Фаршировані печериці
Фаршировані печериці – ідеальна закуска для святкового столу. Але щоб вона вийшла ідеальною за смаком і зовнішнім виглядом, потрібно знати деякі секрети приготування. Ми підготували кілька найкращих рецептів.
Закуску можна готувати хоч щодня, оскільки такі фаршировані гриби навряд чи можуть набриднути. Адже начинку можна вибирати на свій смак: готувати з м’ясом, овочами, сиром і навіть ковбасою.
Калорійність фаршированих печериць залежить від складу наповнювача, але в середньому коливається в межах 110-120 ккал.
Фаршировані печериці – покроковий фото-рецепт
З великих печериць найкраще приготувати ось таку просту, але дуже смачну страву. Для начинки будемо використовувати грибні ніжки, зелень і сир. Звичайно, можна експериментувати і коригувати склад інгредієнтів на свій смак.
Інгредієнти
- Печериці великі: 7 шт.
- Твердий сир: 70 г
- Зелена цибуля: 3-4 пера
- Майонез: 30 г
- Сіль, перець: за смаком
Інструкція приготування
- Продукти готові, приступаємо до готування.
- Печериці очищаємо і прибираємо ніжки, залишивши одні капелюшки.
- Натираємо на дрібній тертці сир.
- Подрібнюємо зелень. До зеленої цибулі можна додати кріп і петрушку.
- Відрізані ніжки подрібнюємо і змішуємо разом із майонезом, сиром і зеленню.
- Викладаємо капелюшки на деко, наповнюємо фаршем і ставимо в духовку запікатися на 30 хвилин.
- Грибочки зі смачною сирною начинкою готові. Подавати їх можна в гарячому або холодному вигляді.
Рецепт фаршированих печериць із сиром у духовці
Ще один рецепт печериць із сиром у духовці. Цього разу до начинки додамо помідори та цибулю, від чого гаряча закуска стане більш ароматною та соковитою. Такою закускою не соромно нагодувати гостей, в ідеалі їх можна подавати до фуршетного столу.
Інгредієнти:
- Печериці (великі) – 150 г;
- Гілочка зелені;
- Сир – 50 г;
- Цибуля – 1 шт.;
- Помідори (невеликі) – 2-3 шт.;
- Сіль, рослинна олія – на смак.
Інструкція до приготування:
- Гриби миємо під проточною водою й акуратно протираємо їх паперовим рушником. Відриваємо ніжки, які нарізаємо дрібними кубиками. Шинкуємо помідори з цибулею. Якомога дрібніше рубаємо зелень.
- На розпечену сковороду наливаємо буквально 1 ч. л. наливаємо рослинну олію та обсмажуємо подрібнену цибулю до прозорості. Потім додаємо грибні ніжки та смажимо на сильному вогні 1,5 хвилини.
- Відправляємо на сковороду помідори і, постійно помішуючи, смажимо на великому вогні ще хвилину. Наприкінці додаємо зелень і солимо начинку за смаком.
- Капелюшки змащуємо олією, присолюємо, наповнюємо начинкою, зверху посипаємо тертим сиром. Викладаємо заготовки на деко, застелене фольгою. Ставимо запікатися в духовку на 25 хвилин за температури 180 градусів.
- Гриби, приготовані таким способом, виходять смачними та ніжними. Усередині закуска в міру соковита, але не мокра.
Печериці, фаршировані фаршем
Більш ситними, але не менш смачними виходять печериці, фаршировані фаршем. Фарш можна використовувати будь-який. Але якщо ви дотримуєтеся здорового харчування, бажано взяти м’ясний продукт дієтичний: курячий, яловичий.
Інгредієнти:
- Фарш яловичий – 0,5 кг;
- Сіль – 0,5 ч. л. л.;
- Перець чорний – 0,5 ч. л. л.;
- Дрібно нарізана петрушка – 1 ст. л. л.;
- Паприка солодка – 0,5 ч. л. л.;
- Печериці – 1 кг;
- Твердий сир – 50 г;
- Олія оливкова – 20 мл + 1 ст. л. для змащення.
Спосіб приготування:
- Миємо гриби під проточною водою і відокремлюємо капелюшки від ніжок. Викладаємо печериці на деко, змащене оливковою олією. Беремо яловичий фарш, солимо його.
- Потім перчимо, приправляємо паприкою. Додаємо дрібно нарубану зелень.
- Ретельно все перемішуємо і ліпимо з фаршу тефтелі однакового розміру. Закладаємо м’ясні кульки в грибні капелюшки.
- Збризкуємо зверху невеликою кількістю оливкової олії, посипаємо натертим на крупній тертці сир. Запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовій шафі близько 30 хвилин.
- Соковиті, м’які та дуже апетитні фаршировані грибочки готові. Вони виходять смачними як у гарячому, так і холодному вигляді.
Поради та рекомендації
Як ви вже зрозуміли, фаршировані гриби можна приготувати різними способами і використовувати будь-яку начинку. Але щоб вони вийшли смачними і красивими на вигляд, варто звернути увагу на кілька важливих моментів:
- Якщо не вийшло до кінця витягнути грибну ніжку, акуратно звільнити місце можна звичайною чайною ложкою.
- Гриби обов’язково потрібно змастити рослинною або оливковою олією, щоб вони під час запікання підрум’янювалися, а не зсихалися.
- Для пікантності капелюшки можна присипати перцем, спеціями, приправити подрібненим часником і тільки після цього начиняти.
- Для начинки можна використовувати не тільки сирий м’ясний фарш, а й уже готове відварене або запечене м’ясо.
- Твердий сир потрібно брати хорошої якості, щоб обов’язково плавився. Підійдуть і плавлені сирки, але тільки якісні.
- Як начинку можна використовувати все що завгодно, аж до консервованої кукурудзи.
- І найголовніше – це прогріти духовку до потрібної температури. Якщо температура буде вищою за зазначену – гриби стануть сухим, нижче – можуть не допектися.
Ось таких простих, але дуже корисних правил варто дотримуватися під час приготування смачної по-справжньому святкової закуски.