Пісочне кільце

Ароматні горіхи арахіс і розсипчасте пісочне тісто, напевно, кожен пам’ятає це прекрасне поєднання з самого дитинства. Так, так мова йде про пісочному печиво з горіхами, хтось навіть називав його тістечком, оскільки випічка по госту була досить пристойних розмірів.

Пісочне кільце з горіхами

пісочне кільце

покроковий фото рецепт приготування

Запропонуйте таку випічку дітям на сніданок або полуденок зі стаканчиком молока. Та й для вас самих, яке це солодкий спогад! Рецепт випічки досить простий, а задоволення – море!

Складові:

  • Вершкове масло – 440 грам,
  • Борошно пшеничне – 6 склянок,
  • Цукровий пісок (дрібний) – 1,5 склянки,
  • Яйця курячі – 2 штуки (+ 1 для змащування коржиків),
  • Сода харчова – ½ ч. Ложки,
  • Сіль – ½ ч. Ложки,
  • Лимонна цедра половини лимона,
  • Горішки (в нашому випадку арахіс) – 300 грам.

Процес приготування:

Печиво з горіхамиЗаздалегідь дістаньте з холодильника вершкове масло, нехай злегка підтане. Підтале масло змішуємо з дрібним цукром або цукровою пудрою, бажано збити масу за допомогою міксера, щоб вийшла пишна маса. Тепер додаємо по одному курячі яйця, збиваючи також масу за допомогою міксера. Залишилося додати харчову соду і сіль.

Пісочне кільце рецептПромийте в теплій воді лимон. Якщо на ньому все ще залишається парафінова плівка, то змийте її з використанням миючого засобу. Зніміть лимонну цедру, використовуючи дрібну тертку. Цедру додайте в масляну основу і знову все перемішайте за допомогою міксера.

Сочники з сиром тісто Слідом додаємо в тісто просіяне борошно невеликими порціями, замішуючи при цьому вже руками, тому що міксери вже складно буде провертати таку масу. Скачує домашнє пісочне тісто в колобок і, обернувши в харчову плівку або целофановий пакет, прибираємо в холодильник на 30 хвилин (або морозилку на 15 хвилин).

В цей час займемося горіхами. Для приготування коржиків можна використовувати не тільки арахіс, також підійдуть волоські горіхи, фундук або мигдаль, все залежить від вашого смаку і бюджету.

Кільця з горіхамиАрахіс слід підсмажити на сухій сковорідці до приємного аромату, не забуваючи постійно їх перемішувати. Потім зніміть все лушпиння і подрібніть горіхи за допомогою качалки. Можна використовувати блендер, але не захоплюйтеся сильно, щоб не перетворити їх в борошно, нам потрібна велика крихта.

Тістечко пісочне кільцеОхолоджене тісто викладіть на стіл, припорошений борошном. Розкачайте в не сильно товстий пласт. Тепер за допомогою блюдця або великий чайної чашки вирізаємо велике коло, а серединку видавлюємо за допомогою чарки. Обрізки тіста знову вимішуємо і процес повторюємо. До речі, з нього можна приготувати відмінні піщані коржики.

Пісочне кільце покроковий рецептЗаготовки кілець змащуємо збитим яйцем. Потім перекидаємо кожне колечко в горіхову крихту, тим боком, яку змащували яйцем.

Печиво з горіхами рецепт з фотоПерекладаємо акуратно на деко, змащене вершковим маслом, і відправляємо їх в духовку. Духова шафа потрібно розігріти до 220 градусів і випікати пісочне печиво не більше 12 хвилин.

Кільця з горіхами як приготуватиГотову випічку можна зберігати в щільно закритій ємності не більше двох тижнів. Але, навряд чи такий довгий час вони не затримаються на вашій кухні, розлетяться ці колечка за лічені хвилини.

Поради

Випічка з пісочного тіста повинна бути розсипчастою і танути в роті. Знаючи маленькі секрети і тонкощі приготування, у вас завжди вона буде виходити як в кулінарії.

  • в пісочне тісто найкраще додавати не цукровий пісок, а цукрову пудру. Якщо такої немає, то постарайтеся використовувати більш дрібний цукор;
  • вершкове масло або маргарин не слід розтоплювати, вони повинні бути розм’якшеними;
  • замішувати тісто після додавання борошна потрібно мінімальний час;
  • не забувайте його охолодити перед процесом розкочування;
  • і не пересушуйте печиво в духовці, нехай воно залишиться злегка рум’яним, а не коричневим.

Постарайтеся дотримуватися цих порад, і тоді наш рецепт пісочного кілець стане вашим коронним.

Дерзайте!

Приємного вам апетиту!