – 2-3 ст. л.
- Сушені трави (чебрець, орегано) – за смаком
- Часник – 2 зубчики (подрібнити)
- Сіль і чорний перець – за смаком
- Розмарин – 1 гілочка (за бажанням)
Приготування: Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть сир у центр форми, навколо розмістіть помідори та багет. Полийте все оливковою олією, посипте травами, часником, сіллю і перцем. Випікайте 15-20 хвилин до розплавлення сиру. Подавайте, вмочуючи багет у теплий сир і помідори.
Камамбер із томатами Черрі
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 головка
- Помідори чері – 200-250 г
- Чорний хліб – 2-3 скибочки (нарізати)
- Оливкова олія – 2-3 ст. л.
- Сіль – за смаком
- Гарбузове насіння – 2 ст. л. л.
- Кедрові горіхи – 2 ст. л.
- Мед – 1 ст. л.
Приготування: Розігрійте духовку до 200°C. Викладіть камамбер на деко, поруч розмістіть помідори та скибочки хліба. Посипте сіллю, полийте маслиновою олією та медом, додайте горіхи та насіння. Запікайте 30-40 хвилин до рум’яної скоринки і м’якості сиру. Подавайте гарячим, вмочуючи хліб у розплавлений сир із помідорами.
Запечений камамбер із помідорами та часником
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 шт.
- Помідори чері – 200 г
- Багет – 1 шт. (зі смаком цибулі або звичайний)
- Часник – 2-3 зубчики (нарізати пластинами)
- Приправи для гриля – за смаком
- Оливкова олія – 2 ст. л.
Приготування: Зробіть надрізи на сирі, вставте скибочки часнику. Викладіть у форму для запікання з помідорами. Розмістіть нарізаний багет навколо, посипте приправами, збризніть олією. Запікайте за 180°C 10 хвилин. Подавайте гарячим!
Паста з камамбером і помідорами в духовці
Інгредієнти:
- Будь-яка паста – 200-250 г
- Сир камамбер – 1 кружечок
- Помідори чері – 150 г
- Часник – 2-3 зубчики
- Оливкова олія – за смаком
- Сіль – за смаком
- Сушені трави – за смаком
Приготування: Розігрійте духовку до 180°C. Відваріть пасту в підсоленій воді. У форму викладіть камамбер, помідори (розрізані навпіл) і подрібнений часник. Полийте оливковою олією, посоліть, додайте трави. Випікайте 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться. Розімніть сир із помідорами в однорідний соус, додайте пасту і перемішайте. Подавайте гарячим!
Запечений камамбер із помідорами та хрусткими грінками
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 кружечок
- Багет (або білий/чорний хліб) – 1 шт. (нарізати тонкими скибочками)
- Помідори чері – 150-200 г (розрізати на частини)
- Часник – 2-3 зубчики (нарізати часточками)
- Оливкова олія – 2-3 ст. л.
- Улюблені спеції – за смаком
Приготування: Розігрійте духовку до 180°C. Викладіть скибочки хліба щільно у форму, щоб сир не стікав. Додайте нарізані помідори та шматочки камамбера. Посипте часником, спеціями та полийте оливковою олією. Запікайте 10-15 хвилин, поки сир не розплавиться, а хліб не стане хрустким. Подавайте гарячим – закуска зникне миттєво!
Закуска з сиром камамбер і помідорами чері
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 головка
- Помідори чері – 200 г
- Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
- Оливкова олія – 2-3 ст. л.
- Сушені трави – за смаком
- Листя базиліку – для прикрашання
Приготування: Викладіть багет по колу у форму, додайте камамбер у центр і розподіліть помідори чері. Полийте оливковою олією, посипте травами. Запікайте 10-15 хвилин. Прикрасьте базиліком і подавайте гарячим!
Камамбер із помідорами, шпинатом і лососем до пасти
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 головка
- Помідори чері – 150 г (розрізати навпіл)
- Шпинат свіжий – 100 г
- Філе лосося – 150 г (нарізати шматочками)
- Оливкова олія – 2 ст. л. л.
- Чорний мелений перець – за смаком
- Сіль – за смаком
Приготування: Викладіть камамбер у центр форми, а навколо розкладіть помідори, шпинат і шматочки лосося. Полийте все оливковою олією, посоліть і поперчіть. Запікайте 10-12 хвилин до м’якості сиру та готовності риби. Подавайте гарячим з пастою або самостійно як закуску!
Гаряча закуска із сиру камамбер, груші та помідор за 5 хвилин
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 шт.
- Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
- Груша – 1 шт.
- Помідори чері – 150 г
- Часник – 1 зубчик (подрібнити)
- Прованські трави – за смаком
- Оливкова олія – 2 ст. л.
Приготування: Викладіть сир камамбер у форму, розріжте його «сіточкою», вставте скибочки груші. Навколо розподіліть скибочки багета і розрізані помідори. Посипте часником, прованськими травами та збризніть оливковою олією. Запікайте в аерогрилі 5 хвилин за 200°C або в духовці 10 хвилин за тієї самої температури. Подавайте гарячим!
Класичний камамбер із багетом і помідорами в духовці
Інгредієнти:
- Сир камамбер – 1 головка
- Багет – 1 шт. (нарізати скибочками)
- Помідори чері – 150 г (розрізати навпіл)
- Часник – 1 зубчик (подрібнити)
- Прованські трави – за смаком
- Оливкова олія – 2 ст. л.
Приготування: Розігрійте духовку до 200°C. Викладіть камамбер у центр форми, навколо розмістіть скибочки багета і половинки помідорів. Посипте часником, прованськими травами, збризніть оливковою олією. Запікайте 10-12 хвилин до розплавлення сиру і хрусткої скоринки у багета.
Спагеті з камамбером і помідорами
Інгредієнти:
- Спагеті – 250 г
- Сир камамбер – 1 кружечок
- Помідори чері – 200 г
- Часник – 2 зубчики (подрібнити)
- Оливкова олія – 2 ст. л. л.
- Сіль – за смаком
- Чорний перець – за смаком
- Свіжий базилік – для прикраси
Приготування: Відваріть спагеті в підсоленій воді. У форму для запікання викладіть камамбер, помідори та часник. Полийте оливковою олією, додайте сіль і перець. Запікайте 10-12 хвилин при 180°C. Перемішайте спагеті із запеченим сиром і подавайте, прикрасивши базиліком!