Консервація

Джем із винограду

Літо пролітає дуже швидко, забираючи з собою свіжі ягоди, фрукти. Джем із винограду допоможе зберегти неймовірний смак, який навіть зимовим холодним вечором дасть змогу відчути вітерець, наповнений ароматом літа. Ніколи не куштували виноградний джем і не знаєте, як його готувати? Не проблема. Пропонуємо добірку найкращих рецептів джему з винограду. Тепер ви зможете здивувати рідних і гостей ще однією дуже смачною заготовкою.

Густий і ароматний джем із винограду – покроковий фото рецепт

Із зазначеної кількості інгредієнтів вийде півлітрова банка вітамінного джему. Сміливо можна готувати велику кількість, оскільки він йде швидко. Використовуємо звичайний домашній виноград, який часто пропадає.

Інгредієнти

  • Виноград: 1 кг
  • Цукор: 500 г

Інструкція приготування

  1. Як приготувати джем із винограду? Кладемо ягоди в каструлю, попередньо промивши. Викладаємо прямо гронами, не відокремлюючи від гілочок.

    Джем із винограду

  2. Переминаємо ягоди, щоб вивільнити з них сік. Використовуємо для цього звичайну картоплем’ялку.

    Джем із винограду

  3. Ставимо розчавлені ягоди на мінімальний вогонь, проваримо протягом 10 хвилин, не забуваючи помішувати.

    Джем із винограду

  4. Через сито перетираємо масу, і в отримане пюре всипаємо цукровий пісок, перемішуємо.

    Джем із винограду

  5. Відправляємо на плиту і проварюємо протягом 15 хвилин. Вогонь має бути маленький. Масу постійно перемішуємо.

    Джем із винограду

  6. Перекладаємо в простерилізовану банку ще гарячим. Одразу закриваємо кришкою і вкутуємо ковдрою до повного охолодження. Усе, джем із винограду готовий.

    виноградний джем рецепт

Рецепт дуже смачного виноградного джему

Ізабелла – один із найпоширеніших сортів, який росте практично на кожній дачі. Його незаслужено обділяють увагою, але ж млинці, сирники разом із джемом із цих ягід – ідеальний початок дня.

Після того як ягоди проваряться і перетруться, вага їх зменшиться. Цукру потрібно додавати в половину від отриманої маси.

Інгредієнти:

  • 5 кг винограду;
  • 1 кг цукру;
  • Трохи лимонної кислоти;
  • Пектин – 20 г.

Приготування:

  1. Виноград відокремлюємо від гілочок. Ягоди зсипаємо у велику ємність, миємо, потім ставимо на плиту. Проварюємо, перетираємо через сито.

    Джем із винограду

  2. У виноградне пюре додаємо цукор, трохи лимонної кислоти і знову ставимо на вогонь. Варимо хвилин 15 і додаємо, розведений за інструкцією пектин.

    Джем із винограду

  3. Розливаємо гарячим по стерилізованих банках. Коли джем у банках охолоне, він стане густим. А яким смачним, словами не передати.

    Густий джем із винограду

Простий джем із темного і світлого винограду на зиму

Для цього рецепта можна використовувати не дуже смачні сорти винограду, які зазвичай пропадають. У джемі їхній смак перетворюється повністю. Банки краще підготувати заздалегідь – простерилізувати зручним способом, не забувши про кришки.

На кілограм винограду йде 250 грамів цукру. Вага вказана тільки для ягід, без гілок. Використовувати в приготуванні можна і заморожені ягоди. У цьому випадку їх не потрібно розморожувати.

Із продуктів знадобляться:

  • Два кілограми ягід (уже без гілочок);
  • Півкіло цукру.

Як готувати:

  1. Грона винограду добре промиваємо. Обриваємо ягоди з гілочок. Викладаємо в каструлю і засипаємо цукровим піском.

    Джем із винограду

  2. Відправляємо на плиту. Вогонь має бути великим. Проварюємо. Час варіння залежатиме від сорту ягід – вони мають стати м’якими та лопнути. Орієнтовно потрібно хвилин 25-30.

    Джем із винограду

  3. Перетираємо розм’якшені ягоди через сито. Пюре, що вийшло, знову відправляємо на вогонь і проварюємо доти, доки об’єм не зменшиться приблизно вдвічі. Гарячу масу розливаємо по банках, закручуємо і залишаємо остигати.

    Джем із винограду

  4. Якщо у вас є виноград, який ніхто не хоче їсти, не поспішайте його викидати. Спробуйте приготувати джем за цим рецептом і ви отримаєте дивовижні ласощі.

    Джем із різного винограду

Джем із винограду без кісточок

Одне з трактувань англійського слова jam – те, що приносить задоволення, щось дуже приємне. Це дуже вдалий опис виноградного джему – він дійсно подарує насолоду смаковим рецепторам.

Необхідно для приготування:

  • Виноград – кілограм;
  • 340 грам цукру.

Як готувати:

  1. Добре промиваємо виноград, відокремлюємо від грон, перебираємо. Висипаємо ягоди в каструлю, добре розминаємо – руками або картоплем’ялкою. Потім ставимо на вогонь, доводимо масу до кипіння і варимо хвилин 15 на невеликому вогні.

    Джем із винограду

  2. Позбавляємося від шкірки та кісточок. Для цього перетираємо розм’якшені ягоди через сито. Ставимо масу знову на вогонь, всипаємо цукор. Після того, як закипить, варимо хвилин 30 на невеликому вогні. Чим довше будемо варити, тим густішим вийде повидло.

    Джем із винограду

  3. Розливаємо по банках ще гарячим. Закриваємо кришками. Залишаємо остигати банки в перевернутому вигляді під ковдрою або рушником. Із зазначеної ваги інгредієнтів вийде три банки по 200 мл.

    Джем із винограду без кісточок

Джем-конфітюр із винограду Ізабелла

Не варто боятися іноземного слова, адже конфітюр це той самий джем. Подавати його можна окремо, наприклад, до чаю, можна намазувати на свіжу випічку, оладки, а також використовувати як смачну добавку до інших десертів – запіканки, морозива.

Для приготування необхідні:

  • Виноград – 500 г.
  • Цукор – 170 г.

Як готувати:

  1. Сорт винограду беремо будь-який, але краще темний – його сік за консистенцією густіший. Насамперед промиваємо грона, відокремлюємо і перебираємо ягоди. Потім розминаємо.

    Джем із винограду

  2. Викладаємо виноград у відповідний посуд і відправляємо на вогонь. Прикриваємо кришкою і хвилин 15 проварюємо на невеликому вогні. Видаляємо з суміші кісточки та шкірку, пропустивши її через сито.

    Джем із винограду

  3. Відправляємо знову на плиту, додаємо цукор. Варимо, постійно перемішуючи, на сильному вогні. Знадобиться 20-30 хвилин.

    Джем із винограду

  4. Перевірити готовність дуже просто. На горизонтальну поверхню капаємо трохи конфітюру, якщо він розтечеться – ще потрібно поварити, якщо ні – джем готовий і можна розливати по банках. Доти, доки охолоне, банку тримаємо в перевернутому стані.

    Джем із винограду Ізабелла

Ось і все. Тепер ви точно знаєте, як приготувати на зиму смачний десерт – джем із винограду. Найприємніше те, що приготування не доведеться розтягувати на кілька днів, процес займе від сили пару годин. На закінчення відео-рецепт, як приготувати дуже густий виноградний джем.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *