Випічка

Домашній батон

Випічка, приготована власноруч, завжди буде смачнішою за ту, що продається в магазинах. Йдеться не тільки про десерти, а й хлібні вироби, а саме про батон. Хрусткий, ароматний, він дарує відчуття тепла, спокою. Вранці його аромат краще за будильник розбудить рідних.

У нашій добірці зібрані цікаві рецепти домашнього батона, з якими ми пропонуємо ознайомитися.

Найсмачніший домашній батон – покроковий фото рецепт

Куплений батон назавжди залишиться в минулому, після того, як ви спробуєте той, який спечете самі цим способом. Із зазначеної кількості продуктів виходить два смачнючих хрустких батона.

Інгредієнти

  • Борошно: 600 г
  • Сухі дріжджі: 2 ч. л.
  • Сіль: 1 ч. л.
  • Вода тепла: 300 мл
  • Цукор: 1,5 ч. л.
  • Олія рослинна: 4 ст. л. л.

Інструкція приготування

  1. Як приготувати домашній батон? У глибоку миску просіюємо борошно, робимо в ньому заглиблення.

    Домашній батон

  2. Наливаємо в нашу ямку воду.

    Домашній батон

  3. Засипаємо слідом дріжджі, цукор. залишаємо в такому вигляді на кілька хвилин, злегка перемішавши.

    Домашній батон

  4. Доливаємо рослинну олію, солимо. Перемішуємо, потім протягом 7 хвилин вимішуємо.

    Домашній батон

  5. Катаємо з тіста колобок, перекладаємо його в миску, залишаємо на півгодини підходити під плівкою. Якщо на кухні холодно, можна поставити в духовку, виставивши температуру 30С°.

    Домашній батон

  6. Обминаємо тісто, що піднялося. Ділимо його на дві рівні частини, з кожної катаємо колобок. Залишаємо заготовки ще хвилин на 20, накривши плівкою або рушником.

    Домашній батон

  7. Кожну заготовку загортаємо в рулет, розтягуємо його, загострюючи кінці. Викладаємо на деко, змащене двома видами олії – вершковим маслом і олією, і присипане борошном.

    Домашній батон

  8. Присипаємо заготовки борошном, робимо надрізи гострим ножем. Залишаємо на півгодини. Випікаємо при 200С° близько 40 хвилин.

    Домашній батон

  9. Домашній батон із неймовірним ароматом і смаком готовий! Смачного!

    Домашній батон

Як швидко приготувати домашній батон своїми руками

Підготовка необхідного займає не більше півгодини. Сам процес приготування досить простий, результат завжди виправдовує очікування.

Інгредієнти:

  • Борошно – 250 г
  • Молоко – 100 мл + столова ложка
  • Дріжджі – 6 г сухих
  • Цукор – чайна ложка
  • Вершкове масло – 30 г
  • Сіль – щіпка
  • Вода – 50 мл
  • Рослинна олія – чайна ложка
  • Жовток – 1 шт.

Як приготувати:

  1. Борошно пересипаємо в глибоку миску, додаємо до нього решту сухих інгредієнтів, перемішуємо. До молока додаємо рослинну олію, молоко, змішуємо. Отриману суміш виливаємо до борошна.

    Домашній батон

  2. Викладаємо тісто на поверхню, додаємо розм’якшене масло вершкове. Починаємо вимішувати до еластичності. Залишаємо на хвилин 15 під рушником або мискою. Розкачуємо тісто в пласт, формуємо з нього рулет, загортаючи краї всередину.

    Домашній батон

  3. Защипуємо шов, змащуємо заготовку сумішшю з молока і жовтка. Робимо пару надрізів.

    Домашній батон

  4. Випікаємо півгодини в розігрітій до 180С° духовці.

    Домашній батон

Батон на сухих дріжджах у духовці

Із задоволення ділимося ще одним рецептом батона. З ним бутерброди виходять смачнішими, та й просто з’ївши його з джемом і склянкою молока можна отримати масу задоволення.

Інгредієнти:

  • Борошно – 350 г
  • Дріжджі – 5 г сухих
  • Сіль – чайна ложка
  • Рослинна олія – 30 мл
  • Цукор – півтори чайної ложки
  • Вода – 220 мл

Як приготувати:

  1. Борошно ретельно перемішуємо з цукровим піском, сіллю. Висипаємо дріжджі, наливаємо теплу, але не гарячу (!), воду, рослинну олію. Перемішуємо все за допомогою ложки.

    Домашній батон

  2. Починаємо вимішувати руками доти, доки тісто не перестане прилипати, стане гладким. Залишаємо його на годину. Потім розтягуємо спочатку в пласт, потім згортаємо його в рулет.

    Домашній батон

  3. Заготовку скручуємо в равлика, потім знову розтягуємо, надаючи характерної форми. Робимо надрізи, залишаємо хвилин на 40 під рушником. Випікаємо 35 хвилин при 190С°.

    Домашній батон

  4. Смачного!

    Домашній батон

Молочний батон у домашніх умовах

Не дивуйтеся, якщо за короткий час від свіжоспеченого батона залишаться тільки крихти та легкий аромат.

Інгредієнти:

  • Борошно – 475 г
  • Сухі дріжджі – чайна ложка
  • Молоко – півлітра
  • Сіль – чайна ложка
  • Вода – 50 мл
  • Цукор – столова ложка
  • Рослинна олія – 2 ст. л.
  • Жовток – 1 шт.

Як приготувати:

  1. Цукор разом із дріжджами висипаємо в теплу воду. Залишаємо хвилин на 15 у теплі до утворення пінної шапочки. У глибоку миску наливаємо тепле молоко, рослинну олію, додаємо сіль, опару. Частинами починаємо додавати просіяне борошно, замішуючи тісто. Відправляємо його в миску, накриваємо плівкою і залишаємо на півгодини в теплі. Після цього обминаємо і ще на годину залишаємо.

    Домашній батон

  2. Присипаємо борошном поверхню, розтягуємо на ній тісто в товстий пласт. Згортаємо його в рулет, прищипуючи краї після кожного обороту. На рулеті робимо надрізи, залишаємо на півгодини, поклавши вниз швом.

    Домашній батон

  3. Випікаємо при 200С° півгодини, потім даємо трохи охолонути.

    Домашній батон

Як приготувати батон на воді

У квартирі стоятиме неймовірний аромат, коли в духовці запікатиметься батон. Цей рецепт цілком може стати вашою сімейною спадщиною.

Інгредієнти:

  • Вода – півлітра теплої
  • Борошно – кілограм
  • Дріжджі сухі – 8 г
  • Рослинна олія – 90 мл
  • Сіль – чайна ложка
  • Цукор – 2 ч. л.

Як приготувати:

  1. Просіюємо заздалегідь усе борошно. У миску наливаємо теплу воду, розчиняємо в ній дріжджі. Додаємо сіль, цукор-пісок, рослинну олію, змішуємо. Поступово додаємо борошно (близько 400 г), щоразу перемішуючи. Залишаємо масу на 15 хвилин у теплі.

    Домашній батон

  2. Замішуємо м’яке тісто, яке має бути еластичним. Залишаємо її в теплі, накривши рушником, доти, доки її розмір не збільшиться вдвічі. Ділимо тісто на дві частини. Борошном присипаємо поверхню, розкачуємо на ній тісто в прямокутний пласт. Катаємо рулет, робимо на ньому надрізи.

    Домашній батон

  3. Випікаємо при 200С° хвилин 35-40.

    Домашній батон

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *