Сьогоднішнє моє блюдо з овочів і грибів добре тим, що в нього можна покласти все наявні в будинку овочі. Правда, є і недолік, з’їсти його можна в одну мить, такі смачні овочі з грибами у мене виходять, що прям «мова проковтнеш».
Рагу з овочів з грибами
Страву можна віднести до розряду літніх страв, але ж наші магазини можуть запропонувати нам широкий асортимент товару, причому незалежно від пори року, і в будь-який час дня і ночі. Так що давайте, не витрачатимемо час на пусті балачки, а приступимо до приготування тушкованих овочів з грибами в томатному соусі.
Для того щоб приготувати рагу з овочів з грибами вам будуть потрібні
Складові:
- Білокачанна капуста – 300 грам,
- Свіжий кабачок – 300 грам,
- Гриби (в моєму випадку лісові відварені) – 200 грам,
- Цибуля ріпчаста – 1 головка,
- Часник – 2 зубчики,
- Болгарський перець 3 – 4 штуки,
- Томатна паста – 3 ст. ложки,
- Сіль і спеції за смаком,
- Рослинна олія – 50 мл.
Процес приготування:
Для початку порубати тонко капусту і відправте її в казанок, в якому попередньо розігріли рослинне масло. Туди ж відправляємо ріпчасту цибулю, попередньо очищений і тонко порізаний.
Далі моєму кабачок і якщо він молодий, то залишимо м’які насіння всередині, а якщо він вже перезріло, то зніміть з нього шкірку і видаліть насіння. У мене був молоденький кабачок, що зараз навіть серед зими не рідкість. Кабачок нарізаємо невеликим кубиком і відправляємо до капусти, яка вже встигла трохи обмякнуть.
Далі йдуть грибочки. У мене були відварені лісові гриби, я їх порізала побільше і відправила в загальну каструлю, все перемішала і гасила під закритою кришкою на повільному вогні 10 хвилин. Печериці в цій страві будуть теж цілком доречні.
В цей час я очистила болгарський перець і порізала його великим кубиком, також очистила часник і порубала його дрібно. Підготовлені інгредієнти відправляємо в казанок, де вже приспіли інші інгредієнти, відправлені туди раніше.
Тепер солимо і перчимо наше рагу, після додаємо томатну пасту і перемішуємо, накриваємо кришкою і тушкуємо до готовності всіх овочів, у мене пішло на це хвилин 10 – 15. Якщо у вас є томат домашнього приготування, то краще використовувати його, блюдо вийде більш смачним .
Готове овочеве рагу з грибами подаємо з вашим улюбленим гарніром. Я дуже люблю перловку, тому для себе відкрила перлову кашу. Але так як не всі члени сім’ї поділяють мої пристрасті, то для них я отварила спагетті, що теж дуже смачно.
Овочеве страву приготувала для вас Славяна.
Приємного вам апетиту і хороших рецептів!